DK Main inspirational - Dahlia 30 - Dahlia BE09 - lifestyle

Invacare tilbyder Rea Dahlia, der er en helt exceptionel komfortkørestol som hjælpemiddel til ældre eller andre kørestolsbrugere. Rea Dahlia findes i 2 modeller, der bl.a. adskiller sig ved at sædet kan kippe enten 30 grader eller helt op til 45 grader. Rea Dahlia30 er en meget alsidig komfortkørestol med mange tilpasningsmuligheder og et meget stort tilbehørsprogram.

Mange sædehøjder

Rea Dahlia30 har mange muligheder for forskellige sædehøjder helt ned til 33 cm og op til 50 cm. Rea Dahlia30 er derved velegnet til brugere med behov for en lav sædehøjde:

DK feature -Job_15291.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -Job_15316.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA OF08.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -Job_15291.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -Job_15316.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA OF08.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -Job_15291.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -Job_15316.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
DK feature -DAHLIA OF08.jpg - Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
 • som ønsker at gå kørestolen frem samtidig med, at Rea Dahlia30 kan hjælpe med at ændre siddestilling i løbet af dagen ved enkelt sædekip eller rygtilt
 • som ønsker at kunne gå kørestolen frem og stadig være aktiv og komme omkring ved egen hjælp i eget hjem
 • som har behov for at føle fast grund under fødderne, for at føle tryghed og hjælpe til bedre kropsbalance. Dette kunne fx være brugere med demens eller Alzheimer
 • som stadig selv kan klare en forflytning til seng eller stol, eller kan hjælpe til ved forflytningen sammen med en hjælper eller pårørende, og derfor skal have mulighed for at nå gulvet

Rea Dahlia30 kan også indstilles i en høj sædehøjde, der er velegnet til brugere:

 • som har en høj kropsbygning, og derved har behov for plads til benene i forskellige stillinger
 • som har behov for meget personlig pleje og kontakt, selv siddende i komfortkørestolen. Derved kommer brugeren lettere i øjenhøjde, og hjælperne bliver skånet for ubekvemme og opslidende arbejdsstillinger

Smal komfortkørestol

Invacare Rea Dahlia30 er en af de smalleste komfortkørestole på det danske marked. Netop denne egenskab har Invacare prioriteret, da brugeren derved lettere kan komme omkring med kørestolen også i private hjem med møbler eller ved smalle passager og døråbninger. Det smalle design gør også kørestolen meget let at køre og manøvrere for både bruger og hjælper. Det smalle chassis begrænser dog ikke sædefladen, der ligesom Rea Azalea kan udvides i bredden helt op til 10 cm uden at fylde mere totalt.

Let at manøvrere

Ud over at Rea Dahlia30 er meget smal og derved let at komme omkring med, at der trinløse muligheder for indstilling af drivhjul frem og tilbage og dermed balancepunktet i kørestolen. Samtidig er Rea Dahlia30 udstyret med et meget let glidende balancepunkt, når kørestolen kippes. Det er vigtigt for hjælperne, der således skånes, når brugeren skifter stilling. Men også for brugeren, der oplever en meget stabil og komfortabel kørestol med rolige bevægelser.


Hvis Rea Dahlia30 skal være endnu lettere og behagelig at sidde i og arbejde med, er der mulighed for at vælge en elektrisk betjening af sædekip og rygtilt. Håndkontrollen kan placeres, så den er let tilgængelig for brugeren og hjælperen. Som en ekstra detalje kan håndkontrollen indstilles, så man vælger kip eller tilt fra, hvis dette vurderes bedst i forhold til brugerens behov.

Sædekippet - Det vigtige stillingsskift

Alle har brug for at skifte stilling i løbet af dagen! Begge Rea Dahlia modeller har mulighed for at hjælpe brugeren med at skifte siddestilling på flere måder. Ryggen kan tiltes trinløst og benenes stilling kan ved at enkelt greb ligeledes ændres. Men det unikke er, at Rea Dahlia kan vælges enten med sædekip 30 gr. eller helt ned til 45 gr. alt efter behov eller kørestolsmodel.

Rea Dahlia30 med 30° sædekip er velegnet til mere aktive brugere, som ønsker at gå kørestolen frem, eller som har behov for direkte kontakt med gulvet fx for at opnå en bedre kropsstabilitet. Rea Dahlia30 med aktivt kip sikrer, at brugeren selv kan kippe kørestolen manuelt og derved skifte siddestilling.

Rea Dahlia30 komfortkørestolene kan enkelt indstilles i sæde- og rygvinkling ved hjælp af et lille ergonomisk greb ved siden af skubbehåndtaget. Rea Dahlia30 kan også vælges i elektrisk udgave, der gør det meget lettere for hjælperen eller brugeren selv at skifte siddestilling.

Indstillingsmuligheder

På Rea Dahlia30 kan mange af delene indstilles og justeres for at give brugeren eller den handicappede den optimale støtte og komfort samtidig med den bedste individuelle positionering. På denne måde kan Rea Dahlia30 også justeres til brugerens skiftende behov eller når kørestolen skal genbruges til brugere med andre behov. Ryggen på kørestolen kan let indstilles i vinkel, højde og i dybde ved hjælp af de mange velcrostroppe. Som noget unikt kan ryggen på Invacares komfortkørestole også indstilles i bredden, eventuelt asymmetrisk, hvis der er behov for dette. Formen af kørestolens ryg kan således justeres, så brugeren opnår den mest komfortable støtte og positionering selv ved kyfoser, scolioser eller nedsat kropsbalance.


Sædet på Rea Dahlia30 kan indstilles i dybde og bredde, og er udstyret med brede burrebånd, der svarer til diverse sædepuder og trykaflastende puder. Endelig kan også benstøtteophænget justeres i bredden – ligeledes asymmetrisk hvis nødvendigt. Dette kan være en fordel ved hoftekontrakturer eller for at sikre den bedste siddestilling.


Rea Dahlia30 kan være hjælpermanøvreret, men kan også indstilles så brugeren eller den handicappede selv kan køre omkring.

Alsidigt udvalg af tilbehør

Ved hjælp af det store udvalg af tilbehør kan Invacare sammensætte den bedste manuelle kørestol med den optimale komfort.   

Eksempelvis tilbydes følgende tilbehør til Rea Dahlia30:

 • Forskellige rygpuder
 • kørestolspuder
 • nakkestøtter
 • hovedstøtter
 • benstøtter
 • armlæn
 • borde

Til Invacare kørestole/rullestole tilbydes et stort udvalg af siddepuder, herunder både skumpuder og luftpuder, Alber hjælpemotorer, Matrx rygge samt seler og bælter fra Bodypoint (fx y-seler og h-bælter). 

Sædekip med lav sædehøjde
Sædekip med lav sædehøjde

De første 10° sædekip på Dahlia 30 hæver sædekanten fortil minimalt, så brugeren kan beholde fødderne på gulvet.

Justerbar sædedybde
Justerbar sædedybde

Sædedybden kan justeres asymmetrisk fx ved uens benlængde eller hvis kørestolen skal gåes frem.

Gå stolen frem
Gå stolen frem

Dahlia 30 tilbyder en sædehøjde ned til 33 cm, hvilket giver mulighed for at sidde med fødderne direkte på gulvet eller at gå kørestolen frem.

Ekstra gascylinder
Ekstra gascylinder

På Dahlia 45 er der monteret en ekstra gascylinder for at hjælpe op fra max sædekip. Der er mulighed for at vælge el-funktion på både sædekip og rygtilt.

Godl trykaflastning
Godl trykaflastning

Dahlia 45 sikrer optimal trykaflastning og tilbyder mulighed for, at brugeren kan hvile tilbagelænet i kørestolen.

Dual Stability System (DSS)
Dual Stability System (DSS)

Dahlia er i begge versioner udstyret med højt omdrejningspunkt i ryggen for at undgå shear - dette kaldes Dual Stability System (DSS).