Kliniske redskaber

Kliniske redskaber

iShear - det første redskab, der kan hjælpe til en optimal positionering 

Invacare har et bredt sortiment af positionerende og trykaflastende hjælpemidler til ældre og handicappede borgere. Målet med den siddende positionering er, at brugeren skal kunne sidde stabilt, komfortabelt samt trykaflastet uden at udvikle shear, og dermed opnå et aktivt liv. De fleste terapeuter, som arbejder med positionering og siddestillingsanalyser for kørestolsbrugere, kender til udfordringer med positionering af en bruger med særlige udfordringer. For at understøtte arbejdet med siddestillingsanalyser har Vicair udarbejdet det klinikse redskab iShear.

Invacare positionering - Vicair iShear - måling - siddestilling i kørestol - hjælpemidler til handicappede og ældre

Vicair iShear

iShear fra Vicair er det første måleredskab, der kan hjælpe dig med at fremme den optimale siddende positionering af din bruger. 

iShear er fremstillet i samarbejde med Vicair...

Send os en besked

Ønsker du at kontakte os, er du velkommen til at udfylde nedenstående formular. Bemærk, at de personlige data, du oplyser, ikke vil blive brugt eller gemt, medmindre du gerne vil forblive i kontakt med os. I så fald er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsmails. Du kan læse vores data fortroligheds- og cookiepolitik via linket, nederst på siden.

iShear fra Vicair er det første kliniske redskab, der kan hjælpe til en optimal positionering. iShear kan hjælpe med at identificere, hvor der opstår shear i den siddende stilling – hvad sker der, hvis man fx ændrer vinklen eller højden på benstøtterne? Og hvilken siddestilling er den mest hensigtsmæssige? Det er enkelt at anvende iShear i forbindelse med positionering af kørestolsbrugeren. Læg iShear målemåtte mellem kørestolssæde og pude, placer brugeren i kørestolen og aflæs derefter på en tablet eller smartphone, om der er behov for ændringer i fx kørestolssædet, kørestolsryggen, armlæn eller justering af siddepuden. App’en til at aflæse iShear downloades gratis – og så er du klar! 

Total Shear Force  

iShear er det første pædagogiske redskab, der kan visualisere og måle, hvor på sædefladen, der er Total Shear Force (TSF). TSF er den statiske kraft, der bliver til bevægelse, når den totale forskydningskraft overstiger statisk friktion. TSF måles af iShear mellem sædeflade og pude. Her måles den negative kraft, som opstår fremad eller bagud mellem sædet og bruger siddende på puden. 

Eksempler på, hvad der kan påvirke Total Shear Force og dermed aflæses på iShear: 

 • Knævinkel 
 • Sædevinkel 
 • Rygvinkel 
 • Sædedybde 
 • Underbenslængde 
 • Fodpladevinkel 
 • Armlænshøjde 
 • Nakkestøtteposition 
 • Ryghøjde 
 • Rygtype 
 • Lændestøtte 

Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til ældre eller handicappede, kan der også henvises til vores trykaflastende siddepuder samt positionerende og trykaflastende rygsystemer.