Rea Dahlia 45 - main insprational -komfortkøresol

Invacare tilbyder Rea Dahlia, der er en helt enestående komfortkørestol som hjælpemiddel til ældre eller andre kørestolsbrugere. Rea Dahlia findes i 2 modeller, der bl.a. adskiller sig ved at sædekippet, der på Dahlia30 er 30 grader eller helt op til 45 grader på Dahlia45. 

Rea Dahlia45 en komfortkørestol med mange muligheder for valg af sædehøjde, et slankt design, enkle indstillingsmuligheder og let manøvrering for både bruger og hjælper. Rea Dahlia45 tilbyder forskellige sædehøjder helt ned til 35 cm og op til 50 cm.

Dahlia 45
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
Rea Dahlia 45 - additional image
Dahlia 45
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
Rea Dahlia 45 - additional image
Dahlia 45
DK feature -DAHLIA BE14.jpg- Rea Dahlia 30 - komfortkørestol
Rea Dahlia 45 - additional image

Rea Dahlia45 er derved velegnet til brugere med behov for en lav sædehøjde: 

 • som ønsker at gå stolen frem samtidig med, at Rea Dahlia45 kan hjælpe med at ændre siddestilling i løbet af dagen ved enkelt sædekip eller rygtilt 
 • som gerne vil gå kørestolen frem og stadig være aktiv og komme omkring ved egen hjælp 
 • som selv kan klare en forflytning til seng eller stol, eller kan hjælpe til ved forflytningen sammen med plejepersonale eller pårørende 

Rea Dahlia45 kan også indstilles i en høj sædehøjde, der er velegnet til brugere: 

 • som har en høj kropsbygning, og derved har behov for mere plads til benene i forskellige stillinger 
 • som har behov for mere personlig pleje og kontakt, siddende i komfortkørestolen. En højere sædehøjde sikrer, at brugeren lettere kommer i øjenhøjde, og personalet bliver skånet for ubekvemme og opslidende arbejdsstillinger  

Slank komfortkørestol  

Invacare Rea Dahlia45 er en af de smalleste komfortkørestole på markedet. Kørestolsbrugeren kan derved lettere komme omkring med kørestolen i det private hjem mange møbler og mindre plads samt ved smalle passager. Det slanke design gør også kørestolen let at køre og manøvrere for såvel bruger som hjælper. Det smalle chassis begrænser dog ikke sædefladen, der ligesom Rea Azalea kan udvides i bredden helt op til 10 cm uden at totalbredden ændres. 

Gode køreegenskaber 

Ud over at Rea Dahlia45 er meget smal og derved let at komme omkring med, har Dahlia45 også flere trinløse muligheder for indstilling af drivhjul frem og tilbage og dermed balancepunktet i kørestolen. Samtidig er Rea Dahlia45 udstyret med et let glidende balancepunkt, når kørestolen kippes. Dette er vigtigt for hjælperne, der således skånes, når brugeren har behov for at skifte stilling. Men også for brugeren, der oplever en meget sikker og komfortabel kørestol, grundet de rolige bevægelser.  

Hvis Rea Dahlia45 skal være endnu lettere og behagelig at sidde i og arbejde med, er der mulighed for at vælge en elektrisk betjening af sædekip og rygtilt. Håndkontrollen kan placeres, så den er let tilgængelig for brugeren og hjælperen. Som en ekstra detalje kan håndkontrollen indstilles, så man vælger kip eller tilt fra, hvis dette vurderes bedst i forhold til brugerens behov. 

Ekstra trykaflastning med 45° sædekip 

Alle har brug for at skifte stilling i løbet af dagen! Begge Rea Dahlia modeller har mulighed for at hjælpe brugeren med at skifte siddestilling på flere måder. Ryggen kan tiltes trinløst og benenes stilling kan ved at enkelt greb ligeledes ændres. Men det unikke er, at Rea Dahlia kan vælges enten med sædekip 30 gr. eller helt ned til 45 gr. alt efter behov eller kørestolsmodel. Men Rea Dahlia45 kan kippes 45 gr., hvilket giver brugeren mulighed for et lille tiltrængt hvil eller trykaflastning af enden i løbet af dagen. Hvis ovenikøbet ryggen tiltes, er der tale om næsten en total trykaflastning af brugerens ende, hvilket kan være essentielt for at undgå tryksår/decubitus. Endelig giver 45 gr. sædekip mulighed for at hjælpe kredsløbet med at undgå ødem af ben og fødder. 


Rea Dahlia45 komfortkørestolene kan enkelt indstilles i sæde- og rygvinkling ved hjælp af et lille ergonomisk greb ved siden af skubbehåndtaget.  

Utallige indstillingsmuligheder  

På Rea Dahlia45 kan mange af delene indstilles og justeres med henblik på at give brugeren eller den handicappede borger den optimale støtte og komfort samtidig med den mest optimale positionering. På denne måde kan Rea Dahlia45 også justeres til brugerens skiftende behov eller når kørestolen skal genbruges til brugere med helt andre behov. Kørestolsryggen på Dahlia45 kan let indstilles i vinkel, højde og i dybde ved hjælp af de mange velcrostroppe. Som noget unikt kan Invacares komfortkørestole også indstilles i ryggens bredde, eventuelt asymmetrisk, hvis der er behov for dette. Formen af kørestolens ryg kan således justeres, så brugeren opnår den mest komfortable støtte og positionering selv ved kyfoser, scolioser eller nedsat kropsbalance. Sædet på Rea Dahlia45 kan indstilles i dybde og bredde, og er udstyret med brede burrebånd, der passer til langt de fleste sædepuder og trykaflastende puder. Desuden kan også benstøtteophænget justeres i bredden – ligeledes asymmetrisk om nødvendigt. Dette kan være en fordel ved hoftekontrakturer eller for at sikre en god og ergonomisk siddestilling.  


Rea Dahlia45 kan være hjælpermanøvreret, men kan også indstilles så brugeren eller den handicappede selv kan køre omkring. 

Alsidigt udvalg af tilbehør  

Ved hjælp af det store udvalg af tilbehør kan Invacare sammensætte den bedste manuelle kørestol med den optimale komfort for brugeren. 

Eksempelvis tilbydes følgende tilbehør til Rea Dahlia45: 

 • forskellige rygtyper 
 • Alternative rygpuder 
 • kørestolspuder  
 • nakkestøtter 
 • hovedstøtter 
 • benstøtter 
 • armlæn 
 • borde og halvborde    

Til Invacare kørestole/rullestole tilbydes et stort udvalg af siddepuder, herunder både luftpuder og skumpuder, elelktriske Alber hjælpemotorer, Matrx rygge samt seler og bælter fra Bodypoint (fx y-seler og h-bælter).  

Sædekip med lav sædehøjde
Sædekip med lav sædehøjde

De første 10° sædekip på Dahlia 30 hæver sædekanten fortil minimalt, så brugeren kan beholde fødderne på gulvet.

Gå stolen frem
Gå stolen frem

Dahlia 30 tilbyder en sædehøjde ned til 33 cm, hvilket giver mulighed for at sidde med fødderne direkte på gulvet eller at gå kørestolen frem.

Ekstra gascylinder
Ekstra gascylinder

På Dahlia 45 er der monteret en ekstra gascylinder for at hjælpe op fra max sædekip. Der er mulighed for at vælge el-funktion på både sædekip og rygtilt.

Godl trykaflastning
Godl trykaflastning

Dahlia 45 sikrer optimal trykaflastning og tilbyder mulighed for, at brugeren kan hvile tilbagelænet i kørestolen.

Dual Stability System (DSS)
Dual Stability System (DSS)

Dahlia er i begge versioner udstyret med højt omdrejningspunkt i ryggen for at undgå shear - dette kaldes Dual Stability System (DSS).

Justerbar sædedybde
Justerbar sædedybde

Sædedybden kan justeres asymmetrisk fx ved uens benlængde eller hvis kørestolen skal gåes frem.

Send os en besked

Ønsker du at kontakte os, er du velkommen til at udfylde nedenstående formular. Bemærk, at de personlige data, du oplyser, ikke vil blive brugt eller gemt, medmindre du gerne vil forblive i kontakt med os. I så fald er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsmails. Du kan læse vores data fortroligheds- og cookiepolitik via linket, nederst på siden.

Invacare tager databeskyttelse alvorligt. Læs venligst vores fortrolighedspolitik for information om, hvordan vi behandler dine data, og hvad dine rettigheder er.
Specifikationer & dokumentation
Tekniske data
Tekniske data
Sædebredde

Sædebredde

24"" drivhjul: 390-440 / 440-490 / 490-540 16” drivhul: 390-490/ 440-540/ 490-590 mm

Sædedybde

Sædedybde

430 - 500 mm

Sædekip

Sædekip

0 - 45°

Sædehøjde

Sædehøjde

330 - 500 mm

Rygvinkel

Rygvinkel

0° - 30°

Ryghøjde

Ryghøjde

500 - 800 mm (uden sædepude)

Længde på benstøtte

Længde på benstøtte

330 - 667 mm

Armlænshøjde

Armlænshøjde

250 - 320 mm

Totalbredde

Totalbredde

24"" drivhjul: SB + 180 mm 16” drivhjul: SB + 160 mm

Totallængde inkl. benstøtte

Totallængde inkl. benstøtte

900 - 1195 mm

Totalhøjde

Totalhøjde

825 - 1250 mm

Maks. hældning for parkeringsbremse

Maks. hældning for parkeringsbremse

Maks. brugervægt

Maks. brugervægt

Max 135 kg

Totalvægt

Totalvægt

35 kg (SB 39)

Transportvægt

Transportvægt

25 kg.

Crash tested

Crash tested

Farve

Farve

Sort

Farve (anden)

Farve (anden)

Betræk: Sort Aero, Sort plys, Sort Dartex

Ordreguide (1)
Brugermanual (1)