Rea Dahlia

Invacare tilbyder Rea Dahlia, der er en helt exceptionel komfortkørestol som hjælpemiddel til ældre eller andre kørestolsbrugere. Rea Dahlia findes i 2 modeller, der bl.a. adskiller sig ved at sædet kan kippe enten 30 grader eller helt op til 45 grader. Rea Dahlia er en meget alsidig komfortkørestol med mange tilpasningsmuligheder, mange muligheder for personlige indstillinger og et meget stort tilbehørsprogram.

Mange sædehøjder 

Rea Dahlia har mange muligheder for forskellige sædehøjder helt ned til 33 cm og op til 52 cm. Rea Dahlia er derved meget velegnet til fx brugere med behov for en lav sædehøjde:

  • som ønsker at gå kørestolen frem samtidig med, at Rea Dahlia kan hjælpe med at ændre siddestilling i løbet af dagen ved enkelt sædekip eller rygtilt
  • som ønsker at kunne gå kørestolen frem og stadig være aktiv og komme omkring ved egen hjælp i eget hjem
  • som har behov for at føle fast grund under fødderne, for at føle tryghed og hjælpe til bedre kropsbalance. Dette kunne fx være brugere med demens eller Alzheimer
  • som stadig selv kan klare en forflytning til seng eller stol, eller kan hjælpe til ved forflytningen sammen med en hjælper eller pårørende, og derfor skal have mulighed for at nå gulvet

Rea Dahlia kan også indstilles i en høj sædehøjde, der er velegnet til brugere:

  • som har en høj kropsbygning, og derved har behov for plads til benene i forskellige stillinger
  • som har behov for meget personlig pleje og kontakt, selv siddende i komfortkørestolen. Derved kommer brugeren lettere i øjenhøjde, og hjælperne bliver skånet for ubekvemme og opslidende arbejdsstillinger 

Smal komfortkørestol

Rea Dahlia er en af de smalleste komfortkørestole på det danske marked. Netop denne egenskab har Invacare prioriteret, da brugeren derved lettere kan komme omkring med kørestolen også i private hjem med møbler eller ved smalle passager og døråbninger. Det smalle ”fodaftryk” gør også kørestolen meget let at køre og manøvrere for både bruger og hjælper. Det smalle chassis begrænser dog ikke sædefladen, der ligesom Rea Azalea kan udvides i bredden helt op til 10 cm uden at fylde mere totalt.

Let at manøvrere 

Ud over at Rea Dahlia er meget smal og derved let at komme omkring med, at der trinløse muligheder for indstilling af drivhjul frem og tilbage og dermed balancepunktet i kørestolen. Samtidig er Rea Dahlia udstyret med et meget let glidende balancepunkt, når stolen kippes. Det er vigtigt for hjælperne, der således skånes, når brugeren skifter stilling. Men også for brugeren, der oplever en meget stabil og komfortabel kørestol med rolige bevægelser. 

Hvis Rea Dahlia skal være endnu lettere og behagelig at sidde i og arbejde med, er der mulighed for at vælge en elektrisk betjening af sædekip og rygtilt. Håndkontrollen kan placeres, så den er let tilgængelig for brugeren og hjælperen. Som en ekstra detalje kan håndkontrollen indstilles, så man vælger kip eller tilt fra, hvis dette vurderes bedst i forhold til brugerens behov.


Husk at kippe sædet

Alle har brug for at skifte stilling i løbet af dagen! Rea Dahlia har mulighed for at hjælpe brugeren med at skifte siddestilling på flere måder. Ryggen kan tiltes trinløst og benenes stilling kan ved at enkelt greb ligeledes ændres. Men det helt unikke er er Rea Dahlia kan vælges enten med sædekip 30 gr. eller helt ned til 45 gr. alt efter behov eller kørestolsmodel: Rea Dahlia30 eller Rea Dahlia45. Man kan ovenikøbet prioritere at brugeren skal have mulighed for et manuelt sædekip ned til 10 gr. i Rea Dahlia30

Men Rea Dahlia45 kan kippes 45 gr., hvilket giver brugeren mulighed for et lille tiltrængt hvil eller trykaflastning af enden i løbet af dagen. Hvis ovenikøbet ryggen tiltes, er der tale om næsten en total trykaflastning af brugerens ende, hvilket kan være essentielt for at undgå tryksår/decubitus. Selv med den bedste trykaflastende pude. Endelig giver 45 gr. sædekip mulighed for at hjælpe kredsløbet med at undgå ødem af ben og fødder. 

Rea Dahlia komfortkørestolene kan enkelt indstilles i sæde- og rygvinkling ved hjælp af et lille ergonomisk greb ved siden af skubbehåndtaget. Rea Dahlia kan også vælges i elektrisk udgave, der gør det meget lettere for hjælperen eller brugeren selv at skifte siddestilling.

Indstillingsmuligheder 

Rea Dahlia kan mange af delene indstilles og justeres for at give brugeren eller den handicappede den optimale støtte og komfort samtidig med den bedste individuelle positionering. På denne måde kan Rea Dahlia også justeres til brugerens skiftende behov eller når kørestolen skal genbruges til brugere med andre behov. Ryggen på kørestolen kan let indstilles i vinkel, højde og i dybde ved hjælp af de mange velcrostroppe. Som noget unikt kan ryggen på Invacares komfortkørestole også indstilles i bredden, eventuelt asymmetrisk, hvis der er behov for dette. Formen af kørestolens ryg kan således justeres, så brugeren opnår den mest komfortable støtte og positionering selv ved kyfoser, scolioser eller nedsat kropsbalance. 

Der er flere muligheder for at udstyre kørestolsryggen med forskellige støttende og komfortable rygpuder og rygslag. 

Sædet på Rea Dahlia kan indstilles i dybde og bredde, og er udstyret med brede burrebånd, der svarer til diverse sædepuder og trykaflastende puder. Endelig kan også benstøtteophænget justeres i bredden – ligeledes asymmetrisk hvis nødvendigt. Dette kan være en fordel ved hoftekontrakturer eller for at sikre den bedste siddestilling. 

Faconen af ryg og sæde på Rea Dahlia kan således give ekstra plads eller støtte, hvor brugeren har mest behov, hvilket gør det behageligt for brugeren at sidde over længere tid. Benstøtter, fodstøtter, armlæn og nakke/hovedstøtter kan let indstilles eller justeres så de passer brugeren.

Rea Dahlia kan være hjælpermanøvreret, men kan også indstilles så brugeren eller den handicappede selv kan køre omkring.

Alsidigt udvalg af tilbehør 

Ved hjælp af det store udvalg af tilbehør kan Invacare sammensætte den bedste manuelle kørestol med den optimale komfort.    

Eksempelvis tilbydes følgende tilbehør:

  • forskellige
  • rygge
  • rygpuder
  • kørestolspuder nakkestøtter hovedstøtter benstøtter armlæn borde    

Til Invacare kørestole/rullestole tilbydes et stort udvalg af siddepuder, herunder både skumpuder og luftpuder, Alber hjælpemotorer, Matrx rygge samt seler og bælter fra Bodypoint (fx y-seler og h-bælter). 

Vidste du i øvrigt, at Invacare Rea har en særlig hjemmeside, hvor du kan se alt om Invacares komfortkørestole, hvilket tilbehør, der findes og endda videoer og billeder, der viser, hvordan flere af indstillingerne foretages på komfortstolene, og hvordan stolen tilpasses bedst muligt til den enkelte bruger? Besøg siden her.