Change your language:
Main inspirational image - KSL 2.0

Invacare tilbyder et stort program af luftfyldte siddepuder til alle former for trykaflastning, tryksårsforebyggelse og komfort fra Vicair. Puderne er vægtmæssigt lette og særdeles velegnede til brug i kørestole, komfortkørestole, elkørestole eller hvilestole. 

Vicair Active O2 er designet med 4 kamre fyldt med bløde SmartCells samt et stort forreste kammer fyldt med stabiliserende og positionerende skum. De 4 kamre bagerst er beregnet til at sikrer en god trykaflastning samt stabilitet til tuber og bækkenet. Det forreste femte kammer er fyldt ud med en stabil, anatomiskformet skumpude, der giver ekstra stabilitet af lårene.

vicair vector 02
vicair Active O2 celler
vicair vector 02
vicair Active O2 celler
vicair vector 02
vicair Active O2 celler

Den trykfordelende skumpude fortil, er ligeledes en fordel ved forflytninger til og fra kørestolen, hvor brugeren kan støde fra på skumpuden eller for at repositionere sig. Yderst består Vicair Active O2 af et behageligt og åndbart Aero betræk, der er med til at holde Smartcells og skumdel på plads under brugeren. Der tilbydes både ekstra Aerobetræk eller inkontinensbetræk. 

Vicair Active O2 kan enkelt tilpasses den enkeltes brugers behov fx ved: 

 • Behov for ekstra stabilitet af lår og ved forflytninger 
 • Nedsat sensibilitet 
 • Muskelatrofi i sædemusklerne  
 • Tendens til at skride frem i sædet 

Invacare forhandler Vicair siddepuder, der med fordel kan anvendes i forskellige kørestole, komfortkørestole eller elkørestole for at give brugeren den bedste trykaflastning, støtte og komfort. Alle brugere er forskellige og hver bruger har derfor særlige behov for positionering og støtte. Vicair pudeprogram består af flere forskellige modeller, så de derved kan dække de flestes behov. Med Vicair sortimentet sikres trykaflastning, stor komfort, og optimal støtte, samt en individuel justerbar løsning med ultimativ frihed til bevægelse 

Vicair Active O2 er opdelt i flere forskellige kamre. De fire bagerste kamre er fyldt med massevis af små trekantede bløde luftceller med afrundede hjørner kaldet SmartCells. 

SmartCells er glatte med en lav friktion, så de let glider og tilpasser sig mod hinanden. Samtidig er de meget bløde og fleksible. Derved dannes en stor, stabil og komfortabel overflade optimal ved redistribuering af trykket.  Den store overflade sikrer både den bedste trykfordeling, stor komfort og rigtig god mulighed for støtte og positionering. Som udgangspunkt er Vicair Active O2 trykaflastende, når man modtager puden og installerer den i kørestolen. Hvis man ønsker at synke yderligere ned i puden, kan SmartCells tages ud eller ind svarende til brugerens behov for støtte og trykaflastning. 

Vicair Active O2 puderne har mange muligheder for individuelle justeringer, hvis brugerens positionering i kørestolen skal korrigeres eller understøttes.  

På Vicair Active O2 kan man ved hjælp af en lynlås enkelt fjerne eller tilføje SmartCells til de kamre, hvor det er hensigtsmæssigt for at opnå en god siddestilling. 

Vicair Active O2 er designet med en indbygget lomme fortil med en let tilgængelig lynlås med plads til kørestol, nøgle eller lignende. 

Vicair Active O2 består af et aftageligt, behageligt og åndbart betræk. Betrækkene kan sammen med Smartcells vaskes i vaskemaskinen ved 60o. Skumdelen bør fjernes før vask. 

Derudover består Vicair pudeserie af en række andre puder:

 • Vicair Vector O2 inddelt i 9 kamre  
 • Vicair Adjuster O2 inddelt i 5 kamre  
 • Vicair Multifunctional O2 inddelt i 5 kamre.  
 • Vicair Liberty inddelt i 2 kamre med silikone mellem Smartscells. 
 • Vicair Liberty rygpude inddelt i 2 kamre med silikone mellem Smartscells. 
 • Vicair AllRounder O2  
 • Vicair Multifunctional rygpude 
 • Vicair Butterfly lændepude 

Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til ældre eller handicappede kan der henvises til trykaflastende Maxxcare hælaflastere, støttende og positionerende Matrx rygge samt Bodypoint seler og bælter. Endeligt har Invacare et stort udvalg af trykaflastende madrasser, samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Focus, Rea Azalea og Rea Dahlia, der alle passer til ovenstående Vicair produkter.