Change your language:
DK main inspirational Vicair Vector O2 pude - smartcells - vaskbar

Vicair Vector O2 giver en optimal kombination af trykforebyggelse, stabilitet og positionering. Puden kan tilpasses den enkelte borger og der er ikke behov for daglig kontrol af puden. Ved hjælp af Vector O2 ’s opbygning i kamre opnås stabilitet og shear og friktion kan minimeres. Erfaring fra flere terapeuter viser, at Vector O2 er særdeles velegnet til demente brugere, der har behov for en stabil og maksimal trykaflastende siddestilling i kørestolen eller komfortkørestolen. 

Vicair Vector O2 er fremstillet med et unikt, strækbart og vaskbart indvendigt betræk, der er fremstillet med en åben struktur. Dette gør puden optimalt åndbar og regulerende med hensyn til varme og fugt. 

Vicair Vector O2 - 9 kamre - Set oppefra
Vicair Vector O2 - 9 kamre
Vicair Celle
Vicair Vector O2 - 9 kamre - Set oppefra
Vicair Vector O2 - 9 kamre
Vicair Celle
Vicair Vector O2 - 9 kamre - Set oppefra
Vicair Vector O2 - 9 kamre
Vicair Celle

Vector O2 er forsynet med lynlås hele vejen rundt, hvilket giver adgang til alle kamre, så antallet af celler kan justeres og dermed justere brugerens positionering, selv mens brugeren sidder på puden. Lynlåsen rundt om hele puden gør tillige puden mere stabil – en såkaldt box-effekt 

Enkel tilpasning

Grundet den særlige udformning af Vector O2 med 9 forskellige kamre kan kørestolspuden let tilpasses mange brugeres individuelle behov for støtte/korrektion fx ved:

  • øget adduktions- eller adduktionstendens af femur
  • hindring af fremadglidning
  • amputation af ben - højt eller lavt
  • korrigering af bækkenskævhed
  • bækkenrotation 
  • uens benlængde 
  • muskelatrofi
  • behov for at gå kørestolen frem

Rengøring

Det særlige ved Vicair Vector O2 er, at den som en af de eneste puder på markedet kan tåle at blive rengjort og vasket i en vaskemaskine ved 60 gr.

Læg blot hele puden inkl. Smartceller + evt. betræk i vaskemaskinen. Hæng den til tørre til næste dag og Vector O2 er klar og hygiejnisk til en ny dag! 

Betræk

Til Vector O2 kan tilbydes 2 typer let aftageligt betræk:

  • Standard betræk, strækbart, åndbart, samt vaskbart
  • Inkontinensbetræk, strækbart, åndbart, samt vaskbart

Standardbetrækket er aftageligt samt af brandhæmmende materiale. Betrækket er elastisk og strækbart i alle retninger, således at det ikke påvirker pudens trykfordelingsevne. Det er komfortabelt, slidstærkt og af et skridsikkert materiale samt med burrebåndstrips på undersiden beregnet til fastgørelse på et kørestolssæde. Der er lynlås i helbetrækket omkring 3 sider / 2 hjørner, så det er let at montere eller afmontere. 

Inkontinensbetræk er ligeledes aftageligt, elastisk og strækbart i alle retninger samt af brandhæmmende materiale. Det er komfortabelt, slidstærkt, har burrebåndstrips på undersiden beregnet til fastgørelse på et kørestolssæde. Der er lynlås i yderbetrækket omkring 3 sider / 2 hjørner, så betrækket er let at montere eller afmontere. 

Begge betræk er universal betræk og kan dermed anvendes til flere Vicair puder, hvilket giver fleksibilitet og bedre depotøkonomi 

Vicair Vector O2 vejer kun ca. 800 gram og er derfor let at tage med og øger ikke den samlede vægt for kørestolen unødigt.

Vector O2 puden behøver ikke dagligt eftersyn 

Selvom der ved et uheld stikkes hul i en Vicair celle, vil Vector O2 stadig være trykaflastende og positionerende, da den er fyldt med hundredvis af celler. Luften vil derfor ikke sive ud af puden, og man undgår at spilde personaletimer på et dagligt tjek af pudens evne til trykaflastning samt risikoen ved, at brugeren sidder igennem puden. 

Størrelser

Vicair Vector O2 kan vælges i 6 cm højde, og er således trykaflastende i risikogruppen 0-2. Denne højde er især velegnet til brugere, der kan nøjes med lav- middel trykaflastning og fx har brug for komfort eller en lav sædehøjde i kørestolen. Hvis du ønsker mere trykaflastning eller mulighed for at arbejde mere med den ergonomiske siddestilling og den positionerende effekt anbefales at vælge Vicair Vector O2 i 10 cm højde. Den høje Vicair Vector O2 er trykaflastende i risikogruppen 0-4 for tryksår. Vicair Vector O2 tilbydes i mange sædedybder og –bredder for at tilgodese så mange kørestolsbrugere som muligt. Hvis der ønskes et specielt mål, kan Vicair også producere dette. Tal gerne med Invacare kundeservice om special størrelser. Max brugervægten på Vicair Vector O2 er helt op til 250 kg. 

Hvis der ønskes flere oplysninger om antidecubitus og hjælpemidler til handicappede eller ældre brugere, kan der henvises til øvrige trykaflastende Vicair puder som fx Vicair Adjuster O2 eller Vicair Positioner, støttende og positionerende Matrx rygge eller Vicair rygge. Endeligt har Invacare et stort udvalg af Bodypoint seler og bælter eller skumpuder, heraf også med decubitusprofylakse i højrisikogruppen den stabile og indstillige Matrx Libra. Ved tryksår eller liggesår på os sacrum kan henvises til trykaflastende madrasser eller Soft Tilt. Alle sædepuder og seler/bælter kan anvendes i Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Focus, Rea Azalea og Rea Dahlia.

Åndbart og vaskbart inderbetræk
Åndbart og vaskbart inderbetræk

Det unikke O2 inderbetræk gør puder yderst åndbart og skaber et godt microklima. Hele puden inklusiv celler kan vasken i vaskemaskinen ved 60°.

Korrekt montering af betræk
Korrekt montering af betræk

Alle Vicair-betræk er forsynet med en lille åbning bagtil, som den blå strop kan trækkes igennem. Når den blå strop er synlig, ligger puden korrekt i betrækket.

Vicair Smartcells
Vicair Smartcells

Puderne indeholder hundredevis af små trekantede Smartcells™. Cellene glider let mod hinanden og former sig efter kroppens former og danner en stor overflade.