";
Invacare - positionering - Bodypoint Y-sele kaldes - 4 punkt hoftesele  - anvendelse med Invacare kørestole - Hjælpemidler til Handicappede og ældre - hjælpemidler til børn

Bodypoint Y-seler er som hofteselerne blødt polstrede, og sikrer en korrekt og stabil positionering af bækkenet. Med den ekstra strop i hver side holdes selen på plads og støtter op om en god siddestilling.

Bodypoint Y-sele kaldes også for 4 punkt hoftesele, da den monteres på 4 punkter på kørestolen for at kunne støtte og stabilisere bækkenet optimalt. Bodypoint Y-sele kan vælges med autospænde og 1-vejs træk.  Bodypoint Y-sele giver stabilitet af bækkenet. 

Den bedste stabilitet

Med Bodypoint Y-sele kan Invacare hjælpe med at opnå den korrekte, ergonomiske siddestilling, når skævheder, shear eller fremadskridning er blandt de daglige problemer ved positionering i kørestolen. Med hjælp fra en Y-sele og evt. H-sele eller brystsele kan Bodypoint hjælpe med til en stabil positionering i komfortkørestolen, den medium aktive kørestol eller i el-kørestolen. Der er nødvendigt med stabilitet for at opnå den bedste funktionalitet ved almindelige daglige aktiviteter som fx kørsel af kørestol. En stabil positionering af bækken og truncus er forudsætningen for fx at kunne opnå hovedkontrol, fokusere med øjnene eller bruge samt bevæge arme og hænder hensigtsmæssigt. Stabilitet giver bevægelsesfrihed. Den stabile og korrekte siddestilling ved hjælp af seler og/eller bælter forebygger shear og tryksår. 

Monteringsbeslag følger med som standard 

Med Bodypoint seler og bælter er kvaliteten og komforten i top. Invacare tilbyder et meget stort udvalg af Bodypoint seler og bælter beregnet til montering på el-kørestole såvel som på manuelle kørestole. Alle Bodypoint seler og bælter er fremstillet i et stabilt og blødt samt rengøringsvenligt Neopren materiale. Bodypoint seler og bælter leveres som standard med monteringsbeslag og kan monteres både på Invacares kørestole som fx Rea Azalea, Rea Spirea4NG eller TDX SP2 samt på andre kørestole på det danske marked. 

Autospænde med sikkerhedskappe 

Bodypoint Y-sele forhandles med autospænde fortil Bodypoint hofteseler hvilket sikrer, at y-selen kan låses op let og hurtigt. Dette gælder også, hvis brugeren har nedsat hånd/fingerfunktion. 

Husk man også kan vælge sikkerhedskappe på hoftesele med autospænde, hvis brugeren uforvarende kommer til at åbne spændet. Sikkerhedskappen udløses vha. for eksempel en kuglepen. 

Vær også opmærksom på, at Invacare forhandler positionerende samt trykaflastende siddepuder som Matrx Libra, Flo-tech Contour Visco eller Vicair puder. Se i øvrigt under Matrx rygge for komfortabel og stabil støtte af truncus.   

Bodypoint seler og bælter tilbydes indenfor forskellige  

  • Hofteseler/hoftebælter 
  • Ankelbespænding 
  • H-seler 
  • Brystseler/brystbælter 
  • Universal elastikbælte 

Se også den unikke Evoflex bækkenstøtte, der giver en sikker positionering af bækkenet og samtidig har den unikke udformning, der forhindrer, at selen ryger ned mellem sæde og drivhjul under forflytning. 

Det anbefales altid at anvende Bodypoint Y-sele eller hoftebælte sammen med Stayflex brystsele eller Pivotfit H-selen for at opnå stabilitet og hindre nedadglidning i kørestolen. 

For let og hurtig montering leveres Bodypoint seler og bælter som standard med monteringsbeslag. Enten et smart, justerbart klikbeslag for let justering og enkel afmontering når sele eller bælte skal vaskes, eller et fladt, pladsbesparende beslag, der holder sele eller bælte i den rette position. En let siddestillingsanalyse skal afgøre, hvor præcis sele og bælte skal støtte brugeren, og hvor på kørestolens chassis, selen skal monteres.  


Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til handicappede eller ældre brugere, kan der henvises til støttende og positionerende Vicair rygge eller Matrx rygge samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Azalea eller Küschall. 

Send os en besked

Ønsker du at kontakte os, er du velkommen til at udfylde nedenstående formular. Bemærk, at de personlige data, du oplyser, ikke vil blive brugt eller gemt, medmindre du gerne vil forblive i kontakt med os. I så fald er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsmails. Du kan læse vores data fortroligheds- og cookiepolitik via linket, nederst på siden.

Invacare tager databeskyttelse alvorligt. Læs venligst vores fortrolighedspolitik for information om, hvordan vi behandler dine data, og hvad dine rettigheder er.
Specifikationer & dokumentation