Invacare - positionering - Bodypoint hoftebælte med autospænde - anvendelse med Invacare kørestole - Hjælpemidler til Handicappede og ældre

Bodypoint hoftebælter er blødt polstrede og understøtter en neutral siddestilling samt giver en sikkerhed i kørestolen under kørsel. Hoftebælter følger behageligt kroppens facon uden at rynke, men stadig med et stabilt hold. Bodypoint hoftebælte med autospænde og 1-vejstræk anbefales ved hurtig montering af hoftebæltet, og hvor der er mest behov for let støtte og sikkerhed mod at skride ud af kørestolssædet.

Med Bodypoint hoftebælter kan opnås en korrekt, ergonomisk siddestilling, når skævheder, shear eller fremadskridning er blandt de daglige problemer ved positionering i kørestolen.

Invacare - positionering - Bodypoint hoftebælte med autospænde - anvendelse med Invacare kørestole - Hjælpemidler til Handicappede og ældre
Invacare - positionering - Bodypoint hoftebælte med autospænde - anvendelse med Invacare kørestole - Hjælpemidler til Handicappede og ældre
Invacare - positionering - Bodypoint hoftebælte med autospænde - anvendelse med Invacare kørestole - Hjælpemidler til Handicappede og ældre

Vælg mellem flere typer Bodypoint hoftebælter:

  • Bodypoint hoftebælter med 1-vejs træk anbefales ved hurtig montering af hoftebælten, og hvor der er mest behov for let støtte og sikkerhed mod at skride ud af kørestolssædet. 
  • Bodypoint hoftebælter med 2-vejs træk er velegnet når hoftebælten skal kunne finjusteres i stramning og placering omkring bækkenet. 
  • Bodypoint hoftebælter med autospænde vælges især, hvis hoftebælten skal kunne låses op let og hurtigt. Dette gælder også, hvis brugeren har nedsat hånd/fingerfunktion. 
  • Bodypoint hoftebælter med plastspænde anbefales til brugere, hvor spændet skal være lidt mere neutralt i udseende. Der skal anvendes en finger på hver side af spændet for at udløse hoftebælten. 

Husk man også kan vælge sikkerhedskappe på hoftebælte med autospænde, hvis brugeren ved en fejl kommer til at åbne spændet og dermed hoftebælten. Sikkerhedskappen udløses vha. for eksempel en kuglepen. 

Monteringsbeslag til hoftebælter 

For let og hurtig montering leveres Bodypoint seler og bælter som standard med monteringsbeslag. Enten et smart, justerbart klikbeslag for let justering og enkel afmontering når sele eller bælte skal vaskes, eller et fladt, pladsbesparende beslag, der holder sele eller bælte i den rette position. En let siddestillingsanalyse skal afgøre, hvor præcis sele og bælte skal støtte brugeren, og hvor på kørestolen, den skal monteres.  

Med Bodypoint seler og bælter er kvaliteten og komforten i top. Invacare tilbyder et meget bredt udvalg af Bodypoint seler og bælter beregnet til montering på manuelle kørestole såvel som på el-kørestole.  Alle Bodypoint seler og bælter er fremstillet i et blødt og stabilt samt rengøringsvenligt Neopren materiale. Bodypoint seler og bælter leveres som standard med monteringsbeslag og kan monteres både på Invacares kørestole som fx Rea Azalea, Rea Spirea4NG eller TDX SP2 samt på andre kørestole på det danske marked.  

Fokus på funktionel siddestilling 

Der skal stabilitet til for at opnå den bedste funktionalitet ved almindelige daglige aktiviteter. En stabil positionering af bækken og truncus er forudsætningen for fx at kunne opnå hovedkontrol, fokusere med øjnene eller bruge samt bevæge arme og hænder hensigtsmæssigt. Stabilitet giver bevægelsesfrihed. Den stabile og korrekte siddestilling ved hjælp af seler og/eller bælter forebygger shear og decubitus. 

Vær også opmærksom på, at Invacare forhandler positionerende samt trykaflastende siddepuder som Matrx Libra, Flo-tech Contour Visco eller Vicair puder. Se i øvrigt under Matrx rygge for komfortabel og stabil støtte af truncus.   

Bodypoint seler og bælter tilbydes i forskellige modeller:

  • Hoftebælter/hofteseler
  • Y-seler  
  • Ankelbespænding 
  • H-seler 
  • Brystseler/brystbælter 
  • Universal elastikbælte 

Se også den smarte Evoflex bækkenstøtte, der giver en sikker positionering af bækkenet og samtidig har den unikke udformning, der forhindrer, at selen ryger ned mellem sæde og drivhjul under forflytning. 

Hoftebælter sammen med øvrige Bodypoint produkter 

Det anbefales altid at anvende Bodypoint hoftebælte eller Y-sele sammen med Pivotfit H-sele eller Stayflex brystselen for at opnå stabilitet og hindre nedadglidning i kørestolen. 


Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til handicappede eller ældre brugere, kan der henvises til støttende og positionerende Vicair rygge eller Matrx rygge samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Azalea eller Küschall.