Kan Vicair O2 siddepuder hjælpe til en god positionering?

Nyhed

Kan Vicair O2 siddepuder hjælpe til en god positionering?

Ja, faktisk kan Vicair O2 siddepuder både hjælpe til den bedste positionering, stabilitet og optimal trykdistribuering på samme tid. Læs her om, hvordan Vicair O2 puderne kan hjælpe din borger.
Kørestolsbruger med trykaflastende Vicair O2, personlig frihed og tryghed, trykdistribuerende kørestolspude

Vicair kørestolspuder er fremstillet med nøje kendskab til menneskets anatomi, hvilket sikrer, at brugeren bliver støttet af puden på en sådan måde, at de opnår stabilitet og dermed en god kropsholdning som resultat. Vicair O2 siddepuderne giver stabilitet, som er forudsætningen for aktivitet. Læs her hvordan: 

  • Vicair O2 puderne er inddelt i flere kamre, så bækkenet sikres stabilitet og støtte, hvilket giver den bedste mulighed for en god kropsholdning.
  • Selve pudedesignet med hundredvis af små luftceller gør det muligt at følge kroppens konturer for en stor trykaflastende flade.
  • Vicair kørestolspuder er individuelt justerbare, så de passer til selv de mest specifikke behov. Således forbliver støtte og aflastning, hvor du har planlagt.

Se her en kort video om, hvordan Vicair O2 støtter og positionerer

 

Stabilitet

Ved at udnytte luftindholdet i de forskellige kamre i Vicairpuderne, kan brugeren opnå støtte omkring trochanther og femur, hvilket giver en god stabilitet. Stabilitet er forudsætning for aktivitet og giver brugeren mulighed for bedre at kunne rette kroppen op. Luftcellerne kan tages ud eller lægges ind alt efter, hvor du ønsker præcis støtte. Samtidig føles Vicair puden blød og komfortabel.

Trykaflastning

Uafhængige trykmålinger samt kliniske vurderinger viser, at Vicair O2 kørestolspuder giver den bedste trykdistribuering. Luftcellerne er fremstillet i et meget glat og eftergiveligt materiale, og flytter sig, så brugeren synker ned i puden (immersion), og selve trykket fra kroppen fordeles over en stor overflade. Da Vicair er fyldt med masser af luftfyldte Smartcells, skal puden ikke efterses og vedligeholdes dagligt. Dette giver tryghed for brugeren og mindre tidskrævende kontrol for hjælpere og terapeuter. Vicair O2 puderne er altid trykfordelende, som de leveres. Klar til brug.

Justerbare

Der er flere Vicair O2 puder med forskellige inddelinger af kamrene, så puden let kan indstilles individuelt, hvis der er behov. Dette hvis terapeuten ønsker, at brugerens siddestilling skal korrigeres. Tag fx 5 Smartceller ud eller ind ad gangen. Man kan enkelt åbne hvert kammer vha. en lille lynlås til hvert kammer i siden af puden. Tjek at borgeren sidder korrekt og uden brug af unødig anstrengelse.

Geert Schipper, Vicair Active O2, positionering, stabilitet, trykdistribuering, kørestol, trykaflastende pude, siddepude, Vicair

 

En brugers oplevelse med Vicair Active O2

Geert har skrevet om sine oplevelser med en ny Vicair Active O2. Læs her om Geert, der oplevede stabilitet og lettere forflytning, men også et bedre mikroklima og mindre fugt ved at sidde på en Vicair Active O2. (let forståeligt engelsk)