Sikre forflytninger med ISA stålift

Nyhed

Sikre forflytninger med ISA stålift

Ståliften er populær og et af de mest anvendte hjælpemidler til lette og trygge forflytninger, hvor den sikrer, at forflytning kan udføres med et godt arbejdsmiljø for øje.
Invacare, hjælpemidler, stålift, forflytning, arbejdsmiljø, sikkerhed, løftesejl

Ståliften er et af de mest anvendte hjælpemidler til ældre og er ofte det foretrukne hjælpemiddel til forflytning, når borgeren har en rimelig standfunktion og blot ønsker støtte til forflytningerne – for eksempel fra seng til bade- og toiletstol, men den kan selvfølgelig også anvendes til andre forflytninger. 

Invacare ISA stålift er en mobil ståløfter, der aflaster personalet i det daglige arbejde og giver sikre forflytninger, hvor borgeren inddrages på en sikker og tryg måde. Her kan du læse med og få nogle gode råd i forbindelse med disse forflytninger. 

Invacare, hjælpemidler, stålift, forflytning, arbejdsmiljø, sikkerhed, løftesejl Vurder borgerens funktionsniveau 

Et af grundelementerne i at anvende en stålift er, at borgeren skal have en rimelig standfunktion og være i stand til at stå på egne ben – eventuelt med lidt hjælp og støtte. Borger skal være i stand til at kommunikere og blandt andet være i stand til at læne sig tilbage i løftesejlet for på denne måde at deltage aktivt i forflytningen. Benene skal være stabile og må ikke ”knække sammen” under forflytningen, og der skal være aktivitet på lårmusklerne.   

 

Invacare, hjælpemidler, stålift, forflytning, arbejdsmiljø, sikkerhed, løftesejl  Brug ståliftens funktioner 

Mange forflytninger kan udføres med ISA stålift, og flere funktioner på ståliften sikrer, at borgeren kan foretage sikre forflytninger og anvende ståliften i en længere periode, inden der bliver behov for at anvende andre hjælpemidler som for eksempel loftlift eller personlift. Flere funktioner på ISA stålift sikrer, at borgeren inddrages: 

  • Special designet løftebøjle med vinklede anatomiske greb
  • Soft-touch materiale, der stimulerer den taktile sans hos borgeren
  • Knæpude, der kan indstilles og evt. forsynes med sikkerhedsstrop
  • Fodplade, der kan tilpasses højden på borgeren
  • Sikker hælstøtte på fodplade, der også kan afmonteres ved behov 
  • Længdeindstillelig løftebøjle med et-grebs justering.

Invacare, hjælpemidler, stålift, forflytning, arbejdsmiljø, sikkerhed, løftesejlGode arbejdsstillinger giver et godt arbejdsmiljø

Invacare ISA stålift er udviklet af Invacares terapeuter og designere, som ved, hvor vigtigt et godt arbejdsmiljø er i det daglige arbejde med personløftere og stålifte. Derfor er ISA stålift forsynet med en veldimensioneret skubbebøjle, der er placeret i den helt rigtige højde og giver flere muligheder for et godt og sikkert greb, når der skal manøvreres med ståliften. 
Husk at man ved manøvrering af personløftere og stålifte også med fordel kan anvende benmusklerne til at dreje liften sådeles, at man med foden skubber forrest på understellets base. Denne gode funktion understøttes ved de let drejelige hjul, der har en lav rullemodstand.

Brug løftesejlet rigtigt

Til anvendelse med ståliften anbefaler vi vores Optisling ståsejl, der fungerer særlig godt sammen med ståliften. Optisling er desuden udstyret med et sikkerhedsbælte og antiskrid-materiale, som modvirker, at løftesejlet glider op i armhulerne, og støtter der, hvor det gavner mest. 
Hvis du har dit eget favoritsejl er Invacare ISA stålift godkendt til anvendelse med alle almindeligt forekommende løftesejl til ståløftere, der er konstrueret med løkkefastgørelse og i det hele taget har en udformning som ståsejlet i vores Optisling sortiment. Du finder flere oplysninger om vores Optisling løftesejl her.

Vil du vide mere om Invacares program for lifte og løftesejl, kontakt da gerne Invacares kundeservice eller din lokale konsulent.

Invacare, hjælpemidler, stålift, forflytning, arbejdsmiljø, sikkerhed, løftesejl