TDX SP2 el-kørestol - 7 ting der gør den store forskel!

Nyhed
28. januar 2020

TDX SP2 el-kørestol - 7 ting der gør den store forskel!

Invacare TDX SP2 el-kørestolen anvendes med stor succes hos mange brugere landet over. I denne artikel har vi har samlet en række information, som du måske ikke vidste i forvejen. Læs med og bliv lidt klogere på, hvorfor vi mener at TDX SP2 hører til blandt de absolut bedste el-kørestole på markedet.

TDX SP2 er en komfortabel, kompakt og manøvredygtig el-kørestol. TDX SP2 er også en sikker og stabil el-kørestol af bedste kvalitet. TDX SP2 kan anvendes både indendørs og udendørs, på ramper, på lige eller ujævnt underlag på stier og græsplæner, samt til komme rundt i boligen, hvor pladsen er trang. TDX SP2 har en størrelse, der gør den stabil og sikker fx i forbindelse med forflytning. TDX SP2 er designet med hjulophæng og antitip, der øger sikkerheden, stabiliteten og komforten. TDX SP2’s uafhængige hjulophæng hæver forhjulene, så snart de møder en forhindring. Det giver en behagelig kørsel uden stød og bump, samt lettere og mere behagelig passage forhindringer. Her nedenfor har vi opstillet 7 væsentlige informationer om TDX SP2 el-kørestolen, som du måske ikke vidste i forvejen:

1. ”Ægte” centerhjulsdrev

En ”ægte” centerhjulsdrevet el-kørestol har drivhjulene placeret præcis i midten af kørestolen. Ved at placere drivhjulene i midten af kørestolen, opnås mindst mulig venderadius. Centerhjulsdrev giver en god og intuitiv fornemmelse af, at TDX SP2 følger ens bevægelser og den er derfor let at manøvrere for såvel ældre uøvede, som yngre mere øvede brugere.

2. Uafhængigt hjulophæng (Sure Step):

TDX SP2's uafhængige hjulophæng hæver forhjulene, så snart de møder en forhindring, både ved kørsel fremad og baglæns. Det uafhængige hjulophæng sikrer at alle 6 hjul har kontakt til underlaget og ikke mister denne kontakt ved, hverken kørsel op af en forhindring eller ned af en forhindring. Det uafhængige hjulophæng giver en behagelig kørsel uden stød og bump, sikrer lettere passage over forhindringer og bedst mulig affjedring. Sure Step medfører også at sædeenheden forbliver mere stabil ved kørsel op af en forhindring eller ned af en forhindring, hvilket sikrer ekstra komfort og kontrol for brugere med dårlig kontrol/balance i overkroppen eller smerter. 

3. Stability Lock system:

Stability Lock låser når chassiset eller de forreste swinghjul bevæger sig nedad i forhold til bagenden. Stability Lock forhindrer el-kørestolen i at tippe, når sædehejset er i højeste position, ved opbremsning, ved kørsel ned af bakke eller ved stor belastning fortil på stolen og giver dermed større stabilitet og sikkerhed for borger.

4. LiNX styresystem:

TDX SP2 er forsynet med LiNX styresystem. LiNX er et intelligent system, der hele tiden sikrer de bedst mulige køreegenskaber. LiNX styresystem har mange nyttige og smarte detaljer og det kan tilpasses med alternative styringer efter ønsker og behov. LiNX kan fx monteres med en simpel styreboks med knapper og ikoner eller en mere kompleks styreboks med touch-panel og swipe/touch funktioner tilsvarende dem, der findes på smartphone.

LINX kan også kombineres med et bredt udvalg af alternative styringer, som fx mini-joystick, hagestyring, pust/sug eller hovedstyring.

5. Adaptiv Load Compensation:

LiNX er forsynet med ALC - Adaptive Load Compensation, der hele tiden overvåger og tilsikrer, at man uanset underlag, beskaffenhed og hastighed, altid får de bedst mulige køreegenskaber for sin el-kørestol i hele el-kørestolen levetid – også når motorerne er slidte.

Adaptiv Load Compensation (ALC):

  • Kompenserer for slidte motorer
  • Giver forbedret trækkraft
  • Lettere manøvrering, specielt ved lav hastighed
  • Optimerer køreegenskaberne

LiNX Adaptiv Load Compensation (ALC) giver ekstra kraft og kontrol fx i forbindelse med fx at skulle køre tæt på borde, køre gennem døråbninger og ved Roll-Back på skrånende underlag. 

6. LiNX G-trac:

LiNX G-Trac er et system, der tilsikrer unik retningsstabilitet og kræver mindre korrektioner under kørsel. LiNX G-Trac gør det lettere og mere sikkert at køre, specielt for brugere, der er udfordret på kognitive og fysiske evner.

LiNX G-Trac gør det lettere at:

  • Manøvrere på ujævnt eller skrånende underlag - herunder græsplæner, fortov der skråner udad og parkeringspladser
  • Ved kørsel over dørtrin, tæppekanter, kantstensopkørsler og stillevejsbump
  • Ved kørsel med for lidt luft i dækkene eller med ulige vægtfordeling

7. Docking station

TDX SP2's er testet og godkendt sammen med Dahl Docking. Så hvis man informerer om at el-kørestolen skal anvendes sammen med en Dahl Docking station, så leveres vi el-kørestolen forberedt for kunne tilpasses sammen med docking stationen i den pågældende bil.

Vil du vide mere om de mange fordele TDX SP2 el-kørestolen tilbyder brugeren, så kan vi anbefale dig at læse artiklen: "Grib chancen, lev livet og lad aldrig noget holde dig tilbage"