Change your language:
Vicair Liberty main inspirational - Liberty og Spirea4Ng

Vicair Liberty ryggen er særdeles velegnet til kørestolsbrugere med rygsmerter, idet Liberty forvandler det eksisterende ryglæn til en rygstøtte med ekstra meget aflastning og komfort.  Vicair Liberty monteres nemt på kørestolens stopryg. Vicair Liberty er fyldt med de patenterede Vicair Smartcells. De trekantede luftceller i Liberty er smurt i et tyndt lag silikone, hvilket gør at cellerne glider lettere mod hinanden og former sig efter kroppens konturer. Cellerne og den bløde silikone, er indkapslet i et specialdesignet vinylbetræk. Antallet af SmartCells kan ikke ændres i denne pude. Puden indeholder luft og ventilen justerer automatisk mængden af luft i ryggen.  

Invacare forhandler et bredt sortiment at rygpuder samt faste rygge til manuelle og el-kørestole, herunder rygpuder fra Vicair. Vicair-ryggene kan anvendes af både aktive brugere med behov for komfort eller af den ældre bruger, der har brug for et højt niveau af støtte og/eller forebyggelse af tryksår.

Vicair Liberty ryg i kørestol uden cover
Vicair Liberty ryg set bagfra uden cover
Vicair Liberty ryg i kørestol uden cover
Vicair Liberty ryg set bagfra uden cover
Vicair Liberty ryg i kørestol uden cover
Vicair Liberty ryg set bagfra uden cover

Den innovative og lette Vicair Liberty rygpude udmærker sig bl.a. ved: 

  • De patenterede Smartcells er omgivet af silikone, hvilket sikrer lav friktion og trykaflastning 
  • Liberty er inddelt i 2 kamre med autoventil, der sikrer en optimal komfort 
  • Ændrer kørestolen fra en standard ryg til en komfortabel og støttende ryg 
  • Følger og støtter forsigtigt brugerens ryg 
  • Nemt monteret med eget rygslag på kørestolen burrebånd 
  • Letvægtspude – let at tage med 
  • Velegnet til brugere med skoliose eller kyphose 

Vicair rygge

Vicair-rygserien består af flere forskellige modeller, hermed kan langt de fleste behov dækkes. Med Vicair-rygsystem sikres ubegrænset støtte og stor komfort samt en individuel løsning med ultimativ bevægelsesfrihed. Invacare Vicair-rygsystemer sikrer god trykfordeling, høj brugerkomfort og støtte til kørestolsbrugere. De forskellige Vicair-rygge kan anvendes i alle former for manuelle kørestole fra de helt aktive kørestole til komfortkørestole 

Vicair-ryggene indeholder hundredvis af små trekantede luftceller med afrundede hjørner kaldet Smartcells. Disse Smartcells er fyldt med luft, hvilket gør ryggene vægtmæssigt lette. Cellerne er meget fleksible og har lav friktion, så de glider mod hinanden og derved dannes en komfortabel, blød og stor overflade, som brugerens ryg kan hvile opad. Vicair Smartcells er fordelt i flere forskellige kamre i Vicair-ryggene, hvilket sikrer både en optimal trykaflastning, øget komfort og god mulighed for positionering. 

Vicair-rygpuderne leveres med eget, aftageligt betræk, og skal derfor blot monteres op af kørestolens burrebånd for fastgørelse. Betrækket er åndbart samt strækbart og kan selvfølgelig vaskes i vaskemaskinen. 

Vicair Liberty bør anvendes sammen med en positionerende og/eller trykaflastende pude. Invacare tilbyder et komplet sortiment af siddepuder, se fx luftpuderne fra Vicair eller vores skumpuder fra Matrx eller Propad Premier. Den rette sædepude i kombination Vicair Liberty, vil sikre brugeren den mest ergonomiske siddestilling og komfort.  

Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til ældre eller handicappede borgere, kan der henvises til støttende og positionerende Matrx rygge eller Bodypoint seler og bælter, trykaflastende madrasser, Soft Tilt 2 samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Focus, Rea Azalea og Rea Dahlia.