Change your language:
Nordbed optimo bred plejeseng med dacapo madras

Invacares NordBed plejesenge-serie omfatter blandt andet sengen NordBed Optimo Bred. NordBed Optimo Bred er udviklet til tunge borgere med brug for ekstra plads og højere maks. brugervægt.

NordBed Optimo Bred understøtter et godt arbejdsmiljø omkring den bariatriske borger og tilbyder samtidigt optimal brugerkomfort. NordBed Optimo Bred plejesengens design og funktioner understøtter borgerens mulighed for selvhjælp således at mobiliteten øges. Endvidere tilsikrer det unikke design at rammerne for pleje og omsorg er optimale samt at plejesengen medvirker positivt til tryksårsforebyggelse. NordBed Optimo Bred tilbydes i to bredder: 105 cm bred med SWL 235 kg og 120 cm bred med SWL 285 kg.

NordBed serien består af 4 elektrisk indstillelige plejesenge, udviklet til hjemmeplejen og plejeinstitutioner, til brug for ældre og handikappede borgere. Invacare har i udviklingen af NordBed serien ind samlet den viden og de behov, som markedet har givet udtryk for, og fundet løsninger, der er implementeret i NordBed plejesengenes design og funktioner.

NordBed serien omfatter:

 • NordBed Optimo 90    
 • NordBed Optimo (105 cm bred – Maks. brugervægt: 200 kg)
 • NordBed Optimo (120 cm bred – Maks. brugervægt: 250 kg)
 • NordBed Ultra (Højdeindstilling: 25 – 85 cm – anvendes med fordel til borgere med en demensdiagnose)

  Nordbed plejesengene tilbyder som standard:

  • ErgoMove
  • ”Op og Ud” funktion
  • Markedets mest fleksible indstillinger for højde
  • Vaskbarhed i moderne vaskeanlæg

  ErgoMove

  NordBed liggefladens inddeling er udviklet på baggrund af og med udgangspunkt i antropometriske statistikker og liggefladens bevægemønster er specialdesignet. Invacare kalder liggefladens bevægemønster for ErgoMove – et navn der er opstået, under fastlæggelsen af bevægemønstret, hvor der er lagt meget stor vægt på blandt andet ergonomi for borger og personale.


  ErgoMove har således taget udgangspunkt i studier:

  • om befolkningens fysiske udvikling
  • om tryk, shear og friktion 
  • om optimale mobilitets forhold
  • om ergonomi og arbejdsmiljø

   Ergomove teknologien sikrer at borgeren komfortabelt bringes fra en liggende til en aktivt siddende position, samtidig med at shear, friktion og tryk reduceres. Den aktive siddeposition tilbyder borgeren en mere opret stilling, der frigør overkroppen og begunstiger vejrtrækningen. En aktiv siddeposition giver overblik og bedre mulighed for social kontakt samtidig med, at borgerens mulighed for at spise, drikke og læse forbedres.

   ”Op og Ud” funktionen anvendes af borgeren i forbindelse med udstigning af plejesengen. Denne funktion sikrer at udstigningshøjden er optimal og at rygdelen er eleveret, så denne kan støtte borgeren.

   NordBed Optimo Bred leveres med en liggefladeindstilling på 32 – 81 cm. NordBed Optimo 90 kan desuden leveres med liggefladeindstilling på 28 – 78 cm. Det betyder at NordBed plejesengene er særligt velegnet til urolige borgere. Derudover tilbyder NordBed Ultra en laveste højde på 25 cm, dette forbedrer borgerens mulighed for at komme sikkert ud af sengen og minimerer risikoen for skader som følge af fald. Samtidig sikrer en max højdeindstilling på 85 cm, optimale arbejdsvilkår for personalet.

   Alle NordBed plejesengene er udstyret med opdateret digital elektronik, som kan vaskes i moderne vaskeanlæg beregnet til hjælpemidler.

   NordBed serien er godkendt i henhold til gældende sengestandard samt diverse tillæg til denne i henhold til Environment 3 og 4.

   NordBed plejesengene er hjælpemidler der anvendes af sengeliggende og handikappede borgere og den unikke Ergomove liggefladefunktion forebygger aktivt tryksår (populært kaldet liggesår). Når NordBed plejesengene anvendes sammen med trykaflastende madrasser, kan der enkelt opnås tryksårsforebyggelse til borgere med lav – høj risiko for at udvikle tryksår.

   Et stort sortiment af tilbehør supplerer NordBed serien.

   For optimering af brugen tilbyder Invacare et bredt tilbehørssortiment til NordBed. I tilbehørssortimentet findes blandt andet flere typer sengegavle og sengeheste, i forskellige materialer og design, forskellige støttegreb, sengegalger og meget mere. Det brede tilbehørssortiment tilsikrer at den enkelte plejeseng kan konfigureres helt individuelt og i overensstemmelse med ønsker fra borgerne.

   Trykaflastning – Et bredt sortiment af madrasser

   Til plejesengen tilbydes desuden et stort udvalg af trykaflastende madrasser. Disse omfatter blandt andet skummadrasser, høj-elastiske opskårne såvel som lav-elastiske uopskårede og/eller sektions-inddelte. Et udvalg af moderne dynamiske vekseltryksmadrasser (helmadrasser eller topmadrasser) samt kombinationsmadrasser supplerer sortimentet, som, i sin helhed, henvender sig til borgere med lav til høj risiko for at udvikle tryksår og som fungerer som supplement til behandling af tryksår i alle kategorier. Læs mere om vores madrassortiment her på hjemmeside under produktkategorien Puder, rygge, madrasser og positionering.

   ErgoMove Teknologi
   ErgoMove Teknologi

   Bringer brugeren til en aktiv siddestilling og reducerer tryk, shear og friktionskræfter

   Let adskilbar og vaskbar
   Let adskilbar og vaskbar

   Kan uden brug af værktøj adskilles i 5 dele der alle vejer 20kg. Kan rengøres i vaskemaskine i transportposition

   Op og Ud
   Op og Ud

   Giver en sikker og komfortabel udstigning

   Optimeret liggeflade
   Optimeret liggeflade

   Mere komfort og tilpasning der reducerer fremadskridning og shear

   Send os en besked

   Ønsker du at kontakte os, er du velkommen til at udfylde nedenstående formular. Bemærk, at de personlige data, du oplyser, ikke vil blive brugt eller gemt, medmindre du gerne vil forblive i kontakt med os. I så fald er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsmails. Du kan læse vores data fortroligheds- og cookiepolitik via linket, nederst på siden.

   Specifikationer & dokumentation

   Tekniske data
   Tekniske data
   Udvendig bredde

   Udvendig bredde

   105 cm bred: 115 cm. 120 cm bred: 130 cm.

   Indvending bredde

   Indvending bredde

   105 cm bred: 105 cm. 120 cm bred: 120 cm.

   Udvendig længde

   Udvendig længde

   213 cm

   Indvendig længde

   Indvendig længde

   200 cm

   Højdejustering

   Højdejustering

   32-81 cm

   Mål på liggefladddele

   Mål på liggefladddele

   Mål på liggefladedele: 80-17-30-65 cm

   Frihøjde

   Frihøjde

   15 cm

   Rygvinkel

   Rygvinkel

   0 - 70°

   Lårvinkel

   Lårvinkel

   0 - 49°

   Benvinkel

   Benvinkel

   0 - 19°

   Anti-Trendelenburg / Trendelenburg

   Anti-Trendelenburg / Trendelenburg

   +/- 15°

   Maks. brugervægt

   Maks. brugervægt

   105 cm bred: 200 kg 120 cm bred: 250 kg.

   Totalvægt

   Totalvægt

   105 cm bred: 110 kg 120 cm bred: 130 kg.

   Tungeste del

   Tungeste del

   105 cm bred: 25 kg 120 cm bred: 70 kg.

   Kan vaskes i vaskemaskine

   Kan vaskes i vaskemaskine

   Ja (afhænger af valgt elektronik)

   Farve og trædesign

   Farve og trædesign

   Alugrå, Bøg, Eg, Umbra, Bøg/Lys Blå, Lys blå, Hvid

   Farve og trædesign

   Kommentar

   Yderligere mål og tekniske oplysninger er oplyst i brugermanualen. 

   Information om tilladte madrasstørrelser, sengeheste mv. er ligeledes oplyst i brugermanualen. 

   Servicemanual (1)
   Servicemanual (1 fil)
   Test & certifikat (1)
   Test & certifikat (1 fil)