Nordbed Optimo 90

Nordbed Optimo er en plejeseng i Invacares seneste serie af plejesenge, kaldet Nordbed. Nordbed serien består af 4 elektriske plejesenge: Nordbed Optimo 90, Nordbed Optimo Bred (2 bredder) og Nordbed Ultra.

Der er sket en markant udvikling i viden om behandling og pleje af ældre og handikappede borgere, igennem de seneste ca. 10 år og som følge af dette er kravene til hjælpemidlerne steget betydeligt. Udviklingen af standard plejesenge er imidlertid kun langsomt og henover mange år, blevet tilpasset og behovene, og markedets behov er derfor, på mange måder, ikke optimalt opfyldt.

Med Nordbed serien har Invacare samlet den viden og de behov sammen som markedet har givet udtryk for, og udviklet nye løsninger, der er implementeret i vores serie af NordBed standard plejesenge. Løsninger, der forbedrer komfort og inddrager omsorg, som medvirker positivt til tryksårsforebyggelsen og som bidrager til et optimalt arbejdsmiljø.

Nordbed Optimo 90 tilbyder derfor – som standard – og som noget helt unikt for plejesenge:

  • ErgoMove
  • ”Op og Ud” funktion
  • Markedets mest fleksible indstillinger for højde
  • Deling i dele, der ikke vejer over 20 kg
  • Vaskbarhed i moderne vaskehaller

Invacare kalder liggefladens bevægemønster for ErgoMove – et navn der er opstået, fordi der i forbindelse med fastlæggelsen af bevægemønstret, er lagt meget stor vægt på ergonomi for både borger og personale.

Udviklingen af ErgoMove har således taget udgangspunkt i studier:

  • om befolkningens fysiske udvikling i højde og drøjde 
  • om tryk, shear og friktion 
  • om optimale mobilitets forhold
  • om ergonomi og arbejdsmiljø

Ergomove teknologien sikrer at borgeren komfortabelt bringes fra den liggende til en aktiv siddende position, samtidig med at shear, friktion og tryk reduceres. Den aktive siddeposition tilbyder borgeren en mere opret stilling, der frigør overkroppen og begunstiger vejrtrækningen. En aktiv siddeposition giver overblik og bedre mulighed for social kontakt samtidig med, at borgerens mulighed for at spise, drikke og læse forbedres.

”Op og Ud” funktionen fungerer som en hjælp til borgere ved udstigning fra sengen. Liggefladens afstand til gulvet tilpasses automatisk til udstigningen og rygdelen eleveres med henblik på at fungerer som støtte.

Nordbed Optimo 90 er, med en højdeindstilling der spænder fra 32 cm – 81 cm, en af markedets lavest indstillelige standard plejesenge. Som option kan sengen desuden leveres med en endnu lavere højdeindstilling på 28 cm – 78 cm. Dette gør sengen meget velegnet til urolige borgere.

Nordbed Optimo 90 kan enkelt skilles i dele der vejer 20 kg. Hvilket gør det muligt at adskille og samle sengen under trange forhold. Alle dele samt tilbehør, herunder sengeheste, galge og sengegavle, kan, når sengen er adskilt, placeres på understellet, hvilket forenkler transport og logistik betydeligt.

Nordbed Optimo 90 er udstyret med vaskbar elektronik, der tåler vask i morderne vaskehaller, beregnet til blandt andet plejesenge.

Nordbed Optimo 90 lever op til det nye MDR-regulativ og Nordbed Optimo 90 er godkendt i henhold til sengestandarden samt tillæg til standarden og udviklet i overensstemmelse med de nye MDR-regler, som træder i kraft marts 2020. Disse regler skærper tidligere krav beskrevet i det Medicinsk direktiv.

Nordbed Optimo 90 er en elektrisk seng, et hjælpemiddel, der er tænkt anvendt af sengeliggende og handikappede borgere. Den unikke liggefladebevægelse medvirker til at reducere tryksår (populært kaldet liggesår). I samspil med en trykaflastende madras tilbydes derfor trykaflastning til borgere med lav – høj risiko for at udvikle tryksår.

Nordbed sengeserien af plejesenge består, foruden Nordbed Optimo 90, af:

Nordbed Optimo – 105 cm bred

Nordbed Optimo – 120 cm bred samt – Brugervægt: 250 kg – anvendes til bariatriske borgere

Nordbed Ultra Højdeindstilling: 25 – 85 cm anvendes med fordel til borgere med en demensdiagnose

Et bredt tilbehørs sortiment optimerer brugen af brugen af Nordbed Optimo 90

Invacare tilbyder et stort og varieret sortiment af tilbehør til Nordbed plejesengene. Sortimentet omfatter blandt andet flere typer sengegavle og sengeheste, i forskellige materialer og design, forskellige støttegreb, sengegalge og meget mere. Dette gør det muligt at konfigurere sengen individuelt og i overensstemmelse med tidens trend.

Trykaflastende madrasser

Til enhver Invacare seng tilbydes desuden et meget bredt sortiment af trykaflastende skummadrasser, højelastiske opskårede såvel som lavelastiske uopskårede og sektions inddelte, ligesom vi tilbyder et bredt sortiment af dynamiske, vekseltrykmadrasser som helmadrasser eller topmadrasser til borgere med lav – høj risiko for at udvikle tryksår og som supplement til behandling af tryksår alle kategorier.


Orderform (1)

Brugermanualer (2)

Servicemanualer (1)

Test & certifikater (1)