Vicair under ekstreme forhold

En Vicair pude bliver nu testet under de mest ekstreme forhold – nemlig under det årlige Dakar-rally med deltagelse af en den første Dakardeltager nogensinde med en paraplegi - Nicola Dutto!

Vicair pude - Dakar - Nicola Dutto

Vicair puderne er en del af vores store sortiment for siddepuder til alle typer af brugere og behov. Vicair har 25 års erfaring med trykaflastende puder til brugere i højrisiko, og vi mener, at de nyeste O2 puder med O2 Smartceller, der kan vaskes i vaskemaskine ved 60o er bedre end nogensinde!
En ganske special  Vicair pude bliver nu testet under de mest ekstreme forhold – nemlig under Dakar-rally 2019 med deltagelse af en motorcykelrytter med en paraplegi!
Den professionelle motorcykelrytter Nicola Dutto havde vundet mange løb i sin karriere, herunder det italienske og europæiske Baja Championship i 2008 og 2009. Men Nicola pådrog sig desværre en rygmarvsskade i den italienske Baja 2010, der gjorde ham lammet fra lænden og ned. På trods af dette, kun ni måneder efter hans indlæggelse deltog Nicola i Baja 1000 på en Polaris Buggy, modificeret til hans behov og meddelte, at han ville fortsætte med at konkurrere i store motorcykelkonkurrencer.

Yes, You Can!

Som du sikkert kan forestille dig, er det, at balancere på en motorcykel som en paraplegiker en kæmpe udfordring, men ovenikøbet at konkurrere i et internationalt rally! Mens de fleste fuldt funktionsdygtige professionelle motorcyklister hovedsagelig vil stå op under kørsel gennem hårdt terræn for at undgå slag, shear- og friktionskræfter, er Nicola Dutto tvunget til at sidde ned, mens han kører! Dette udsætter ham i højeste risiko for alle former for trykskader.
Nicola opsøgte derfor Vicair, som tilbød at designe en specialfremstillet Vicair-pude, så han kunne bruge den som motorcykelsadel. I 2014 begyndte Nicola at bruge sin Vicair-pude og gennemførte store og anerkendte rally-løb som Baja 500 i Mexico, Vegas til Reno, samt F.I.M. Baja World i 2015, Best in the Desert i 2016 og Merzouga i 2017.

Nicola sidder i forvejen på en Vicair Active O2 i sin kørestol, og nu sidder han på en nyudviklet Vicair O2 pude, der er specialfremstillet til hans skræddersyede Dakar motorcykel. Dette må siges at være den ultimative og mest ekstreme test af en Vicair pude: Igennem den ultravarme, støvede Dakar region i timevis med masser af bump og stød! Mon Vicairpuden og Nicola kan holde til det?

I’ve tried Vicair cushions for three years and I have tested it under all conditions without having any problems. Imagine the use on a motorbike which is 100 times more intense than it would be in a wheelchair. For me, a Vicair cushion is… the best system to avoid skin damage.

Nicola Dutto the ultimate seating test competing in the Dakar

Er du nysgerrig på at følge Nicola Dutto's Dakar-eventyr, kan du følge med via Vicairs hjemmeside eller via Facebook.

12. januar - Nicola er ude af Dakar

ØV! Team Dutto er ude af Dakar-rally 2019 grundet et problem med deres motorcykel. Nicola's fysik var forsat på toppen og at udgå fra løbet, er en kæmpe skuffelse for ham.
I am really satisfied with the cushion. I did not have any problems with the temperature, even being out in the dessert, due to the open structure of the saddle. Most people will not understand this as you will need to be in a wheelchair to understand it, but switching to Vicair is the best decision I have ever made in my life.

 

Se interviewet med Nicola fra dagen efter hans exit her. 

Seneste nyheder