Vicair puder

Invacare tilbyder et bredt program af luftfyldte siddepuder til alle former for trykaflastning, tryksårsforebyggelse og komfort. Puder med luft er særdeles velegnede til brug i kørestole, komfortkørestole eller hvilestole, eller til at tage med sig, hvis man er på besøg hos pårørende m.v.

Invacare forhandler Vicair siddepuder, der med fordel kan anvendes i forskellige kørestole og komfortkørestole for at give brugeren den bedste trykaflastning, støtte eller komfort. Alle brugere er forskellige og hver bruger har derfor særlige behov for positionering og støtte. Vicair pudeprogram består af flere forskellige modeller, så de kan dække de flestes behov. Med Vicair sortimentet sikres trykaflastning, stor komfort, og optimal støtte, samt en individuel justerbar løsning med ultimativ frihed til bevægelse.

Da Vicair puderne er fyldt med luftceller, er puderne vægtmæssige meget lette. Den maksimale brugervægten er til gengæld høj – op til 250 kg.

Vicair puderne er opdelt i flere forskellige kamre. Hvert kammer er fyldt med hundredvis af små trekantede bløde luftceller med afrundede hjørner kaldet SmartCells.
SmartCells er glatte med en lav friktion, så de glider og tilpasser sig mod hinanden. Samtidig er de meget fleksible og bløde, og derved dannes en stor, stabil og komfortabel overflade optimal ved fordeling af trykket. Den store overflade sikrer både den bedste trykfordeling, stor komfort og rigtig god mulighed for støtte og positionering. Som udgangspunkt er Vicair puderne trykaflastende, når man modtager puden og installerer den i kørestolen eller komfortkørestolen. Hvis man ønsker at synke mere ned i puden, kan SmartCells tages ud svarende til brugerens behov.

Vicair puderne har mange muligheder for individuelle justeringer, hvis brugerens positionering i kørestolen skal understøttes eller korrigeres.

På de fleste af puderne kan man ved hjælp af en lynlås enkelt fjerne eller tilføje SmartCells til de kamre, hvor det er hensigtsmæssigt for at opnå en god siddestilling.

Alle kørestolspuderne kan leveres med et aftageligt, behageligt og åndbart betræk. Betrækkene kan sammen med O2 versionerne af Vicair puderne vaskes i vaskemaskinen ved 60 gr. Der kan evt. købes ekstra betræk til puderne af æstetiske årsager, mens det ene betræk er til vask.

Vicair pudeprogram består af:

Vicair Active O2 består af 4 kamre fyldt med SmartCells bagerst beregnet til at sikrer trykaflastning og stabilitet til tuber og bækkenet. Forreste femte kammer på puden er fyldt ud med en stabil, anatomisk formet skumpude, der giver ekstra stabilitet af lårene. Skumdelen er ligeledes en fordel ved forflytninger, hvor brugeren kan støde fra på puden for at forflytte sig til og fra kørestolen eller repositionere sig. Yderst består Vicair Active O2 af et behageligt og åndbart Aero betræk. Der tilbydes både ekstra Aerobetræk eller inkontinensbetræk. 


Vicair Active O2 kan let tilpasses den enkeltes brugers behov fx ved:

  • Behov for ekstra stabilitet af lår og ved forflytninger
  • Nedsat sensibilitet
  • Muskelatrofi i sædemusklerne
  • Tendens til at skride frem i sædet

Vicair Multifunctional O2 sædepude er meget lig Vicair Adjuster O2 i opdeling af kamre. Vicair Multifunctional O2 sædepude er opdelt i 5 kamre. To mindre kamre fortil kan støtte og indstilles til lår, hoftekontrakturer eller uens benlængde. Et langt kammer hindrer fremadskridning i puden og modvirker dermed shear. De to bagerste kamre er beregnet til aflastning og støtte af tuber. Samtidig er de to bagerste kamre lidt dybere end på Vicair Adjuster O2, så de fylder hele sædet ud på fx en komfortkørestol eller el-kørestol, hvor der er plads til pude i mellemrummet mellem sædeplade og ryg.

Vicair Multifunctional O2 sædepude kan let tilpasses den enkeltes brugers behov fx ved:

  • Nedsat sensibilitet
  • Muskelatrofi i sædemusklerne
  • Tendens til at skride frem i sædet
  • Uens benlængde
  • Amputation af crus eller femur
  • Ved behov for at gå stolen frem

Vicair Liberty er en trykaflastende pude velegnet til brugere i lavrisikogruppen. Den kan med fordel anvendes i en kørestol, hvis brugeren har behov for komfort og let aflastning. Vicair Liberty er ca. 4 cm høj, er opdelt i to kamre og fyldt med SmartCells i et tyndt lag af silikone. Luftcellerne glider således mod hinanden og tilpasser sig kroppen konturer. Vicair Liberty er lukket for udtagelse af SmartCells til forskel til øvrige Vicair puder. Opbygningen af Vicair Liberty hindrer fremadglidning i sædet, er tæt mod væske og meget let at tage med sig, hvis man skal sidde et andet sted. Eller har brug for komfort eller trykaflastning i fx en bil.

Derudover består Vicair serien af en række andre puder, rygge og madrasser. Se mere her på siden under menuen produkter.

Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til ældre eller handicappede kan der henvises til trykaflastende Heel Pro hælaflastere, støttende og positionerende Matrx rygge samt Bodypoint seler og bælter. Endeligt har Invacare et stort udvalg af trykaflastende madrasser, samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Focus, Rea Azalea og Rea Dahlia, der alle passer til ovenstående Vicair produkter.