Vi bakker op om STOP tryksårsdagen

Torsdag d. 21/11 er det International STOP TRYKSÅRSDAG. Igennem årene er vi blevet mere bevidste om betydningen af forebyggelse, holdt op imod omkostningerne, der er forbundet med behandling af tryksår. Vi er således blevet langt mere bevidste om, at det er og bliver en god forretning for os alle at undgå tryksår, fremfor at helbrede tryksår! Alligevel er forekomsten af tryksår fortsat alt for stor!

STOP TRYKSAAR 2017

Global fokus på forebyggelsen af tryksår

Kvaliteten af den tryksårsforebyggende indsats forbedres løbende verden over! Vi bliver mere bevidste om betydningen af forebyggelse - holdt op imod omkostningerne forbundet med behandling. For den enkelte borger, og for samfundet som helhed. Vi er mere bevidste om, at det er og bliver en god forretning for os alle at undgå tryksår fremfor at helbrede tryksår - Alligevel er forekomsten af tryksår alt for stor!
Organisationer verden over arbejder kontinuerligt på at øge det globale samarbejde og i fællesskab udbrede viden om tryksår, forebyggelse og behandling. I 2012 vedtog en række organisationer deklarationen: ”Declaration of Rio De Janeiro on Pressure Ulcers Prevention, as a universal human right” og senest har European Pressure Ulcer Advisory Panel (EPUAP) samt en langt række andre europæiske organisationer underskrevet deklarationen: "Declaration for Patient Safety". Erklæringen om patientsikkerhed har til formål at opfordre sundhedsmyndigheder, politikere, sundhedspersonale, producenter og patienter til at gå sammen for at forhindre unødvendige skader for patienter i sundhedsvæsenet, ved at tilbyde sikrere systemer og højere kvalitetsstandarder indenfor patientsikkerheden i Europa.

EPUAP - Vi kan alle gøre en forskel

Tidligere på året udgav EPAUP denne videopræsentation, der sætter fokus på tryksår, samt på hvad vi sammen kan gøre, for at bremse udviklingen

Invacares – løsninger og koncepter der støtter forebyggelse af tryksår

For Invacare betyder dette, at alle tilbudte produkter, løsninger og koncepter udvikles med henblik på at sikre optimal understøttelse af tryksårsforebyggende tiltag og behandling. Vores siddepuder, madrasser og hælaflaster er gode eksempler på produktløsninger, der i særlig grad tilgodeser trykaflastning og således optimal distribuering af trykket i forhold til tiltænkte brugergruppe.
Ydermere er vores konsulenter ligeledes veluddannede indenfor tryksårsområdet. Det betyder, at du kan bruge os i din hverdag, hvis du ønsker sparring på området omkring tryksår.
Kontakt din lokale Invacare konsulent, hvis der er behov for undervisning i, hvorledes I optimalt anvender jeres produkters tryksårsforebyggende egenskaber.

Fokus på repositionering i kampen mod tryksår!

Soft Tilt er en innovativ løsning, der blandt andet tilbyder en unik mulighed for kontinuerlig trykaflastning gennem repositionering i den liggende stilling, døgnet igennem. Hvorfor er det vigtigt at repositionere?
  • Formålet med repositionering er at flytte tryk fra et punkt til et andet med regelmæssige mellemrum for således at mindske risikoen for at tryksår opstår og for at supplere behandling af eksisterende tryksår.
  • Sansestimulering er ligeledes vigtigt. Den inaktive borger får nye perspektiver både syns- og høremæssigt i forbindelse med repositionering. Især er stimulering af følesansen vigtig (taktil stimulering). Dette bevarer borgerens fornemmelse af aktuel position, øger rumforståelsen og skaber tryghed.
  • Hertil kommer fordelen ved organstimuleringen. Repositionering er særligt vigtig for lungernes funktion og vejrtrækningen stimuleres, hvilket reducerer risikoen for lungebetændelser (pneumonier).
Hvordan foregår repositionering med Soft Tilt?
Soft Tilt placeres under en trykregulerende skummadras. Ved hjælp af en kontrolboks indstilles et vendeprogram tilpasset borgerens behov. Repositionering kan herefter ske automatisk og henover hele døgnet med valgte intervaller, ved tryk på en enkelt knap.
Automatisk repositionering kan indstilles til mellem 0° og 30°. Studier har påvist at 30° tilt er en effektiv  repositionering i forhold til forebyggelse af tryksår.

Bliv klogere på de mange muligheder med Invacare Soft Tilt

Læs også vores nyeste artikel om trykaflastning i kørestole: "Hvordan opnås den bedste trykaflastning?"
 

Seneste nyheder