Sådan vælger du, om bad- og toiletstolen skal være med eller uden sædekip

Udvalget af bade- og toiletstole er stort. Men hvordan vælger du - med udgangspunkt i brugeren - om stolen skal være med eller uden kipfunktion og hvilke tilpasningsmuligheder bør du prioritere til din bruger? Læs med her, hvor vi giver gode råd til dit næste valg af badestol.

AT Ocean dual vip bade og toiletstol

Bade- og toiletstole er, sammen med rollatorer og badetaburetter nogle af de hjælpemidler til ældre, der anvendes ofte.Udvalget af bade- og toiletstole er stort og med det rette produktvalg, kan langt de fleste behov blive dækket.
Men hvordan vælger du, med udgangspunkt i brugeren, om stolen skal være med eller uden sædekip, og hvilke tilpasningsmuligheder bør du prioritere til din bruger?

Opnå en god siddestilling i bad- og toiletstolen - tilpas efter brugerens funktionsniveau

Har brugeren svært ved at holde den siddende balance og falder han eller hun enten forover eller til siden, kan du med fordel anvende Ocean Vip Ergo, der er designet med en unik sædekipfunktion og er forsynet med nakkestøtte. Sædekippet giver, sammen med muligheden for at åbne op i stropryggen, en stabil og sikker siddestilling.

Det er vigtigt, at være særligt opmærksom på bækkenets stabilitet. Her kan det være relevant at anvende en SuperSoft pude, der sammen med sædets konturformede overflade giver mere støtte og trykaflastning. Er der behov for mere støtte op ad ryggen, kan der anvendes kropsstøtter eller en rygpude med ”vinger”. Se endvidere vores video om det ergonomiske sæde, der er standard på både Ocean Ergo og Ocean Vip Ergo.Følgende standardfunktioner på Ocean Ergo og Ocean Vip Ergo er særligt væsentlige, når der skal skabes en optimal siddestilling i en bad- og toiletstol:
 • Justerbare benstøtter (7 indstillinger)
 • Vinkeljusterbar fodplader med trinløs indstilling
 • Højdestilbare armlæn (3 indstillinger)

Forflytning med loftlift eller stålift

Forflytter brugeren sig selv eller med meget lidt hjælp, er det en god ide at bibeholde denne aktivitet. Foregår forflytningen derimod ved hjælp af en gulvlift eller loftlift kan der opnås flere fordele ved at anvende Ocean Vip Ergo:
 • Man kan lave samme vinkel på badestolen, som den man har i løftesejlet
 • Hurtigere forflytning med mindre belastning for personale
 • Øget komfort og tryghed for bruger, da man ikke skal korrigere siddestillingen
 • Minimering af shear og friktion  
 Forflytningssituationen forbedres yderligere ved at anvende disse standardfunktioner på Ocean Vip Ergo:
 • Løft armlænene op ved sejlpålægning
 • Drej benstøtterne ud til siden eller afmonter disse
Se mere om de mange indstillingsmuligheder for Ocean Vip Ergo i denne video:

Tilpas badestolen efter kognitiv funktion

Aquatec Ocean Vip Ergo dual vipEr brugeren kognitivt udfordret, ex pga. demens, og svær at kommunikere med, opnås mere ro og tryghed i toilet- og badesituationerne ved at anvende en badestol med kip. Man har ofte mulighed for at skabe mere ro og tryghed, når sædet er kippet tilbage – især når badestolen køres med den dement bruger og i badesituationer. Er der tale om en helt passiv bruger og er der tale om et handicaptoilet med gode pladsforhold, kan Aquatec Ocean Dual-Vip Ergo anvendes. Denne badestol er tilpasset brugere, der har behov for en meget åben hoftevinkel, og kan samtidigt med eleverbare benstøtter komme meget tæt på en nærmest liggende stilling. Det kan lette nedre hygiejne og badning betydeligt for hjælperen. Relevant tilbehør til meget passive brugere er:
 • SuperSoft puden stabiliserer og giver komfort
 • Forskellige nakkestøtter
 • Sidestøtter
 • Hofte- og brystsele
 • Komfortryg
Læs mere om vores ergonomiske bade- og toiletstole fra Aquatec her
 

Lad os vise dig de mange fordele

Kontakt din lokale Invacare-konsulent for en aftale om en demonstration af de nye badestole fra Aquatec


 

Seneste nyheder