Klinisk studie: Vicair Adjuster O2

Vicair Adjuster O2 er en trykaflastende siddepude med fem kamre, der kan justeres i forskellige fyldningsgrader for at minimere tryk og shear. I denne artikel fremhæver vi et nyt klinisk studie, hvor Adjuster O2 gør stor forskel for en 46årig mand med dobbelt amputation.

Vicair banner til webside

Vicair Adjuster O2 er en trykaflastende pude der med fordel kan anvendes til brugere med tryksår eller i højrisiko for at udvikle dette. Derudover har Adjuster O2 flere andre fordele. Grundet den særlige opdeling af kamrene kan puden specielt tilpasses brugere med risiko for at glide frem, problemer med skæv bækkenstand – fleksibel eller fikseret eller behov for at gå stolen frem med det ene ben. Endelig er Adjuster O2 også rigtig god til brugere med amputation, da de forreste kamre kan justeres med støtte, evt. asymmetrisk.

Klinisk studie: "Pressure redistribution and stability through immersion on an Adjuster 12"

Download det seneste kliniske studie vedr. Vicair Adjuster O2 her, og få indblik i den interessante case, der beskriver en bruger med dobbelt amputation, der havde problemer med bækkenkip og fremadskridning samt tryk af tuber og haleben.


Det kliniske studie viser bl.a. ved hjælp af trykmålinger, at ved hjælp af ekstra støtte samt en trykaflastende og tilpasset Adjuster O2 pude med 2 cm ekstra dybde, kommer brugeren til at sidde langt bedre og mere stabilt samt med en større siddeflade, hvilket sikrer, at han også er korrekt trykaflastet.


Det kliniske studie er udarbejdet af Fiona Smith, Ergoterapeut hos HBDHB & Megan Ransley, salgschef og fysioterapeut fra NZ.

Mere viden om Vicair Adjuster O2 

  • Trykaflastende i højrisiko
  • Positionerende med 5 rum
  • Pude inkl. luftceller kan vaskes i vaskemaskinen
  • Besparende, da man kan stole på, hvor luften er og aflaster
Find mere information om Vicair Adjuster O2 her

Seneste nyheder