Kender du til udfordringer med positionering?

De fleste terapeuter kender til udfordringer med positionering af en bruger med bagudkippet bækken og rygkyfose eller problematikken med positionering af en bruger med fremadkippet bækken og lændelordose. Her finder du nogle gode råd vedr. netop disse problemstillinger.

MATRX libra klinisk evidens

Du kender det sikkert

De fleste terapeuter, som arbejder med siddestillinger og kørestole, kender til udfordringer med positionering af en bruger med bagudkippet bækken og rygkyfose eller en anden lige så kendt problematik med positionering af en bruger med fremadkippet bækken og lændelordose.
Begge fund giver store udfordringer i det daglige og påvirker positionering af resten af kroppen og brugerens mulighed for at deltage i almindelige aktiviteter i dagligdagen. En anden væsentlig risiko ved begge stillinger er tryksår, som skal forebygges hurtigst muligt.

Nedenfor kan du se nogle gode råd på to videoer med netop disse problemstillinger. Begge videoer viser hvilke fund, du ser hos brugeren, hvad årsagen kan være klinisk eller med eksisterende hjælpemiddel og ikke mindst, hvad du kan stille op - Hvilke hjælpemidler: puder, ryg eller bespænding, kan være med til at løse problemet. Videoerne er meget illustrative og på et let forståeligt engelsk.

Hvad gør du ved et fremadkippet bækken og lændelordose?


Hvad gør du ved et bagudkippet bækken og rygkyfose?

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Invacare Matrx Libra puden og mulighederne for trykaflastning i højrisiko og tilpasning samt positionering med diverse kiler?


Eller hvordan Matrx ryggene kan øge sikkerheden for en stabil og behagelig siddestilling?

 
Vi tilbyder også et stort sele- og bælteprogram fra Bodypoint, der ligeledes kan købes til og monteres på alle vores kørestole og el-kørestole

 

Seneste nyheder