Invacare workshop omkring demens

”Demens vedkommer os alle – mig, dig, din mor/far, din bedste ven, din mand/kone eller din kollega”

Demens-workshop intern Invacare

Vi styrker vores viden om Demens

”Demens vedkommer os alle – mig, dig, din mor/far, din bedste ven, din mand/kone eller din kollega” – Sådan startede Charlotte Rugh sin præsentation, da mere end 30 personer fra Invacare’s produktudvikling og salgsselskaber i Europa i oktober var samlet i Danmark for at lære mere om demens.
Underviserne på dagen var Charlotte Rugh, Demenscenter Bakkegården - Suzette Duus Hansen, DesignCure - Pia Hinderson, Invacare og Rhona Moot, Invacare

Charlotte Rugh og Suzette Duus Hansen præsenterede på forbilledlig vis, hvordan de på Bakkegården møder de meget individuelle behov, der er hos de enkelte demente, dels i plenum og dels i en fantastisk rundvisning, hvor man ved selvsyn fik deres store engagement for personer der lider af demens, helt ind under huden. Et rigtigt træværksted, får, billedcollager og især musik er bare nogle af de få eksempler på, hvordan de skaber et trygt og roligt miljø for personer der lider af demens.

Hvor kan vi som virksomhed hjælpe i sygdomsforløbet

Det er som regel først sent i Demens udviklingsforløbet at der er behov for større hjælpemidler, idet behovet normalt stiger i takt med at symptomerne fra demenssygdom udvikles.
Der blev på dagen opsamlet meget god inspiration til hvordan man i fremtidig udvikling af vores produkter kan tilpasse disse til de forskellige behov, der opstår ved brugere med demens.

Soft Tilt – et produkt blandt andet tilpasset borgere, der har særlig brug for tryghed

Vi har netop lanceret et nyt koncept, der blandt andet fokuserer på at skabe tryghed og ro for borgeren.

Soft Tilt tilbyder:  
  • Tryghed og ro for borgeren gennem en let omslutning fra liggefladen samt evt en lille ”vugge” funktion
  • Kontinuerlig, automatisk trykaflastning ved hjælp af lejringsændring
  • Hjælp til forflytning ved fx sejl pålægning
Soft Tilt har igennem det seneste år været afprøvet med særdeles gode resultater, hos urolige og utrygge borgere. Borgerne er, efter implementering af Soft Tilt, faldet til ro og har sovet natten igennem. Derved er de betydeligt bedre restitueret om morgenen og klar til en ny dag.
Vi har udarbejdet et lille leaflet som indeholder et udsnit af de rapporter vi har fået, efter afprøvning af Soft Tilt. Se de gode cases her

 

 

Seneste nyheder