Soft Tilt

Invacare er specialister indenfor hjælpemidler til ældre og syge borgere. Vi tilbyder bl.a. en af markedets mest anvendte plejesenge SB 755, samt et bredt sortiment af sengetilbehør til denne, bl.a. vores velfærdsteknologiske hjælpemiddel Soft Tilt.

Soft Tilt
er et elektrisk tilbehør, som monteres på SB755 plejesengen og er designet til at følge sengens liggeflade.

Soft Tilt har 2 længdegående vinger/sider, der er koblet til et elevationssystem således, at liggefladen og den overliggende madras kan vinkles fra 0 og op til 60 grader i breddeaksen. Dette unikke koncept anvendes til automatisering af tryklastning samt som effektivt hjælpemiddel i forbindelse med forflytninger af den sengeliggende borger. Soft Tilt kan også med fordel anvendes som hjælpemiddel til demente borgere, som har problemer med uro, når denne ligger i sengen. Soft Tilt tilbyder optimal aflastning for både borger og plejepersonale.

Sengens funktioner bibeholdes

Soft Tilt følger liggefladen på SB 755, og alle liggefladens normale funktioner kan anvendes sammen med Soft Tilt. De to hjælpemidler skaber tilsammen en fin symbiose af funktioner til glæde for både borgere og personale.

Soft Tilt er enkel at montere på SB 755 liggefladen, og madrassen placeres ovenpå Soft Tilt.

Soft Tilt tilbyder:

  • Effektiv trykaflastning gennem kontinuerlig, automatisk og blid repositionering for tryksårstruede borgere
  • Effektiv hjælp til forflytninger, fx i forbindelse med sejlpålægning, hvorved et godt arbejdsmiljø understøttes og anvendelsen af personaleressourcer optimeres
  • Sansestimulering, som giver ro og tryghed og forbedrer søvnkvaliteten gennem en stille, automatisk vuggen fra side til side.

Manuel eller automatisk brug

Soft Tilt kan anvendes enten manuelt ved hjælp af den medfølgende håndbetjening eller automatisk ved brug af kontrolboksen.

Soft Tilt leveres med ét forprogrammeret auto-program, og derudover er der mulighed for at tilføje yderligere to programmer. De automatiske programmer kan anvendes ved behov for trykaflastning, repositionering samt ved behov for sansestimulering, hvor Soft Tilt programmeres til, ganske stille, at vippe den sengeliggende borger fra side til side, for derved at skabe tryghed og ro.

Soft Tilt kan også anvendes manuelt ved hjælp af den intuitive håndbetjening. Ved manuel anvendelse, kan siderne vinkles op til 60°. Denne funktion anvendes som udgangspunkt i forbindelse med pleje- og forflytningsopgaver, eksempelvis forflytning fra seng til kørestol.

Trykaflastning – forebyg og undgå tryksår!

Elektriske senge og sengetilbehør, herunder Soft Tilt, skal altid anvendes sammen med den rette antidecubitus madras. Borgere, der anvender SB 755 i kombination med Soft Tilt, vil ofte have risiko for at udvikle liggesår. Den rette seng i kombination med en trykaflastende madras er uundværlige hjælpemidler i forbindelse med tryksårsforebyggelse. Invacare tilbyder et komplet sortiment af trykaflastende madrasser, der dækker alle tryksårskategorier, herunder madrasser i koldskum, hybridmadrasser og kombinationsmadrasser, statiske og dynamiske luftmadrasser samt vekseltrykmadrasser. Hvis du er i tvivl om, hvilken madras du skal vælge, kan vores konsulenter altid guide dig omkring trykaflastning mv.

Soft Tilt er godkendt som tilbehør til SB 755 plejesengen efter prøvning i henhold til sengestandarden IEC 60601-2-52 på TÜV prøvningsinstituttet. Soft Tilt skal altid anvendes i kombination med sengehest samt sengehesteovertræk.

Du kan finde yderligere information om Invacares plejesenge i afsnittet Senge samt finde information og dokumentation for vores trykaflastende madrasser i afsnittet madrasser.


Brochure (1)

Orderform (1)

Brugermanualer (2)

Test & certifikater (1)

Andet (1)