Invacare XLT 2008 Swing

Invacare XLT Swing er en fastrammekørestol med svingbare og aftagelige benstøtter. XLT Swing er i familie med XLT 2008 og produceret af ekstra let titanium af høj kvalitet, hvilket gør XLT Swing til en meget robust og stærk kørestol. Samtidig er XLT Swing en letvægtskørestol, der er meget stabil og stiv, hvilket sikrer den optimale køreergonomi og gør XLT Swing let at køre rundt med både udendørs og indendørs i private hjem eller institutioner.

XLT Swing kan justeres på flere måder fx sædehøjde, ryghøjde – og vinkel samt position af drivhjulene. Til XLT Swing kan vælges et alsidigt kompatibelt tilbehørsprogram som benstøtter, hjul osv. fra såvel Rea medium aktive kørestol som Küschall kørestole. Dette sikrer, at XLT Swing kan tilpasses den enkelte bruger i en aktiv hverdag. 


Tag XLT med alle vegne

XLT Swing er blandt de letteste kørestole på markedet. Hvis der er behov for at transportere XLT Swing i en bil kan benstøtterne løftes af, ryggen klappes ned til vandret ved let træk i en snor og drivhjulene tages af med quick release. Derefter er XLT Swing en sammenklappelig og kompakt kørestol, og kan transporteres i de fleste biler i bagagerummet. XLT Swing er crashtestet. Af hensyn til brugerens sikkerhed anbefaler Invacare, at XLT Swing har en ryg der er 40 cm eller højere, og er udstyret med hoved – eller nakkestøtte, hvis brugeren sidder i kørestolen under transport i en bil. Læs endvidere gode råd i brugervejledningen om transport af kørestolsbruger i bil mens vedkommende sidder i XLT Swing – brugervejledningen leveres sammen med kørestolen.

Flere XLT fastrammemodeller

XLT kan tilbydes i 3 smarte fastrammemodeller:

 • XLT Swing med delte, svingbare benstøtter

Samt modellerne:

 • XLT Aktiv med en knævinkel på 75 gr. med fast fodbøjle 
 • XLT Dynamisk med en knævinkel på 90 gr. med fast fodbøjle 

Desuden tilbydes XLT Max, der er særligt velegnet til bariatriske eller store aktive brugere.

En fastrammekørestol til mange behov

XLT Swing tilbydes med mulighed for mange forskellige sædebredder, -dybder, -vinkler og -højder samt balancepunkt. XLT Swing kan efterfølgende justeres individuelt, hvis brugerens behov eller funktionsniveau ændrer sig. Det er vigtigt, at XLT Swing passer optimalt til din bruger i alle mål. Således sikrer du, at han/hun opnår de bedste køreegenskaber, er mest muligt selvhjulpen, og kan nyde en aktiv hverdag. XLT Swing kan efter ønske vælges i flere forskellige flotte farver, så XLT Swing dermed bliver en personlig og smart del af brugerens dagligdag. 

De bedste køreegenskaber

De fleste almindelige justeringer og indstillinger af XLT Swing kan foretages med en enkelt 5”unbrakonøgle, hvilket letter hverdagen for både terapeut i kommunen eller medarbejderen på depotet, såvel som bruger eller hjælpere. For at opnå de optimale køreegenskaber og det bedste balancepunkt kan drivhjulene indstilles op/ned, frem/tilbage, samt i 0 gr. – 3 gr. cambring. Derudover hænger køreegenskaberne selvfølgelig sammen med valg af dæk, drivhjul samt indstilling af fx ryggen.

XLT Swing kan konfigureres på utallige måder: som en meget aktiv kørestol med små og enkle stænkskærme og en lav ryg uden skubbehåndtag til den selvstændige og aktive bruger, eller som en kørestol med mere støttende og trykaflastende armlæn, nakkestøtte og en højere og mere støttende ryg evt. med kropsstøtter, nedklappelige skubbehåndtag, eller udstyret med en smart og let Matrx ryg. XLT Swing kan vælges med stropsæde, der gør det muligt at forme sædet efter tuber (sædeknuder) og lår og dermed opnå den bedste effekt af en kørestolspude. På denne måde optimeres muligheden for trykaflastning samt positionering.

XLT er en manuel kørestol beregnet som hjælpemiddel til handicappede med forskellige handicaps eller funktionsnedsættelser. Ved behov for selvstændig forflytning kan benstøtterne på XLT Swing svinges til siden og tages af, og brugeren kan komme helt tæt på toilet, seng eller fx en hvilestol. Desuden kan XLT Swing konfigureres med en af de forskellige Alber hjælpemotorer til kørestole, Invacare har i vores sortiment. Alber hjælpemotorer kan hjælpe brugeren med at køre omkring og kan aflaste dennes skuldre, hænder såvel som ryg.

Mange muligheder for tilbehør

XLT Swing er det muligt at anvende flere af tilbehørsdelene fra Reas øvrige kørestolssortiment, så der altid sikres en ergonomisk og behagelig siddestilling. XLT Swing har et stort og kompatibelt tilbehørsprogram således, at Invacare kørestolen kan ændres og tilpasses til den enkelte bruger samt udvikle sig med brugerens skiftende behov. XLT Swing kan let ombygges og tilpasses på kommunens hjælpemiddeldepot til en ny bruger. XLT Swing kan anbefales til brugere, med fx nedsat kropskontrol, eller muskelstyrke, til brugere med Multiple sclerose, gigtsygdomme, muskeldystrofi eller paraplegikere. XLT Swing er velegnet til brugere, som ønsker at bevare eller øge deres selvstændighed og mobilitet på trods af sygdom eller alderssvækkelse samt til brugere med behov selvstændig forflytning, gå stolen frem eller for at medbringe sin kørestol i bilens bagagerum. 

Eksempler på tilbehør til XLT Swing

 • Forskellige rygpuder og faste rygge (fx Matrx Elite Dyb
 • Benstøtter (fx 90 gr. benstøtte eller hele opklappelige fodplader)
 • Skubbehåndtag 
 • Drivringe 
 • Borde (fx halvborde) 
 • Frakkeskånere eller armlæn af forskellige typer 
 • Alber hjælpemotorer 
 • Bodypoint bælter og seler (fx polstrede y-seler) 

Til Invacare kørestole/rullestole kan tilbydes et stort udvalg af puder til kørestole fx forskellige skumpuder med eller uden silikoneindlæg eller Vicair luftpuder. Se mere under afsnittet puder.

Se endvidere Invacares store program af højaktive Küschall kørestole her på siden.


Brochure (1)

Orderform (1)

Brugermanualer (1)

Servicemanualer (1)

Test & certifikater (2)