Invacare XLT 2008

Invacare XLT fastrammekørestol er produceret af ekstra let titanium, hvilket gør XLT til en meget stærk og robust kørestol samtidig med, at det er en letvægtskørestol. Selve rammen er meget stiv og stabil, hvilket sikrer de bedste køreegenskaber og gør XLT let at køre rundt med både indendørs såvel som udendørs. XLT kan justeres på flere måder fx drivhjulsposition, sædehøjde, ryghøjde – og vinkel, og tilbydes med et stort kompatibelt tilbehørsprogram som armlæn, hjul osv. fra såvel Rea medium aktive kørestol som Küschall kørestole. Dette sikrer, at XLT kan tilpasses den enkelte aktive bruger i dagligdagen.

Let at tage med

XLT hører til blandt de absolut letteste kørestole på markedet. Ved transport i en bil kan ryggen let klappes ned til vandret ved træk i en snor og drivhjulene tages af med quick release. Hermed er XLT en kompakt sammenklappelig kørestol og kan placeres i bagagerummet i de fleste biler. XLT er tillige crashtestet, men af hensyn til brugeren anbefales XLT udstyret med nakkestøtte, hvis brugeren transporteres siddende i kørestolen. Se endvidere gode råd ved transport i bil af kørestolsbruger siddende i XLT i brugervejledningen.

Mange størrelser og muligheder

XLT kan tilbydes i 3 flotte fastrammeversioner: 

Aktiv med en knævinkel på 75 gr. med fast fodbøjle
Dynamisk med en knævinkel på 90 gr. med fast fodbøjle
XLT Swing med delte, svingbare benstøtter

Se også XLT Max særligt velegnet til store eller bariatriske aktive brugere.

Personlig fastrammekørestol

Hver XLT tilbydes i mange forskellige sædebredder, -dybder, -vinkler og -højder samt balancepunkt. Og XLT kan efterfølgende justeres individuelt, hvis brugerens funktionsniveau og dermed behov ændrer sig. Vælg altid en XLT, der passer optimalt til din bruger i alle mål. Således sikrer du, at han/hun kan være mest muligt selvhjulpen, få en god køreergonomi og få noget ud af en aktiv dagligdag. Som en aktiv kørestol kan XLT vælges i flere forskellige smarte farver, så kørestolen dermed bliver en personlig og nødvendig del af brugerens hverdag.

Optimale køreegenskaber

Drivhjulene kan indstilles op/ned, frem/tilbage samt i cambring, så man kan opnå nedsættelse af køremodstanden samt en perfekt afbalancering. De fleste daglige indstillinger af XLT kan indstilles med en enkelt unbrakonøgle, hvilket letter hverdagen for både depotmedarbejder eller terapeut i kommunen, såvel som bruger eller pårørende.

Invacare XLT kan konfigureres som en meget aktiv kørestol med smarte, enkle frakkeskånere og lav ryg uden skubbehåndtag til den aktive, selvstændige bruger og over til en kørestol med mere støttende og trykaflastende armlæn, bagomliggende skubbehåndtag, nakkestøtte og en højere og mere støttende ryg, evt. med kropsstøtter eller udstyret med de lette og smarte Matrx rygge. Ved behov for ekstra positionering eller trykaflastning kan XLT vælges med stropsæde, der gør det muligt at forme sædet efter lår og tuber (sædeknuder) og dermed opnå den bedste effekt af en kørestolspude.

XLT er en manuel kørestol beregnet som hjælpemiddel til handicappede med forskellige funktionsnedsættelser. Hvis det er nødvendigt, kan XLT også udstyres med en række af Alber hjælpemotorer til kørestole, der gør det enkelt for brugeren at komme omkring og aflaster dennes ryg, skuldre såvel som hænder.

Stort tilbehørsprogram

Mange af tilbehørsdelene fra Reas øvrige kørestolssortiment kan anvendes på XLT, så der altid sikres en komfortabel og ergonomisk siddestilling. XLT har et stort og kompatibelt tilbehørsprogram, hvorved Invacare kørestolen kan tilpasses til den enkelte bruger, udvikle sig med brugerens skiftende behov og endelig blive ombygget og tilpasset på kommunens hjælpemiddeldepot til en ny bruger. XLT anbefales til brugere, som ønsker at øge eller bevare deres mobilitet og selvstændighed på trods af sygdom eller alderssvækkelse, brugere med nedsat muskelstyrke og/eller kropskontrol samt brugere med behov for at medbringe sin kørestol i bilen

Eksempler på tilbehør til XLT:

  • Forskellige rygpuder og faste rygge (fx Matrx Elite Dyb) 
  • Kørestolspuder
  • Nakkestøtter
  • Hovedstøtter
  • Borde 
  • Armlæn (fx med ekstra polstring)
  • Alber hjælpemotorer
  • Bodypoint seler og bælter (fx y-seler) 

Til Invacare kørestole/rullestole kan tilbydes et stort udvalg af kørestolspuder fx forskellige skumpuder med eller uden silikoneindlæg eller luftpuder fra Vicair. Se mere information under afsnittet Puder

Se også Invacares store program af højaktive Küschall kørestole under afsnittet Manuelle kørestole aktiv


Brochure (1)

Orderform (1)

Brugermanualer (1)

Servicemanualer (1)

Test & certifikater (2)