10 gode grunde til at vælge elektriske badestole

Nyhed
12. marts 2021

10 gode grunde til at vælge elektriske badestole

Vores udvalg af bade- og toiletstole fra Aquatec er stort, hvilket giver gode muligheder for at finde den rette toilet- badestol til det ønskede behov. Vi ser her på de 10 væsentligste grunde til at vælge en elektrisk badestol
Ocean Evip

Vores udvalg af bade- og toiletstole fra Aquatec er stort, hvilket giver god mulighed for at finde den rette toilet- badestol til det ønskede behov. I vores brede Aquatec sortimentet findes også elektriske varianter, der på lige som flere andre elektriske hjælpemidler er meget populære som støtte i hverdagen, hvor travlhed, tunge løft og hårdt arbejde kan tage pusten fra selv den sejeste.

Vi ser her på 10 væsentlige grunde til at vælge en elektrisk badestol

APV-hjælpemiddel 

Vores sortiment omfatter bl.a. Aquatec Ocean Vip El med elektrisk sædekip og Aquatec Ocean E-Vip med både elektrisk sædehejs og sædekip. Begge varianter er anerkendte APV-hjælpemidler og vi oplever disse anvendt i flere henseender, hvor det bl.a. giver følgende gode muligheder:

  1. Aflastning ved tunge borgere, hvor det er vanskeligt for personalet at kippe stolen manuelt

  2. Forflytningssituationer hvor man går fra 2-1 forflytninger og kan arbejde med lift og løftesejl samtidigt med at man finder den helt rigtige vinkel på sædekippet og dermed får skabt en god siddestilling første gang. Derved undgår man at skulle foretage endnu en (evt. tung) forflytning.

  3. Inddragelse af borgeren i forflytningerne, hvilket sparer tid og skaber tryghed. Borgeren kan selv bestemme, hvor meget sædet skal kippes frem eller tilbage

  4. Urolige borgere, hvor det at personalet kan stå foran borgeren med øjenkontakt, imens der kippes med sædet ved hjælp af håndbetjeningen, skaber ro og tryghed og skaber en mere behagelig bade- og toiletsituationen

  5. Minimering af shear og friktion i forbindelse med forflytninger, da man kan skabe en præcis vinkel der passer til den vinkel der opnås i løftesejlet.

Fokus på at skabe tryghed og ro

En elektrisk bad- og toiletstol med håndbetjening er et fantastisk hjælpemiddel, når der er særligt behov for at skabe mere ro og tryghed i bade- og forflytningssituationer. Den elektriske stols unikke funktioner, sikrer at personalet kan koncentrere sig udelukkende om borgeren og sikre en god kontakt. Denne trygge kontakt kan bl.a. opnås ved at:

  1. Stå foran borgeren når sædekip og sædehejs betjenes, så man ikke ”gemmer sig” bagved borgeren

  2. Elevere Ocean E-Vip til en passende højde, hvor man kan få god øjenkontakt med borgeren

  3. Lade borgeren betjene håndbetjeningen og indstille til den højde/vinkel som han/hun syntes er bedst

  4. Berolige ved at betjene håndbetjeningen imens man holder i hånd eller på anden måde sørger for en beroligende adfærd

  5. Ved kørsel og manøvrering kan det være en fordel at kippe sædet lidt tilbage, da det giver en bedre balance og dermed en mere tryg oplevelse for borgeren

Vip med el

Tilbehør kan skabe optimalt udbytte af Aquatec bade- og toiletstole

Aquatec Ocean-serien af toilet- og badestole designet til mange individuelle behov for eksempel demens, scelerose og hemiplegi. Tilbehørsprogrammet til Ocean-serien er stort og der er således gode muligheder for tilpasning uanset hvilke typer udfordringer du står overfor. Se vores tilbehørsbrochure her.

Vil du vide mere

Team beds

Kontakt din lokale Invacare-konsulent hvis du vil vide mere om vores elektriske Aquatec badestole.

Find din konsulent knap