Tips til, hvordan du forlænger levetiden på batterierne i din kørestol

Nyhed

Tips til, hvordan du forlænger levetiden på batterierne i din kørestol

Et at de vigtigste elementer med betydning for, at din el-kørestol fungerer, som den skal, er el-kørestolens batterier. Vi har skrevet en artikel her, der sættes fokus på optimal vedligeholdelse, så du er sikker på at kunne køre langt og længe, hver dag!
AViva el-kørestol batteier

Der er ingen tvivl om, at du som el-kørestolsbruger har stor fokus på, at din el-kørestol er pålidelighed og fungerer optimalt, hver eneste dag og under alle forhold.
At el-kørestolen fungerer kan jo være forskellen på, om du kommer ud af sengen eller ud af huset, eller må blive hjemme, indtil el-kørestolen fungerer igen.

Batterierne er drivkraften!

AVIVAEt at de vigtigste elementer med betydning for, at din el-kørestol fungerer, som den skal, er el-kørestolens batterier.

Hos Invacare har vi stor fokus på at designe vores el-kørestole med god batterikapacitet og vælge batterier, der er pålidelige og har lang leveringstid.
For at få mest muligt ud af dine batterier og sikre så lang en levetid som overhovedet muligt, er det vigtigt, at du servicerer og vedligeholder din el-kørestol – herunder batterierne!

Nogle gange er det måske sådan, at fordi din el-kørestols batterier ikke er synlige for dig, så er de måske også ude af dit sind. Men det er vigtigt at huske på, at batterierne i din el-kørestol er el-kørestolens hjerte. Nøjagtig ligesom vores eget hjerte, arbejder el-kørestolens batterier hårdt for at holde gang i el-kørestolen.

Husk, at hvis noget går galt med batterierne, så påvirker det el-kørestolen, og i værste fald er der intet, der fungerer.

Det er let at finde informationer om batterier og deres vedligeholdelse. Men der findes mange forskellige batterier, og det er derfor vigtigt, at man er god til at segmentere i informationerne. Derfor vil vi med dette indlæg gøre det klart for vores el-kørestolsbrugere, hvordan I vedligeholder batterierne i jeres el-kørestol korrekt. Ved at se videoen nedenfor får du tips til, hvordan du forlænger levetiden på din el-kørestols batterier og gør dit til, at din el-kørestol er pålidelig og fungerer optimalt hver eneste dag og under alle forhold.

Hvordan får jeg mest ud af min el-kørestols batterier

  • Hvis du vedligeholder din el-kørestols batterier korrekt, holder dine batterier mindst 2 år. Men uden vedligeholdelse kan levetiden sagtens blive markant kortere.
  • Det er virkelig vigtigt at oplade batterierne i mindst 18 timer, inden de tages i brug første gang. Derefter kan der godt lades i kortere perioder. Men du bør lade batterierne i mindst 12 timer så ofte det er muligt.
  • Batterier opnår først deres fulde kapacitet efter 10 til 20 opladninger.
  • Oplad dine batterier hver aften, så de har fuld effekt hver morgen – vær ikke bange for at overlade batterierne. Med de originale Invacare batterier og den originale Invacare lader, kan du ikke overoplade batterierne.
  • Du skal være opmærksom på, at jo mere jævn hastighed du kan køre din el-kørestol med, jo længere kan du køre på en opladning. Opbremsninger og acceleration tager batterikapacitet. På samme måde som man med en bil bruger mere brændstof ved ujævn kørsel og mange start/stop.
  • Den type batterier, der anvendes på en el-kørestol er konstrueret på en måde, så de vil opretholde en længere levetid, hvis de ikke bliver afladet mere end 80% af deres fulde kapacitet. Tænk på det! Prøv, så ofte det er muligt, at sætte el-kørestolen til ladning inden restkapaciteten kommer under 20%.

Husk altid!Batteri

  • Anvend altid den originale Invacare lader. Anvendelse af andre ladere kan medføre beskadigelse af din el-kørestol eller batterierne.
  • Den type batterier, der anvendes på el-kørestole er konstrueret på en måde, så der opnås det bedste resultat, når de oplades i temperaturer mellem 10 – 30°C. Så det anbefales, at de så ofte som muligt lades med omgivelsestemperaturer på 10 – 30°C.

Med en el-kørestol, som er vedligeholdt, kan du slappe af og ”leve livet”
Bemærk! Vi anbefaler altid, at du læser brugermanualen og sikrer dig at du ved, hvordan el-kørestolen skal vedligeholdes.