Stor interesse for Vicair Webinar

Nyhed

Stor interesse for Vicair Webinar

VICAIR

Vi hos Invacare takker for den store interesse, der var for vores første 2 webinars om Vicair puderne. På vores Vicair webinar gennemgik bl.a. hvorfor og hvornår du bør vælge en Vicair pude og hvad vi gerne vil opnå med en god positionering. Vi har efterfølgende modtaget nogle relevante spørgsmål, som vi vil dele med jer.

Hvordan ser man forskellen på de gamle og de nye Smartcells?
Svar: Vicair har løbende forbedret og forstærket de luftfyldte Smartcells.

  • 1997–2009 Mørkeblå Smartcells
  • 2009–2010 Lyseblå Smartcells
  • 2010–2017 Lysegrå Smartcells med blå logo
  • 2017…..Lysegrå Smartcells med sort logo

De nyeste lysegrå Smartcells med sort logo er stærkere og glattere i materialet, har afrundede hjørner og måske vigtigst: er vaskbare sammen med puden i vaskemaskinen ved 60 grader for at sikre den bedste hygiejne.

Historie - vicair celler - årstal for nye versioner

Skal man ryste puden dagligt?
Svar: Nej, man behøver ikke at kontrollere og ryste Vicair puden dagligt. Vicair puderne er fyldt med masser af små luftfyldte luftceller, så der vil være flere Smartcells der, hvor man har indstillet puden til. Og pga. den meget lille friktion, der er mellem Smartcells og inderbetrækket vil Vicair puden tilpasse sig brugerens form og inddeling af pudens rum, næste gang vedkommende placeres på puden/i kørestolen. Men ligesom man ryster en hovedpude, skader der ikke at ryste Vicair puden.

Betyder brugerens vægt noget i forhold til, om man skal vælge en 6 eller 10 cm tyk pude?
Svar: Det er mere et spørgsmål om brugerens kropsform end selve vægten, det drejer sig om. Vicair pude i 10 cm bør vælges, hvor brugeren er i højrisiko for tryksår fx hvis vedkommende er meget tynd og ikke har meget fedtvæv om enden eller har ubehag/smerter. Så skal Vicair puden indstilles til at brugeren kan synke godt ned i puden, og få stabilitet og trykdistribuering (min 2-3 cm Smartcells under tuber eller os sacrum).

Næste webinar er 19. maj 2021

GS og MS til webinar om VicairGrundet den store tilmelding til de første webinars, har vi planlagt yderligere et webinar om Vicair – det er ganske gratis og for alle der til dagligt arbejder med siddestillinger og positionering. Du behøver ikke være kendt med Vicair-teknologien, den præsenterer vi dig for på webinaret.
Klik her for at læse mere eller for at tilmelde dig til vores næste Vicair webinar.

Du kan også finde information om 2 andre af vores spændende webinarer her: