Soft Tilt – et hjælpemiddel der hjælper Arne

Nyhed

Soft Tilt – et hjælpemiddel der hjælper Arne

For nogen tid siden fik Arne installeret en Soft Tilt, og den giver ham ny og forbedret livskvalitet
Plejeseng, Invacare, hjælpemidler, seng, Soft Tilt, velfærdsteknologi, livskvalitet

En stor hjælp i dagligdagen 

Folketidende har netop bragt en artikel, der viser, hvor meget et hjælpemiddel kan betyde i hverdagen hos den enkelte borger og samtidig hjælpe til i hjemmeplejen. I Guldborgsund Kommune er hjælpemidlet Soft Tilt blevet til en rigtig win-win situation for både Arne, hans pårørende og for kommunen.   

En brækket ryg giver udfordringer

For ca. to år siden brækkede Arne ryggen ved et fald, og et utal af skruer i denne gør, at Arne ikke kan ligge på ryggen uden at det resulterer i store smerter. Da Arne også er i tryksårsrisiko, er der behov for flere vendinger i løbet af natten for at undgå dette. 

Soft Tilt forbedrer Arnes livskvalitet

Arne fik derfor monteret en Soft Tilt, hvilket betyder, at Guldborgsund Kommune sparer en tredjedel af besøgene, hvert døgn, hver uge, hver måned og hvert år fremover. Det er de to dyre besøg til nattetakst, der nu kan undværes hos Arne, og hjemmehjælpernes resurser kan nu bruges andetsteds. 
Og Arne er glad for det nye hjælpemiddel: ”Nu sover jeg hele natten. Jeg hører og mærker ingenting, mens jeg bliver vendt, og det er skønt. Før, da hjemmehjælperne kom og vækkede mig to gange hver nat, havde jeg ofte svært ved at falde i søvn igen. Det betød, at jeg var meget vågen om natten og altid søvnig om dagen, hvor jeg mange gange faldt i søvn i min kørestol” 
Man bliver lettere ked af det og frustreret, når man altid er træt, konstaterer Arne Nielsen, som nu føler sig veludhvilet, når hjemmeplejen hjælper ham op om morgenen, og han er nu i stand til at se fjernsyn med sin kone og løse kryds og tværs – Det er livskvalitet for mig, afslutter han. 

Plejeseng, Invacare, hjælpemidler, seng, Soft Tilt, vendesystem

Soft Tilt er velfærdsteknologi 

Invacares Soft Tilt er et enestående koncept, særligt udviklet til brug sammen med Invacares plejesenge. Soft Tilt er enkel at montere og følger liggefladens bevægelser, så du bevarer den gode plejesengs funktioner. 

For borgere med risiko for at udvikle tryksår, eller borgere, som allerede har tryksår, er kontinuerlig trykaflastning en nødvendighed. Mange af disse borgere vækkes om natten i forbindelse med repositioneringen. Dette betyder, at borgeren ikke er fuldt restitueret efter en endt nattesøvn, samt at borgeren ikke får bygget tilstrækkelige ressourcer op til næste dags aktiviteter.
Når Soft Tilt anvendes automatisk ved hjælp af kontrolboksen, eleveres den ene side en anelse først, derefter den anden. Når den anden side har nået den endelige position, sænkes den første side til vandret igen. Således oplever borgeren med Soft Tilt, at den nødvendige repositionering foregår trygt og behageligt fra side til side uden ubehagelige vågen-perioder.
Soft Tilt leveres med én forprogrammeret indstilling til automatisk repositionering af borgeren. Der er mulighed for at definere yderligere 2 automatiske programmer med andre tidsintervaller og/eller vinkling af siderne, i henhold til den enkelte borgers specifikke behov.

På denne måde foretages den nødvendige repositionering af borgeren blidt og uden intervention af personale, og nattesøvnen kan foregå uden afbrydelser, ganske som det er tilfældet i Arnes eksempel. 

Er du interesseret i mere information om, hvordan Soft Tilt kan tilføre en arbejdsmiljømæssig forbedring og forskel i din hverdag? Undgå de tunge vendinger og forflytninger og lad vores innovative Soft Tilt løse arbejdsopgaven for dig og borgeren.

Kontakt din lokale konsulent eller find mere information om Invacares Soft Tilt her.
velfærdsteknologi, plejeseng, søvnbehov, forflytning, nat, sove, Invacare