Er du og din el-scooter klar til vinteren?

Nyhed

Er du og din el-scooter klar til vinteren?

De første minusgrader har fundet termometret og vi har samlet et par gode råd til dig, der er aktiv og skal køre på din el-scooter igennem vinteren

Pas på dig selv

 • Når du er ude i den friske luft, så sørg for passende påklædning. Det kan være meget kold at sidde stille og køre på el-scooter. Husk handsker, hue og en tyk jakke. En kørepose kan også være en god løsning. Køreposer er særdeles varme og praktiske for personer der kører el-scooter, idet poserne sørger for at lukke tæt om benene og holde på varmen.
 • Hold pauser under kørslen, hvor du laver lidt ”hænder/arm gymnastik”. På den måde holder du gang i dit blodomløb og vil således fryse mindre.

Pas på din el-scooter

 • En el-scooter skal have gode bremser, også hvis I kommer på glatis. Så kontroller om der er godt med dækmønster på dækkene og at lufttrykket er korrekt. Således minimerer du risikoen for at punktere og er mere sikker i det kolde vejr.
 • Når der saltes på veje, fortove og stier, så sørg for at rengøre din el-scooter med lidt vand og en blød børste eller klud – så holder den sig pæn uden saltskjolder.

Opbevaring

 • Vinteren kan være hård ved mange ting, og står din el-scooter parkeret udendørs vil vi anbefale, at du anskaffer dig et garageovertræk til den. Det vil beskytte mod det våde og kolde vejr.
 • En anden praktisk løsning er et sædeovertræk. En god løsning, for dig som kører ud i al slags vejr. Tager du regntøj på, så husk også din el-scooter!

Vintervedligeholdelse af dine batterier

Når det bliver rigtig koldt skal du være opmærksom på din el-scooters batterier.
Vi har samlet nogle tips og tricks, så dine batterier kommer sikkert igennem vinteren:

 • El-scooterens batterier har mindre kapacitet når det er koldt, så hold øje med dit display når du bevæger dig ud på en køretur.
 • Hvis din el-scooter står udendørs når den oplader, så vær opmærksom på, at der vil være behov for længere ladetid, når det er koldt
 • Om vinteren, når der er mere sjap, fugt og grus på vejene, er det en god ide, så vidt muligt, at holde dine batterier rene og tørre – læs evt. mere om rengøring og vedligehold i el-scooterens brugermanual..
 • Hvis du kører i sne skal din motor bruge ekstra kraft og derfor bruger den mere strøm end sædvanligt. Det samme gælder, når du kører en tur med mange stop og igangsætninger – nu mere jævn en hastighed du kan holde, nu bedre vil dine batterier præstere.
 • Hvis du sjældent eller slet ikke kommer ud og køre om vinteren, så lad dine batterier helt op og sørg for at genopfriske opladningen ca. en gang hver måned vinteren over. Man kan ikke oplade for meget på sine batterier, da opladeren selv slår fra når batteriet er fuldt opladet.

Få flere råd og tips om vedligehold af  batterier her
        

Vores nyeste Orion og Comet el-scootere

Orion Metro Orion Pro  
 

 

Comet Pro Comet Ultra Comet Alpine+