Alber Smoov – Min oplevelse

Nyhed
9. december 2020

Alber Smoov – Min oplevelse

"At komme til en skillevej, i sit liv som kørestolsbruger, har alle os på 4 hjul sikkert prøvet mange gange før" - Renè Nielsen
Rene Nielsen og Alber Smoov -  foto: Aske Jørgensen

At komme til en skillevej, i sit liv som kørestolsbruger, har alle os på 4 hjul sikkert prøvet mange gange før. Har du?

Skillevejen

Aktive kørestolsbrugere finder altid en løsning, ganske simpelt, fordi det er blevet et grundvilkår i vores liv. At vil du, som kørestolsbruger, være en del af samfundet, så er du nødt til at være løsningsorienteret. Men at skulle vælge mellem råstyrke i overkroppen og dine arme eller en hjælpemotor med batteri, nej vel. Hvem gider det??
 
Hjælpemotor med batteri lyder bare ikke sexet, slet ikke, når man som aktiv kørestolsbruger, altid har kunnet klare tingene selv med: udholdenhed, viljestyrke og rå power.
 
Jeg er blevet 53 år gammel og har nu kørt i aktiv kørestol de sidste 30 år, så mine arme har været på arbejde og nogle gange på overarbejde, men altid med et smil og overskud, så mennesker omkring mig, har kunne mærke og fornemme, at de udfordringer jeg mødte, dem kunne jeg selv klare. Tiden er nu bare en anden, min krop har ændret sig og dermed min fysisk, til at klare hverdagens gøremål.
Jeg er familiefar, foredragsholder og mentaltræner for unge talenter, så jeg er mange steder i min hverdag, hvor forholdene til mig og min kørestol, kræver lidt ekstra af mig. Det gjorde det ikke i ”gamle dage”, men nu må jeg indimellem ty til andre løsninger end min fysisk krop.
Den løsning, som jeg har afprøvet gennem de sidste 6 måneder, er en hjælpemotor fra Alber - Alber Smoov 
 

Rene Nielsen og Alber Smoov - foto: Aske Jørgensen

Mig og Smoov

Alber Smoow fungerer lidt som et batteri til en cykel, det vil sige, du har et beslag på din kørestol, hvor du kan sætte batteriet på også sidder der en sender på for rammen på din kørestol. De to skal connecte, derfra er du kørende med batteri i stedet for med fysisk arm kraft. Jeg har nu haft fornøjelse, af afprøve dette lille handy batteri i min hverdag. Og hvilken fornøjelse på flere planer.
 Når man lærer Alber Smoov og den tilhørende App, at kende, så åbner der sig en hel ny lille verden, for mig. På det lavpraktisk plan betyder, små ture med børn eller familie, at jeg kan være mere social, da jeg ikke skal koncentrer mig om at komme frem (det gør Alber Smoov for mig), men mere koncentrerer mig om dem jeg holder af. Små ture som fx indkøb eller en tur rundt i lidt bakket områder, klares nemt og bekvemt med dette lille vidunder. At nyde naturen og være en del af det sociale fællesskab, i mit nærmiljø har virkelig været en øjenåbner.

På det lidt højere plan, så skåner dette lille batteri, min fysisk. Jeg kan bruge Alber Smoov, som en slags restitution, et lille fristed, hvor jeg bliver kørt rundt og det ikke er mig, som skal lave alt arbejdet. Miljøet bliver skånet, hvis alle aktive kørestolsbruger engang imellem bruger batteriet frem for deres bil, så dermed kan aktive kørestolsbruger på verdensplan være med til at mindske Co2 udslip (diesel) og forbedre miljøet.
 
Så for mig er der ingen tvivl:
At være aktiv kørestolsbruger i mit livs efterår, kræver stadigvæk en god fysisk. Men jeg har brug for restitution, så jeg stadigvæk kan være sammen med mine børn og børnebørn på den lange bane.
 
Så når du kommer til en skillevej i dit liv, er det ikke altid et spørgsmål om enten eller, men mere et spørgsmål om både og.
 
Ha et godt liv og pas på dig selv!
 
De venligste hilsner
Renè Nielsen
www.heltmenneske.dk

Rene Nielsen og Alber Smoov - foto: Aske Jørgensen
 Alle foto er taget og redigeret af Aske Jørgensen