Tilpas sædet på din Aquatec bad- og toiletstol

Nyhed
20. februar 2020

Tilpas sædet på din Aquatec bad- og toiletstol

Det er vigtigt at have fokus på trykaflastning og siddekomfort i alle hverdagens situationer - også under bad og toilette. Der findes flere former for puder, polstringer og sæder til anvendelse sammen med en bad- og toiletstol. Vi gennemgår her, nogle af de mest populære løsninger.

Der er vigtigt at sidde godt under bad og toilette, men vi menneskers behov varierer meget. Nogle brugere har brug for en sædeenhed med trykaflastende egenskaber, mens andre har behov for, et mere fast underlag. Tilpasningsmulighederne er mange, og det er derfor vigtigt at kende de produkter, som kan være med til at optimere og tilpasse siddestillingen for den enkelte, så brugeren opnår en høj grad af både tryghed og komfort.
Nedenfor gennemgår vi nogle af de mest populære, originale Aquatec sædepolstringer, der tilbydes som godkendt tilbehør til vores Ocean Ergo bad- og toiletstole.

Blød, blødere – Supersoft

Aquaetc Supersoft puden er designet med en inderkerne af viscoelastisk skum, der tilpasser sig brugerens konturer og derfor yder en fremragende komfort og trykfordeling. Konturen i puden er udformet til optimal støtte af bækkenet, der modvirker shear og sammen med pudens mikrostruktur formindsker den risikoen for fremadskridning og giver en sikker følelse i badet. Skummet i puden fremstilles ved en kompliceret produktionsproces, hvorved den pakkes ind i en helt vandtæt ydermembran og forsynes med en særlig envejsventil, således at skummets unikke egenskaber bibeholdes, og brugeren får mulighed for at synke ned i puden og opnå den optimale trykflade og komfort.

Når toiletstolen bruges i badet

Skal bad- og toiletstolen anvendes i badesituationer øger det komforten væsentligt, hvis man har mulighed for at sidde på stolen uden at skulle tage hensyn til toiletåbningen. Toiletåbningen/nøglehulsudskæringen kan dækkes på to måder:

  • Med en heldækkende polstring der dækker sædet komplet. Anvendes hvis der ikke er en blød polstring i stolen i forvejen eller hvis der anvendes en Supersoft pude.   
  • Med en ”prop” der lægges i toiletstolen og lukker hullet i det bløde sæde. Anvendes kun, hvis man i forvejen bruger en blød polstring og kan ikke anvendes alene.

Større eller mindre udskæring

Der kan være forskel på behovet for størrelse af hygiejneudskæringen. Ofte ser vi at nøglehulsudformningen foretrækkes, da den letter mulighed for hygiejne fortil. Men er der tale om mindre personer eller ”de små damer”, vil mange foretrække et mindre hul, der giver en mere komfortabel siddestilling uden at have følelsen af at man ”sidder i hullet”.

Åben udskæring fortil, bagtil, højre eller venstre

En toiletåbning med en helt åben udskæring kan lette den nedre hygiejne betydeligt og give bedre arbejdsforhold for personalet, eller medvirke til at brugeren bliver mere selvhjulpen i toiletsituationerne. Sædet kan placeres på 4 forskellige måder og ligesom alle de andre sædepolstringer i vores sortiment, monteres det helt uden brug af værktøj.  

Vil du vide mere

Kontakt din lokale Invacare-konsulent hvis du vil vide mere om vores Aquatec Ergo badestolene, eller om det brede sortiment af original Aquatec tilbehør, herunder sædepolstringer.