Sommerråd til dig, som har en Invacare el-kørestol

Nyhed

Sommerråd til dig, som har en Invacare el-kørestol

Sommeren er lige om hjørnet og mange af os ser meget frem til at nyde vejret i både ind- og udland i år. Skal du på ferie med din elektriske kørestol, så giver vi her et par råd til selvhjælp.
TDX

Sommeren er lige om hjørnet. Skal du på ferie med din elektriske kørestol så giver vi her et par råd til selvhjælp. Mange af de gode råd, gælder også for dig som har en el-scooter.

1. Eftersyn og sikkerhed før du rejser

Husk altid at fortage et eftersyn af din kørestol før du tager afsted hjemmefra.
Kontroller om der er godt med dækmønster på dækkene, og at lufttrykket er korrekt. Sørg også altid for at tjekke lader og batterier. Og lad dine batterier fuldt op.
Når du skal rejse, er det en god ide at huske at medbringe nummeret til din kommune, hvis der skulle opstå problemer med stolen. Derudover anbefaler vi, at du sikrer dig, at have en ”vejhjælpsaftale” eksempelvis med Falck eller SOS.

2. En sikkerhedsfunktion, som oftest opfattes som fejl

Henover sommeren får vi flere opkald, hvor brugere ”klager over”, at deres el-kørestole kører langsommere end normalt og at displayet blinker med fejlkode 2 (2 link – pause – 2 blink). Det skyldes, at hejset er kørt højt op. Hvis sædehejset er blevet hævet til at være over et bestemt punkt, reducerer køreelektronikken kørestolens hastighed. Hvis hastighedsreduktion er aktiveret, kan køremodus kun bruges til at udføre mindre bevægelser med kørestolen, ikke til almindelig kørsel. For at kunne køre normalt, skal sædehejset sænkes.

3. Min kørestol vil ikke køre

Der kan være mange årsager til, at en elektrisk kørestol ikke vil køre. Fejlen kan være både på selve kørestolen og motorerne, eller det kan være styreboksen, der driller. Tjek evt. fejlkoderne i manualen.
Det bedste råd, og det som oftest viser sig at være fejlen er, at frikoblingshåndtaget er blevet drejet ned. Du finder håndtaget på højre side af stolen, tæt bagved drivhjulet. Sørg for, at håndtaget står på ”Drive”.

4. Min kørestol er ”låst”

Det sker, at kørestolen er blevet låst i forbindelse med, at den blev slukket. Det sker, fordi slukknappen er holdt nede i mere end 4 sekunder.
Når du ønsker at låse stolen op igen, gøres det ved at trykke på TÆND/SLUK knappen og derefter trykke 2 gange på hornet inden for 10 sekunder.
Husk evt. denne lille remse: ”Sluk/tænd – båt – båt … Nu kører stolen atter godt”
 
Sidder du med et specifikt problem, måske med en fejlkode på displayet, kan vi anbefale at du kigger i brugermanualen:

Du er selvfølgelig også altid meget velkommen til at kontakte vores Kundeservice indenfor vores normale åbningstider. Og husk, hos Invacare holder vi åbent hele sommeren.