Soft Tilt giver et forbedret arbejdsmiljø – Vi sætter fokus på den gode forflytningssituation

Nyhed
3. juli 2019

Soft Tilt giver et forbedret arbejdsmiljø – Vi sætter fokus på den gode forflytningssituation

Sejlpålægning, uden brug af hjælpemidler, er en af de mange hårde arbejdsopgaver, der er omkring en forflytning. Plejepersonalet nedslides og velkendte problemstillinger med skulderskader eller andre skader i bevægeapparatet kan blive en realitet. Med Soft Tilt vil du og dine kollegaer opleve en stor lettelse og et forbedret arbejdsmiljø.

Sejlpålægning, uden brug af hjælpemidler, er en af de mange hårde arbejdsopgaver der er omkring en forflytning. Opgaven understøttes ofte ikke af loftlifte eller af andre hjælpemidler til ældre og syge borgere. Den vanskelige forflytning opstår blandt andet for plejepersonalet, når de skal skubbe, trække og rulle borgeren fra side til side i plejesengen for at lægge løftesejlet på. Plejepersonalet nedslides og velkendte problemstillinger med skulderskader eller andre skader i bevægeapparatet kan blive en realitet. Ligesom borgeren vil opleve en mindre komfortabel forflytning.

Soft Tilt forbedrer arbejdsmiljøet og passer på dig!

Arbejdsmiljøet kan ved brug af Soft Tilt forbedres markant på følgende områder:

  • Mindre nedslidning af plejepersonalet
  • Det tunge arbejde, med træk og skub, klares af Soft Tilt
  • Der skabes mere tid til andre plejeopgaver
  • En mere sikker plejesituation, hvor borger føler sig tryg

Soft Tilt er allerede en stor succes

Blå knap med link til Soft Tilt casestudierDer udarbejdes, mange stedet i Danmark, rapporter vedrørende resultater af anvendelse af Soft Tilt og alle har vist gode resultater. Vi har gjort nogle af disse tilgængelige i en flyer.

Spar penge ved 2-1 forflytning

Netop fordi sejlpålægningen er fysisk krævende for personalet, er det ofte vurderet, at der skal være to personer til forflytningerne. Sejlpålægning i en plejeseng med to plejere foregår typisk 5-10 gange om dagen, hvilket betyder, at man anvender min. 365 timer (5 min pr. forflytning x 2 hjælpere x 6 gange om dagen) om året. Ved mange af disse forflytninger kan den ene person erstattes af Soft Tilt og man vil således efter mindre end 1 år opnå en besparelse, der gør, at udgiften for køb af Soft Tilt vil være tjent ind.

Besparelserne opnås på mange områder:

  • Sejlpålægning klares af én person i stedet for to
  • Hurtigere sejlpålægning
  • Mindre sygefravær, da risikoen for arbejdsskader mindskes
  • Mindre risiko for tryksår hos borgeren og derved udgifter til sårbehandling
  • Soft Tilt kan i mange situationer erstatte investering i en dynamisk luftmadras

Det er ikke blot forflytningsopgaverne, der bliver lettere – Soft Tilt giver også mulighed for automatisk repositionering der forebygger tryksår og i nogle situationer, kan erstatte en dynamisk madras.

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores specialister på området og hør hvordan du helt uforpligtende kan få en Soft Tilt på prøve.
Nedenfor finder du kontaktoplysningerne på din lokale Invacare konsulent. Er du i tvivl om hvem der kører i dit område - Så klik her.

Claus Ranck ProfilbilledeBlå knap kontakt Claus Ranck
Claus Ranck
Mobil: 4091 0727
E-mail: cranck@invacare.com


Claus Nielsen
Mobil: 2279 6989
E-mail: claus.nielsen@invacare.com

Kurt RiberKontakt Kurt Riber knap
Kurt Riber
Mobil: 4054 9522
E-mail: kriber@invacare.com

Michael Hildorf kna
Michael Hildorf
Mobil: 2514 5455
E-mail: mhildorf@invacare.com

 

Forflytningsguiden anbefaler brug af helsengs-vendesystemer

Der er masser af gode råd at hente om forflytning med flere anbefalinger om brug af hjælpemidler og helsengs-vendesystemer i Forflytningsguiden. Download Forflytningsguiden her.