En god siddestilling i badet, skaber øget velvære

Nyhed
15. maj 2017

En god siddestilling i badet, skaber øget velvære

En trykaflastende siddestilling under badning er til tider et overset dilemma, når vi taler om 24 timers positionering. Et bad er for mange et højdepunkt med god tid til omsorg og pleje. Derfor er det vigtigt, at du også er opmærksom på siddestillingen i denne situation.

Skab tryghed og velvære for din borger

En behagelig og trykaflastende siddestilling under badning er til tider et overset dilemma, når vi taler om 24 timers positionering. Et forfriskende bad er for mange et højdepunkt med god tid til omsorg og pleje. Derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på siddestillingen, og vi giver her et par gode tips til dette:

  • Er det en badestol med kip-funktion, så indstil stolen lettere bagudlænet, især når der skal vaskes hår. Det giver tryghed og brugeren slapper mere af og får dermed en oplevelse af velvære
  • Er der eleverbare benstøtter på badestolen, så indstil disse til et passende niveau – så er det også lettere at komme til at vaske fødderne uden at belaste hjælperens ryg

Nem optimering af siddestillingen

Det er muligt at opnå en endnu bedre siddestilling ved at bruge en trykaflastende pude, specielt egnet til badesituationen. SuperSoft-puden er designet med en inderkerne af viscoelastisk skum, der tilpasser sig brugerens konturer og derfor yder en fremragende komfort og trykfordeling.
Konturen i puden er udformet til optimal støtte af bækkenet, der modvirker shear og sammen med pudens mikrostruktur formindsker den risikoen for fremadskridning og giver en sikker følelse i badet.
 
Helt vandtæt innovation
Skummet i puden fremstilles ved en kompliceret produktionsproces, hvorved den pakkes ind i en helt vandtæt ydermembran og forsynes med en særlig envejsventil, således at skummets unikke egenskaber bibeholdes, og brugeren får mulighed for at synke ned i puden og opnå den optimale trykflade og komfort.
På billedet ses pudens opbygning tydeligt, såvel den bløde viscoelastiske skum, samt den vandtætte ydermembran.

Aquatec Ocean Dual Vip

Korrekt trykaflastning bør som skrevet, ske i kombination med korrekt anvendelse af badestolens funktioner.
Aquatec Ocean Dual Vip har tiltfunktion i kombination med en regulerbar ryg. Denne badestol sikrer muligheden for, at plejepersonalet kan yde omsorg, også for patienter, der har behov for en bestemt rygvinkel.