Nordbed Optimo Bred plejeseng

Invacares Nordbed plejesenge-serie omfatter blandt andet sengen Nordbed Optimo Bred.

Nordbed Optimo Bred er udviklet til tunge borgere med brug for ekstra plads og højere maks. brugervægt.

Nordbed Optimo Bred understøtter et godt arbejdsmiljø omkring den bariatriske borger og tilbyder samtidigt optimal brugerkomfort. Nordbed Optimo Bred plejesengens design og funktioner understøtter borgerens mulighed for selvhjælp således at mobiliteten øges. Endvidere tilsikrer det unikke design at rammerne for pleje og omsorg er optimale samt at plejesengen medvirker positivt til tryksårsforebyggelse.

Nordbed Optimo Bred tilbydes i to bredder:

 • 105 cm bred med SWL 235 kg
 • 120 cm bred med SWL 285 kg

Nordbed serien består af 4 elektrisk indstillelige plejesenge, udviklet til hjemmeplejen og plejeinstitutioner, til brug for ældre og handikappede borgere. Invacare har i udviklingen af Nordbed serien ind samlet den viden og de behov, som markedet har givet udtryk for, og fundet løsninger, der er implementeret i Nordbed plejesengenes design og funktioner.

Nordbed serien omfatter:

 • Nordbed Optimo 90    
 • Nordbed Optimo (105 cm bred – Maks. brugervægt: 200 kg)
 • Nordbed Optimo (120 cm bred – Maks. brugervægt: 250 kg)
 • Nordbed Ultra (Højdeindstilling: 25 – 85 cm anvendes med fordel til borgere med en demensdiagnose)

Nordbed plejesengene tilbyder som standard:

 • ErgoMove
 • ”Op og Ud” funktion
 • Markedets mest fleksible indstillinger for højde
 • Vaskbarhed i moderne vaskehaller

Nordbed liggefladens inddeling er udviklet på baggrund af og med udgangspunkt i antropometriske statistikker og liggefladens bevægemønster er specialdesignet. Invacare kalder liggefladens bevægemønster for ErgoMove – et navn der er opstået, under fastlæggelsen af bevægemønstret, hvor der er lagt meget stor vægt på blandt andet ergonomi for borger og personale.

ErgoMove har således taget udgangspunkt i studier:

 • om befolkningens fysiske udvikling
 • om tryk, shear og friktion 
 • om optimale mobilitets forhold
 • om ergonomi og arbejdsmiljø

Ergomove teknologien sikrer at borgeren komfortabelt bringes fra en liggende til en aktivt siddende position, samtidig med at shear, friktion og tryk reduceres. Den aktive siddeposition tilbyder borgeren en mere opret stilling, der frigør overkroppen og begunstiger vejrtrækningen. En aktiv siddeposition giver overblik og bedre mulighed for social kontakt samtidig med, at borgerens mulighed for at spise, drikke og læse forbedres.

”Op og Ud” funktionen anvendes af borgeren i forbindelse med udstigning af plejesengen. Denne funktion sikrer at udstigningshøjden er optimal og at rygdelen er eleveret, så denne kan støtte borgeren.

Nordbed Optimo Bred leveres med en liggefladeindstilling på 32 – 81 cm. Nordbed Optimo 90 kan desuden leveres med liggefladeindstilling på 28 – 78 cm. Det betyder at Nordbed plejesengene er særligt velegnet til urolige borgere. Derudover tilbyder Nordbed Ultra en laveste højde på 25 cm, dette forbedrer borgerens mulighed for at komme sikkert ud af sengen og minimerer risikoen for skader som følge af fald. Samtidig sikrer en max højdeindstilling på 85 cm, optimale arbejdsvilkår for personalet.

Alle Nordbed plejesengene er udstyret med opdateret digital elektronik, som kan vaskes i morderne vaskehaller beregnet til hjælpemidler.

Nordbed plejesengene lever op til det nye MDR-regulativ, som træder i kraft marts 2020. Disse regler skærper tidligere krav beskrevet i Medicinsk direktiv. Nordbed serien af elektriske senge er tillige godkendt i henhold til gældende sengestandard samt diverse tillæg til denne i henhold til Environment 3 og 4.

Nordbed plejesengene er hjælpemidler der anvendes af sengeliggende og handikappede borgere og den unikke Ergomove liggefladefunktion forebygger aktivt tryksår (populært kaldet liggesår). Når Nordbed plejesengene anvendes sammen med trykaflastende madrasser, kan der enkelt opnås tryksårsforebyggelse til borgere med lav – høj risiko for at udvikle tryksår.

Et stort sortiment af tilbehør supplerer Nordbed serien.

For optimering af brugen tilbyder Invacare et bredt tilbehørssortiment til Nordbed. I tilbehørssortimentet findes blandt andet flere typer sengegavle og sengeheste, i forskellige materialer og design, forskellige støttegreb, sengegalger og meget mere. Det brede tilbehørssortiment tilsikrer at den enkelte plejeseng kan konfigureres helt individuelt og i overensstemmelse med ønsker fra borgerne.

Trykaflastning – Et bredt sortiment af madrasser

Til plejesengen tilbydes desuden et stort udvalg af trykaflastende madrasser. Disse omfatter blandt andet skummadrasser, høj-elastiske opskårne såvel som lav-elastiske uopskårede og/eller sektions-inddelte. Et udvalg af moderne dynamiske vekseltryksmadrasser (helmadrasser eller topmadrasser) samt kombinationsmadrasser supplerer sortimentet, som, i sin helhed, henvender sig til borgere med lav til høj risiko for at udvikle tryksår og som fungerer som supplement til behandling af tryksår i alle kategorier. Læs mere om vores madrassortiment her på hjemmeside under produktkategorien Puder, rygge, madrasser og positionering.

 


Orderform (1)

Brugermanualer (2)

Servicemanualer (1)

Test & certifikater (1)