Gode råd til en tryg forflytning

Med udgangspunkt i den mobile personløfter, giver vi her en række gode råd til, hvordan hverdagens forflytninger kan blive bedre og mere trygge, for både borger og personale.

Forflytningssituation - lad brugeren hjælpe - evt. styre håndbetjeningen. Personløfter, mobil, Birdie Evo, Invacare

Personløftere er meget anvendte hjælpemidler til ældre og handicappede, men for nogle brugere kan det være en udfordring at skulle forflyttes med en personløfter – vi giver her et par gode råd til, hvordan du skaber en mere tryg forflytning med brugeren i fokus.

Fortæl hvad der skal ske

Fortæl med en rolig og fattet stemme, hvad det er der skal til at foregå og hvorfor – det skaber ro og tryghed. Få bekræftet fra brugeren at det er OK og vis omsorg, hvis han/hun er utryg.

Billedtekst: Forklar brugeren hvad der skal ske før forflytningen påbegyndes, så skaber du tryghed og ro i situationen.

Inddrag brugeren i forflytningen

Mange brugere kan selv hjælpe til med forflytningen og det virker motiverende for de fleste ”at hjælpe til”. Samtidigt øger det trygheden markant, at brugeren selv er med til at styre hvad der skal ske. Med opmærksomheden rettet mod det de selv skal udføre, kan det fjerne bekymringen for andre områder i forflytningssituationen.

Billedtekst: Lad brugeren hjælpe til under forflytningen, det virker motiverende og skaber tryghed at deltage aktivt i forflytningen. Mange brugere kan eksempelvis trykke på håndbetjeningen

Væk med løfteåget

Når du udfører forflytninger fra den siddende stilling, fx fra kørestole, så vær opmærksom på at løfteåg og bom er kørt opefter og derved er ude af fokus – intet er mere ubehageligt end at se en personløfter komme kørende mod én med løfteåget i øjenhøjde. På vores Birdie Evo har vi af samme årsag skabt et buet løfteåg, der syner mindre, giver mere plads til hovedet og masser af god mulighed for øjenkontakt og opmærksomhed på hvordan brugeren har det.

Billedtekst: Skab tryghed ved at få løfteåget ud af brugerens fokus – det skaber tryghed og giver mulighed for god kommunikation og øjenkontakt.

Brug vægtoverføring

Når personløftere skal manøvreres med brugeren, er det vigtigt at forflytningen er så kort som muligt og at der anvendes gode principper som fx vægtoverføring. Skubbebøjlen på vores Birdie Evo er udformet så den giver rig mulighed for forskellige greb – også for personale i forskellige højder.


 

Billedtekst: Pas på dig selv og anvend gode principper fx vægtoverføring til at nedsætte den kraft, du skal bruge til at forflytte. Skubbebøjlen på vores Birdie Evo er udformet så den giver rig mulighed for forskellige greb for personalet.

Invacare Birdie Evo

Mange af vores kunder har gennem årene været glade for vores Birdie personløfter. Der er således også med glæde, at vi kan fortælle, at den nu bliver endnu bedre. Den nye model hedder Invacare Birdie EVO og rummer flere nye egenskaber og forbedringer, der er blevet til på baggrund af research og kundernes feedback.Du kan læse mere om Birdie Evo her samt se mere i videoen nedenfor.

Seneste nyheder