Küschall AG

Håndbygget præcision med brugeren i fokus

I den schweiziske by Witterswill ligger Invacares kompetencecenter for aktive kørestole Küschall AG. Fabrikken er grundlagt af den legendariske Rainer Küschall, som selv er kørestolsbruger og er en særdeles aktiv del af Küschall fabrikken.
Rainer Küschall startede med sin produktion af kørestole i 1978. Produktionen foregik i starten i hans egen stue, og så senere på en rigtig fabrik. Det innovative monotube-design fandt hurtigt indpas verden over og i 1996 solgte Rainer fabrikken til Invacare-koncernen. Den dag i dag er det stadig innovativt design af aktive letvægtskørestole, der produceres på fabrikken i Schweiz.

Det er ikke kørestolen, men brugeren, der er i fokus, og derfor udvikles kørestolene således, at det er muligt at justere kørestolen i forhold til præcist de ønsker, den enkelte bruger har – også når behovene, efter at man har haft kørestolen et stykke tid, måske ændrer sig eller man har forskellige behov dagen igennem og bare lige ønsker at optimere sine køreegenskaber eller siddestilling.   

Hver enkelt stol håndsamles helt eller delvist på de små arbejdsstationer af den dedikerede medarbejderstab, der også sørger for en præcis gennemgang og test af den færdige stol, før den nænsomt pakkes og sendes til kunden – og målet er klart – når brugeren sætter sig i stolen, skal det være en oplevelse, der er bedre end det, man havde forventet.

Mere Küschall online