Invacare XLT Max

Invacare XLT Max er en fastrammekørestol særligt udviklet til den aktive bruger med en brugervægt op til 180 kg. XLT Max er produceret af ekstra stærkt titanium, hvilket gør XLT Max til en meget robust og slidstærk manuel kørestol samtidig med, at det er en letvægtskørestol til bariatriske brugere. Selve chassiset er meget stift og stabilt, hvilket sikrer de bedste køreegenskaber for bruger og hjælper. XLT Max er velegnet som aktiv kørestol både indendørs og udendørs. XLT Max kan indstilles til den enkelte bruger på flere måder fx sædehøjde, drivhjulsposition, ryghøjde – og vinkel. Det er muligt at anvende en del af tilbehøret fra såvel vores Rea medium aktive kørestol som Küschall kørestole til XLT Max.

XLT Max kan vælges i flere sædebredder mellem 50 og 60 cm og kan tilpasses den store, aktive bruger i en travl hverdag. 

XLT Max kan tages med i bagagerummet på en almindelig personbil.
Hvis XLT Max skal transporteres i en bil, kan ryggen på let klappes ned langs sædedelen ved træk i en snor og drivhjulene tages af med quick release. XLT Max er således en kompakt sammenklappelig kørestol og kan placeres i bagagerummet. XLT Max er crashtestet, men af hensyn til brugeren anbefales det, at XLT Max bliver med nakkestøtte, hvis brugeren ønsker at sidde i kørestolen under kørsel. Se endvidere gode råd i brugervejledningen vedrørende transport i bil af kørestolsbruger siddende i XLT Max.

XLT familien

XLT Max er særligt velegnet til store eller bariatriske aktive brugere. Kørestolen er videreudviklet ud fra 3 mindre fastrammemodeller af XLT:

 • XLT Aktiv med en knævinkel på 75 gr. med fast fodbøjle 
 • XLT Dynamisk med en knævinkel på 90 gr. med fast fodbøjle
 • XLT Swing med svingbare, delte benstøtter 

En personlig XLT Max fastrammekørestol 

XLT Max lette kørestole tilbydes i flere forskellige sædebredder, -dybder, -vinkler og -højder samt balancepunkt. Og XLT Max kan efterfølgende justeres individuelt, hvis der er behov for det. Vælg altid en XLT Max, der passer din bruger i alle mål. På den måde sikrer du, at han/hun kan være mest muligt selvhjulpen, få en god køreergonomi og klare sig i en aktiv hverdag. Som en aktiv kørestol kan XLT Max vælges i flere forskellige smarte farver – bl.a. børstet titanium, så XLT Max dermed bliver en personlig del af brugerens dagligdag.

Køreegenskaberne er vigtige

For at indstille XLT Max med de bedste køreegenskaber kan drivhjulene justeres op/ned, frem/tilbage samt i 0 gr. – 2 gr. cambring. De fleste daglige indstillinger af XLT Max kan udføres med almindeligt forekommende værktøj, hvilket gør det lettere for både depotmedarbejder samt terapeuten i kommunen.

XLT Max kan konfigureres på mange måder: som en meget aktiv kørestol med smarte, lette frakkeskånere og lav ryg uden skubbehåndtag til den aktive, selvstændige bruger eller til en kørestol med armlæn, bagomliggende skubbehåndtag, hel/delbar samt vinkeljusterbar fodplade eller vælges med en fast og let Matrx ryg.

Stort tilbehørsprogram

Flere af tilbehørsdelene fra øvrige af Invacares kørestole kan anvendes på XLT Max, så kørestolen kan give brugeren en ergonomisk og behagelig siddestilling. XLT Max anbefales til store brugere, som ønsker at øge eller bevare deres mobilitet og selvstændighed på trods af sygdom eller alderssvækkelse.

Eksempler på tilbehør til XLT Max:

 • Forskellige rygpuder og faste rygge (fx Matrx Elite Dyb)
 • Kørestolspuder (fx Vicair Vector O2
 • Nakkestøtter
 • Hovedstøtter 
 • Borde
 • Armlæn (fx med ekstra polstring) 
 • Alber hjælpemotor til kørestole – vær opmærksom på max brugervægten for hjælpemotoren
 • Bodypoint seler og bælter (fx y-seler)

Til Invacare kørestole til handicappede samt rullestole til ældre brugere kan tilbydes et stort udvalg af trykaflastende kørestolspuder fx forskellige skumpuder med eller uden silikoneindlæg eller luftpuder fra Vicair. Se under afsnittet Puder

Se også Invacares store program af senge eller madrasser til store og bariatriske borgere her på hjemmesiden.


Brochure (1)

Orderform (1)

Brugermanualer (1)

Servicemanualer (1)

Test & certifikater (2)

Andet (1)