3 gode råd til valg af den rigtige badestol

Nyhed
17. november 2016

3 gode råd til valg af den rigtige badestol

Vi tager mange valg hver dag, og nogen er nemmere end andre. Ved valg af det rigtige hjælpemiddel er der ofte mange hensyn at tage.
Det vigtigste er, at vi altid tager udgangspunkt i brugerens behov samt tager hensyn til hjælperens arbejdsmiljø.

Vi tager mange valg hver dag, og nogen er nemmere end andre. Ved valg af det rigtige hjælpemiddel er der ofte også rigtigt mange hensyn at tage.
Det vigtigste er selvsagt, at vi altid tager udgangspunkt i brugerens behov samt tager hensyn til hjælperens arbejdsmiljø.

Her kommer 3 gode råd til valg af den rigtige badestol:

  1. Er der tale om en aktiv velfungerende bruger, som måske selv kan forflytte sig og med en god siddende balance, så vælg en standard badestol som eksempelvis Ocean II. Husk også at tænke på komfort og trykaflastning og tilvælg evt. en blød og aflastende polstring til stolen, som eksempevis en SuperSoft pude.
  2. Er brugeren liftbruger, så er det en stor fordel med en badestol med tiltfunktion. Badestolen tiltes tilbage, når brugeren skal over i denne, så sikrer man at han/hun kommer helt tilbage på sædet ved forflytningen, da man derved tager højde for den hældning brugeren har i løftesejlet. Et produkt som Ocean Vip (standard tiltfunktion) eller Ocean Vip El (elektrisk tiltfunktion) dækker denne kategori.
  3. Ønsker du forbedre arbejdsforholdene for hjælperen, er det yderst praktisk med en badestol der kan eleveres i højden. At arbejde i den helt rigtige højde er noget som skåner ryg, lænd og skuldre og hjælperen har de bedste betingelser for at skabe tryghed og få øjenkontakt i badesituationen. I kombination med ovenstående sikres den optimale løsning. Ocean E-Vip kan eleveres både i højde og tiltes.

Du kan læse mere om vores badestole her

Aquatec hygiejnehjælpemidler

Invacares Aquatec hygiejneprodukter bidrager til, at give dig øget sikkerhed og uafhængighed. Holdbarhed, sikkerhed og kvalitet er kendetegnene for det brede Aquatec sortiment, der indeholder flere forskellige hjælpemidler til både bad- og toilethygiejne.
Fælles for alle Aquatec produkterne er, at de sikrer dig selvstændighed og uafhængighed, når du allermest ønsker det.

Du kan se mere om fordelene ved Invacare’s badestole her i denne video, der viser Ocean Dual Vip, hvor der blandt andet er mulighed for at skabe en åben hoftevinkel.