Dacapo

Invacare tilbyder et bredt sortiment af standard skummadrasser primært til anvendelse i plejesenge og hospitalssenge. Invacare er specialister indenfor hjælpemidler til ældre og handicappede borgere, og vi er endvidere specialister på området for forebyggelse af tryksår.

Invacares Dacapo skummadrasser
er af høj kvalitet og yder optimal liggekomfort for borgeren. Dacapo madrasserne er opbygget i koldskum og/eller viskoelastisk skum. Invacare har i udviklingen af Dacapo skummadrasser lagt vægt på høj komfort for borger, enkel rengøring og håndtering samt et godt arbejdsmiljø for plejepersonalet. Samtidig er der fokuseret på optimal trykaflastning med henblik på at minimere risikoen for liggesår og tryksår hos handicappede, ældre og syge borgere.

Invacares Dacapo serie består af følgende madrasmodeller:

Invacare Dacapo Basic madrassen, der opfylder de elementære krav til god liggekomfort. Skumkernen er af god kvalitet og har en høj vægtfylde, hvilket giver et fast og støttende underlag for den sengeliggende borger. Dacapo Basic leveres med åndbart og strækbart inkontinensbetræk, der er behageligt at ligge på, samtidig med, at den hygiejniske standard er høj.

Invacare Dacapo Combi er en trykaflastende skummadras. Madrassen består af to unikke lag skum. Det øverste lag er opbygget i viskoelastik skum, og det nederste lag af fastere koldskum med høj vægtfylde. Denne kombination giver rigtig god trykaflastning, idet det viskoelastiske skum former sig efter borgerens kropstemperatur og konturer. Skummet tillader således brugeren at synke ned i materialet, hvorved der skabes en god trykfordeling. Dacapo Combi madrassen er trykmålt på HMI, og testen viser gode trykaflastende egenskaber.

Invacare Dacapo Square er en antidecubitus madras med liggeflade i opskåret skum. Dacapo Square består af to forskellige lag skum. Det øverste lag er i højelastisk organic skum og opskåret i firkanter, der er individuelt fleksible. Det nederste skumlag er i fast koldskum, der opretholder madrassens styrke og robusthed. Den profilerede liggeflade bevirker, at overfladespændinger og dermed shear og friktion minimeres, hvorved der opnås en god liggekomfort og en glimrende trykaflastning.

Invacare Dacapo Heavy User er en skummadras udviklet til bariatriske borgere. Dacapo Heavy User er bygget op af tre lag skum. Øverst et lag viskoelastisk skum, der giver god trykaflastning og komfort for borger. Det mellemste lag er i koldskum med mellehøj vægtfylde og nederst et relativt hårdt lag koldskum med meget høj vægtfylde, der sikrer stabilitet samt at madrassen ikke ”ligges igennem”.
Denne bariatriske madras findes i to modeller; Dacapo Heavy User Light med en maksimal brugervægt på 200 kg samt Dacapo Heavy User med en maksimal brugervægt på 350 kg.

Invacare Dacapo Top er en trykaflastende topmadras af høj kvalitet, særligt anvendelig til brug ovenpå standard skummadrasser uden trykaflastende egenskaber. Dacapo Top er opbygget i viskoelastisk skum, der former sig efter borgerens bevægelser, konturer og kropstemperatur. Skummet lader borgeren synke ned i materialet, hvorved der sikres gode trykfordelende egenskaber. Det viskoelastiske skums åbne cellestruktur minimerer endvidere udvikling af varme og fugt, hvilket øger komforten betydeligt.

Invacare Dacapo Child er en standard skummadras designet til unge og lette brugere. Madrassen er udført i Organic miljøskum og er meget komfortabel for den sengeliggende borger. Madrassen tillader kroppens konturer at synke ned, og dermed ydes en behagelig trykaflastning.


Dacapo madrasserne fås i forskellige madras størrelser og anvendes altid med standard madrasbetræk eller med inkontinensbetræk. 


Madrasserne anvendes til ældre, syge eller handicappede borger og understøtter den daglige pleje og omsorg for den sengeliggende borger. I kombination med den elektriske seng sikres et godt arbejdsmiljø for plejepersonalet. 

Hvilken madras skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken madras, der vil være optimal for din borger, anbefaler vi, at du kontakter din lokale Invacare konsulent. Vi har et bredt madrassortiment og såedes flere kvalificerede bud på hjælpemidler, der kan aflaste, støtte og redistribuere trykket for den sengeliggende borger. Invacares konsulenter er alle specialister på området og kan råde og vejlede dig, såvel vedr. risikoscoring som omkring endeligt madrasvalg.

Invacare tilbyder udover vores gode Dacapo madrasser også de unikke Invacare Softform madrasser, Vicair luftmadrasser, dynamiske- og vekseltryksmadrasser samt trykaflastende topmadrasser. Du finder vores fulde sortiment af madrasser til tryksårsforebyggelse, ved at klikke ind under afsnittet madrasser.


Brochure (1)

Orderform (1)

Brugermanualer (1)

Test & certifikater (7)