Carebed

Invacare har et stort udvalg af hjælpemidler til ældre og handicappede borgere. Herunder tilbyder vi et bredt dækkende sortiment af trykaflastende hjælpemidler, bl.a. flere forskellige typer af antidecubitus madrasser, primært til anvendelse i plejesenge og hospitalssenge.

Carebed
er en statisk tryksårsforebyggende luftmadras, der primært anvendes som trykaflastende topmadras, med tilhørende elektrisk fyldningspumpe.

Effektiv trykaflastning

Carebed madrassen er en statisk luftmadras, der yder effektiv trykaflastning både ved forebyggelse af tryksår og ved behandling af tryksår i stadie 1 og 2. Carebed er således trykaflastende for borgere i middel risiko. Carebed topmadrassen er klinisk dokumenteret af Department of Health i England og Carebed operationsmadras er testet i Danmark med fine resultater.

Carebed er enkel at anvende, idet madrassen lægges direkte ovenpå den eksisterende skummadras.

Carebed består af mere end 300 separate kamre fyldt med luft. Luften transporteres og fordeles mellem luftkamrene og tilpasser sig brugerens konturer og vægt.

Madrassen er udformet på en måde, så borgeren synker ned i madrassen og således opnår trykfordeling på den størst mulige overflade. Luftkamrene er opbygget med rondeller, der sikrer, at varme og fugt, som

I kombination med en undermadras i skum og et betræk, kan Carebed også anvendes som helmadras.

Luftmadrassen placeres i den specialdesignede skumkerne og anbringes i et strækbart inkontinensbetræk.

Dette øger komforten for borgeren og letter håndteringen for plejepersonalet.

Carebed tilbyder:

 • God trykaflastning over hele kroppen, herunder god hælaflastning
 • Kan anvendes både forebyggende samt ved opheling af eksisterende liggesår
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Taber ikke effekt over tid
 • Én pumpe til mange madrasser
 • Følger sengens bevægelser
 • Er meget enkel at anvende
 • God liggekomfort for den sengeliggende borger

Carebed fås i flere modeller:

 • Carebed topmadras, der placeres på standard skummadras
 • Carebed helmadras inkl. skumkerne og madrasbetræk
 • Carebed operationsmadras (fås i 3 madrasstørrelser)

Carebed konceptet med de unikke luftkamre findes ligeledes som siddepuder, kaldet Caresit.

Caresit siddepuder kan anvendes i kørestole, lænestole samt på bilsæder og andre steder, hvor der er behov for let trykaflastning.

Fyldningspumpen

Den elektriske pumpe til Carebed er støjsvag samt let og enkel at betjene. Pumpen skal kun anvendes ved oppustning af madrassen første gang den tages i brug, samt ved evt. påfyldning efterfølgende.

Luftpumpen til Carebed er meget støjvag og samme pumpe kan anvendes til flere madrasser samt til Caresit puderne. Bemærk, at pumpen sælges på separat varenummer.

Hvilken madras skal jeg vælge?

Tryksår hos ældre og syge sengeliggende borgere er et alvorligt sundhedsproblem. Er du i tvivl om, hvilken antidecubitus madras du skal anvende til din borger, opfordrer vi til, at du kontakter din lokale Invacare konsulent. Vores konsulenter er specialister på området og kan vejlede med kvalificerede bud på trykaflastende hjælpemidler, såvel for den sengeliggende borger, som for kørestolsbrugere, eller for borgere med tryksårsrisiko i andre situationer. Invacares konsulenter kan også vejlede dig omkring risikoscoring og oplyse dig om, hvordan vores trykaflastende madrasser bedst anvendes i kombination med en elektrisk seng.

Invacare tilbyder et bredt udvalgt af madrasser, herunder vores trykaflastende Invacare Softform madrasser, vores anerkendte Dacapo madrasser, de statiske Vicair luftmadrasser samt vores alternerende og vekseltryksmadrasser i SoftCloud serien. Du finder vores fulde sortiment af madrasser til tryksårsforebyggelse, ved at klikke ind under afsnittet madrasser.


Brochure (1)

Orderform (2)

Brugermanualer (3)