Alber GmbH

Europæiske hjælpemotorer i verdensklasse

Lidt syd for Stuttgart i den tyske by Albstadt ligger Invacare’s fabrik Alber der står bag stærke hjælpemotorer som E-Fix, Twion, Viamobil, E-motion og Scalamobil.
Ulrich Alber grundlagde sammen med 5 medarbejdere fabrikken tilbage i 1980-erne og bragte det første produkt på markedet, der kunne få en kørestol med kørestolsbruger op ad trapperne – princippet anvendes stadig i dag og er en af grundstenene i vores Scalamobil-concept.
Startende med E-Fix konceptet, blev flere produkter udviklet og Alber har gennem årene vundet flere designpriser, sidst med Twion, der er en hjælpemotor til manuelle kørestole. Twion tilbyder en højere fart, end der tidligere er set med denne type produkter og kan endvidere programmeres og styres via en smartphone app. Twion blev belønnet i 2014 med en Focus Design Award.
At Alber er en fabrik med mange kompetencer og en innovativ tankegang, beviser den endnu engang, da den i 2012 lancerer succesen Neodrive, der er en unik hjælpemotor til E-Cykler

Nye talenter hjælpes
Den innovative fabrik gør meget for at tiltrække og rekruttere nye stærke kræfter, der en dag kan blive en forudsætning for et nyt produkt. Og de er således medlem af den tyske organisation Fair Company, der støtter uddannelse og udvikling af nye talenter via deres netværk og jobbørs.  
Fabrikken er på ca. 8000 m2, og produktion og administration tæller i dag mere end 230 dedikerede medarbejdere, der står klar til at udvikle og producere nye produkter til glæde for brugere og andre.