Hvornår skal du vælge en badestol med elektrisk sædekip?

Bade- og toiletstole er, sammen med rollatorer og badetaburetter nogle af de hjælpemidler til ældre, der anvendes ofte til seniorer og handicappede borgere. Invacares udvalg af bade- og toiletstole er stort,og produkterne bliver i dag fremstillet med flere elektriske funktioner der gør hverdagen endnu lettere for personalet og samtidigt giver øget komfort for brugeren. Men hvornår skal du vælge en badestol med elektriske funktioner? ​

Aquatec Ocean Vip el. Badestol med elektrisk sædekip

Invacares udvalg af bade- og toiletstole er stort, og produkterne bliver i dag fremstillet med flere elektriske funktioner der gør hverdagen endnu lettere for personalet og samtidigt giver øget komfort for brugeren.

Velkendt APV-hjælpemiddel  

Aquatec Ocean Vip med elektrisk sædekip er i dag et anerkendt APV-hjælpemiddel og vi har set det anvendt ved flere lejligheder, hvor der er tale om:
  • aflastning ved tunge borgere, hvor det er vanskeligt for personalet at kippe stolen manuelt
  • forflytnings-situationer hvor man går fra 2-1 forflytninger og kan arbejde med lift og løftesejl samtidigt med at man finder den helt rigtige vinkel på sædekippet og får skabt en god siddestiling første gang. Derved undgår man at skulle foretage endnu en (tung) forflytning
  • inddragelse af borgeren i forflytningerne, så man sparer tid og samtidig skaber tryghed. Borgeren kan selv bestemme, hvor meget sædet skal kippes frem eller tilbage 
  • urolige borgere, hvor det at personalet kan stå foran borgeren med øjenkontakt, imens der kippes med sædet ved hjælp af håndbetjeningen, skaber ro og tryghed for brugeren og gør bade- og toiletsituationen behagelig
  • minimering af shear og friktion ved forflytningssituationer, da man kan skabe en ultra-præcis vinkel der passer til den vinkel der opnås i løftesejlet.

Vigtigt med en god siddestilling

Aquatec Ocean Vip El giver gode betingelser for at opnå en god siddestilling og leveres som standard med:
  • højdeindstillelige og svingbare benstøtter med hælrem
  • vinkelindstillelige og opklappelige fodplader
  • stropryg
  • nakkestøtte
  • højdeindstillelige op opklappelige armlæn
Alle disse funktioner skaber bedre betingelser for en god siddestilling og har du fx brug for mere bækkenstabilitet, kan det være relevant at anvende en SuperSoft pude, der giver mere støtte og trykaflastning. Er der behov for mere støtte op ad ryggen eller tale om mindre borgere, kan der anvendes kropsstøtter eller en rygpude med ”vinger”. 

Brug det elektriske sædekip ved manøvrering

Er borgeren kognitivt udfordret, fx pga. demens, og svær at kommunikere med, opnås mere ro og tryghed i toilet- og badesituationerne ved at anvende en badestol med elektrisk kip. Især ved kørsel eller manøvrering, kan det være en god i dag at kippe sædet lidt tilbage, så man undgår at borgeren falder forover.

Vil du vide mere

Kontakt din lokale Invacare-konsulent hvis du vil vide mere om vores Aquatec badestole, eller om det brede sortiment af originalt Aquatec tilbehør.


 

Seneste nyheder