Bodypoint seler og bælter

Med Bodypoint seler og bælter er kvaliteten og komforten i top. Invacare tilbyder et meget bredt udvalg af Bodypoint seler og bælter beregnet til montering på manuelle kørestole såvel som på el-kørestole. Alle Bodypoint seler og bælter er fremstillet i et blødt og stabilt samt rengøringsvenligt Neopren materiale. Bodypoint seler og bælter leveres som standard med monteringsbeslag og kan monteres både på Invacares kørestole som fx Rea Azalea, Rea Spirea4NG eller TDX SP2 samt på andre kørestole på det danske marked. 

Med Bodypoint seler og bælter kan Invacare hjælpe med at opnå den korrekte, ergonomiske siddestilling, når skævheder, shear eller fremadskridning er blandt de daglige problemer ved positionering i kørestolen. Med hjælp fra en Y-sele og evt. H-sele eller brystsele kan Bodypoint hjælpe med til en stabil positionering i komfortkørestolen eller den medium aktive kørestol. Der skal stabilitet til for at opnå den bedste funktionalitet ved almindelige daglige aktiviteter. En stabil positionering af bækken og truncus er forudsætningen for fx at kunne opnå hovedkontrol, fokusere med øjnene eller bruge samt bevæge arme og hænder hensigtsmæssigt. Stabilitet giver bevægelsesfrihed. Nogle gange skal stabiliteten helt ned i fødderne, hvilket opnås med de letbetjente ankelbespændinger. Den stabile og korrekte siddestilling ved hjælp af seler og/eller bælter forebygger shear og decubitus.

Vær også opmærksom på, at Invacare også forhandler positionerende samt trykaflastende siddepuder som Matrx Libra, Flo-tech Contour Visco eller Vicair puder. Se i øvrigt under Matrx rygge for komfortabel og stabil støtte af truncus.

Bodypoint seler og bælter tilbydes indenfor forskellige:

  • Hofteseler/hoftebælter
  • Y-seler
  • Ankelbespænding
  • H-seler
  • Brystseler/brystbælter
  • Universal elastikbælte

Se også den smarte Evoflex bækkenstøtte, der giver en sikker positionering af bækkenet og samtidig har den unikke udformning, der forhindrer, at selen ryger ned mellem sæde og drivhjul under forflytning.

Bodypoint hofteseler er blødt polstrede og understøtter en neutral siddestilling samt giver en sikkerhed i kørestolen. Hofteselen følger behageligt kroppens facon uden at rynke. Bodypoint hofteseler kan vælges med autospænde eller plastspænde fortil, 1-vejs- eller 2 vejstræk.

Bodypoint Y-seler er ligeledes blødt polstrede, og sikrer en korrekt og stabil positionering af bækkenet. Med den ekstra y-strop holdes selen på plads og støtter op om en god siddestilling. Bodypoint Y-sele kan vælges med autospænde og 1-vejs træk.

Bodypoint patenteret ankelbespænding er fremstillet i et blødt, men stabilt materiale og passer perfekt til anklens anatomi. Bl.a. med en særlig flex-zone omkring akillessenen. Ankelbespændingen er let at montere og afmontere ved hjælp af et smart og solidt spænde og kan efterspændes ved en speciel velcrostrop, der ikke samler skidt og fnuller. Bodypoint ankelbespænding hjælper til en komfortabel og stabil siddestilling ved aktivitet eller ved kørsel med kørestolen. Bodypoint ankelbespænding kan hjælpe mod rotation, inversion og eversion af foden på kørestolens fodplade. Ankelbespændingen kan tillige hjælpe brugere, der oplever, at foden ryger af fodpladen pga klonus eller spasmer, eller ved kørsel på ujævnt underlag. Foden løsnes let fra ankelbespændingen ved et tryk på begge sider af spændet foran på anklen. Ankelbespændingen stabiliserer uden at blokere for blodcirkulationen.

Bodypoint
Stayflex brystsele er fremstillet i et let strækbart materiale med en dobbeltsyet zone midt fortil, så selen bliver siddende korrekt, selvom brugeren flytter på sig, hvilket giver en god bevægelsesfrihed. Der er således mulighed for dynamisk bevægelse samtidig med, at selen hjælper brugeren på plads mod ryglænet på kørestolen. Materialet er åndbart og kan let klikkes af for rengøring ved behov. Stayflex brystsele har klikspænder i alle fire hjørner for hurtig afmontering. Foroven ved skuldrene kan brystselen justeres ved at trække frem eller tilbage i D-ring alt efter montering af selen på kørestolen, og hvad der passer bedst til netop den enkelte bruger. Vi anbefaler altid at anvende enten hoftesele eller y-sele sammen med Stayflex brystsele for at sikre en god positionering og hindrer nedadskridning i kørestolen.

Bodypoint PivotFit H-sele stabiliserer positioneringen af kroppen og støtter skuldrene mod ryglænet af kørestolen. PivotFit H-sele tillader derved en bedre vejrtrækning og lettere hovedkontrol. Ved hjælp af den gode pasform, de 4 klikspænder i hvert hjørne af selen samt et fleksibelt swirvelspænde fortil giver PivotFit H-sele den perfekte komfortable støtte. H-selen er let at justere ved skuldrene ved træk frem eller tilbage i D-ring afhængig af brugerens behov samt montering af selen på selve kørestolen. Vi anbefaler altid at anvende enten hoftesele eller y-sele sammen med Bodypoint PivotFit H-sele for at sikre en god positionering og hindrer nedadskridning i kørestolen.

Bodypoint universal elastikbælte er fremstillet af et stærkt og strækbart neopren og fastgøres med velcro i hele længden af elastikbæltet. Bodypoint universal elastikbælte kan tilpasses i længden blot ved at afkorte det med en saks. Elastikbæltet kan med fordel anvendes på forskellige dele af kroppen, der mangler en støtte for en periode under fx transport, træning eller ved kørsel med kørestol eller el-kørestol. Bodypoint universal elastikbælte kan fx anvendes omkring selve kroppen eller ben og dele af kørestolen for at opretholde den siddende stilling og dermed give bevægelsesfrihed i andre dele af kroppen. Elastikbæltet er forsynet med et ergonomisk hul til tommelfingeren i den ene ende, hvilket letter hurtig af-og påmontering for brugere med nedsat håndfunktion.

Bodypoint Monoflex brystbælte stabiliserer kroppen og giver således bevægelsesfrihed af skuldre og arme. Brystbæltet er fremstillet af et blødt polstret og stærkt materiale med stærke swirvelspænder, og fastgøres til ryggen af kørestolen eller el-kørestolen. Brystbæltet kan let afmonteres med tryk på swirvelspænderne på hver side af kørestolsbrugerens krop. Bodypoint Monoflex brystbælte (brystsele) justeres vha. en D-ring i hver side og fordeler således trykket jævnt på tværs af brystkassen.

Bodypoint Evoflex bækkenstøtte er to afstivede stropper med blød polstring, hvor den er kontakt med kroppen. Evoflex bækkenstøtte monteres på kørestolens sæde i begge sider og er udstyret fortil med et let betjent flyspænde. Efterspændes ved en strop med en ergonomisk D-ring. Pga. bækkenstøttens stivhed hindres stropperne i at falde ned mellem drivhjul og sæde ved forflytninger eller når selen ikke er i brug. Bodypoint Evoflex bækkenstøtte er beregnet til at være monteret tværs over lårene tæt ved bækkenet, hvilket fastholder en anatomisk korrekt positionering af bækkenet. Bækkenstøtten kan også anvendes til at hindre abduktion af femur i den siddende stilling og samtidig opnå bedre siddende stabilitet, hvis den monteres længere nede af benene afhængig af kørestolsbrugerens behov. Ved god bækkenstabilitet opnås bedre kropskontrol.

Som ekstra tilbehør til kørestolene kan Invacare tilbyde et enkelt selefæste, der monteres på stolpen for nakkestøtte eller hovedstøtte. Ved hjælp af selefæstet sikres, at Pivotfit H-sele eller Stayflex brystselens øverste stropper sidder over eller i niveau med brugeres skuldre. Dette er yderst vigtigt for, at brugeren ikke trækkes nedad i kørestolen af selen. Det anbefales altid at anvende Bodypoint Y-sele eller hoftebælte sammen med Pivotfit H-sele eller Stayflex brystselen for at opnå stabilitet og hindre nedadglidning i kørestolen.

For let og hurtig montering leveres Bodypoint seler og bælter som standard med monteringsbeslag. Enten et smart, justerbart klikbeslag for let justering og enkel afmontering når sele eller bælte skal vaskes, eller et fladt, pladsbesparende beslag, der holder sele eller bælte i den rette position. En let siddestillingsanalyse skal afgøre, hvor præcist sele og bælte skal støtte brugeren, og hvor på kørestolen, den skal monteres.

Hvis der ønskes flere oplysninger om hjælpemidler til handicappede eller ældre brugere, kan der henvises til støttende og positionerende Vicair rygge eller Matrx rygge samt Invacare kørestole som Rea Spirea4NG, Rea Azalea eller Küschall.