Janis McDavid – Filosof, fighter, foregangsmand
En handlingens mand, som bryder grænser ned
Intet kan standse energibundtet Janis McDavid. Hverken som globetrotter, studerende, forfatter eller som en handlingens mand, der bryder grænser!
Intet kan standse Janis McDavid. Hverken som globetrotter, studerende, forfatter, motivationsekspert eller foredragsholder. Uanset hvad den 26-årige sætter sig for, så skal han nok få det til at lykkes – for det er hans overbevisning, at “begrænsninger starter i dit eget hoved”.
Med denne attitude er Janis McDavid et levende eksempel på en “handlingens mand”, der nærmest overflødiggør inklusionsdebatten. Selvbestemmelse er et fænomen, som jævnligt bliver sat på prøve af den viljestærke globetrotter. Og ikke nok med det – han forlanger selvbestemmelse som en selvfølge. Ikke kun af andre, men også af sig selv. Hvis han møder forhindringer på sin vej, knokler han for at finde løsninger, indtil forhindringerne er ryddet af vejen. Med motivation som nøgleordet, holder han foredrag for virksomhedsledere om troen på egne evner og styrken til at gøre det umulige muligt. Alt, hvad han prøver af – og sommetider vender op og ned på – er altid noget spændende, farefuldt, usædvanligt og aldrig kedeligt. En vandretur med rygsæk til Machu Picchu er i hvert fald ikke just noget, man finder i en guidebog om handicapvenlige rejser. Læs med her, om rejseeventyret med Janis McDavid – filosof, fighter, foregangsmand …
Sindssyg ide. Typisk mig!
Jeg befinder mig på rejse gennem Peru, proppet ned i en trekkingrygsæk på ryggen af mine venner. Jep! Jeg sidder ikke mellem to stykker bagage, og jeg bærer ikke selv på noget. Nope – jeg er selve indholdet, som skal bæres. Det er bidende koldt, det er tåget, og det øsregner. 2000 kilometer herfra står min kørestol trygt og godt og hygger sig i halvskygge hjemme i Tyskland, hvor den helt exceptionelt varme sommer vækker evig begejstring.
I år har selv de mest hardcore soldyrkere ikke den fjerneste intention om at rejse udenlands og forlade deres solseng på egen terrasse – Men hvad i himlens navn laver jeg så her?
Det startede med, at jeg fik følgende ide: Jeg (som normalt kører el-kørestol) vil rejse i dele af verden, der ikke er fremkommelige med kørestol! Værsgo! Jeg kan ikke gøre for det. Jeg kan ikke lægge skjul på, at jeg i vuggegave har fået en vis grad af “alle odds imod mig”, om ikke andet, så af rene fysiske årsager.
Min rejsedestination skal helst være så umulig som muligt. Og valget faldt på Peru! Selvfølgelig ikke den barrierefri udgave med kørestolsvenlige hotelfaciliteter. Næ-nej. Jeg vil trekke til Machu Picchu via de legendariske inkastier hen over Andesbjergene.
Book fly først – planlæg senere
Min filosofi lyder: Start med at booke flyet og træf en beslutning uden at tænke for meget over det. For ellers begynder du at afveje fordele og ulemper. Det er her, tvivlen kommer snigende, og så ender det med, at du bare drømmer videre uden nogensinde at udleve drømmen. Derfor skal du først træffe beslutningen – og lade presset overvælde dig bagefter. Det er, som om situationens alvor udløser et vist kreativt potentiale inden i mig, og så begynder jeg at søge efter svar på alt det, jeg har brug for at vide.
Om denne strategi kan anbefales og er værd at følge, er sikkert et godt spørgsmål. Bedøm selv, og tag ud at rejse med dine venner – en rejse fyldt med glæde, ekstreme oplevelser og grænser, der hele tiden flytter sig. Oplev det med mig. Livet er fyldt med eventyr, og det venter på os.
Januar: Jeg er en “early bird” og booker det bedste fly. På min billet står der: “Janis McDavid, 11. juni 2018, Lima”.
I næste blogindlæg, kan du læse om starten på eventyret i Peru, og hvilke udfordringer Janis og hans rejsefæller kommer ud for på deres rejse …
Hvis du vil læse flere artikler om at rejse med et handicap eller vide mere om flyrejser med kørestol, så prøv artiklen: “De 5 største problemer, når du vil rejse med kørestol”.