Aktuelt

Twion hjælpemotor sikrer Jørgen et aktivt liv

80 årige Jørgen Lauritzen fra Egtved var ude for en ulykke, som næsten lammede ham til en kørestol. Han følte afmagt og frustration over ikke længere at kunne have en aktiv hverdag med ridning, banko og ture til byen. Men Jørgen genvandt sit aktive liv ved hjælp af den nye hjælpemotor Twion.

80 årige Jørgen Lauritzen fra Egtved er en livsglad mand, som har en aktiv hverdag på trods af den ulykke, han var udsat for for to år siden, da hans hest smed ham af. Siden dengang har Jørgen været dårligt gående. Ulykken har ikke slået Jørgen ud. Han lever fortsat livet fuldt ud, stort set som før ulykken, fordi han har fået en hjælpemotor, som han kan montere på sin manuelle kørestol. Det gør hverdagen meget nemmere.

”Min hest var meget begærlig efter mad den dag, og derfor var den meget urolig. Det endte med, at den smed mig af. Siden den dag har jeg haft svært ved at gå. Nogen mener, jeg har haft en blodprop”.

 

Øget grad af selvhjulpenhed og frihed

Fremtiden så sort ud for Jørgen, men hjælpemotoren var en stor omvæltning for ham, og den har gjort, at han kan bevare sit aktive liv og lettere kan komme rundt på egen hånd.

”Twion er et dejligt hjælpemiddel, som har gjort en stor forskel for mig. Jeg bruger den både indendørs og udendørs. Og jeg kommer meget hurtigere frem nu”, fortæller Jørgen begejstret.

 

Kan ikke forestille sig en hverdag uden hjælpemotor

Jørgen bor til hverdag på et plejehjem, som han ikke mener, er så godt indrettet til kørestolsbrugere.

”Arkitekterne har dummet sig noget så grusomt herude på plejehjemmet, hvor jeg bor. Når vi kører mellem centerbygningen og husene, skal vi op og ned ad bakker. Og der kan jeg altså ikke køre op uden hjælpemotoren”, siger Jørgen.
Motoren kan kobles til og fra, som man ønsker. Og det nyder Jørgen godt af. Han kobler den fx fra, når han kører ned ad bakke, men kan slet ikke forestille sig at køre op ad bakke uden motoren.

 

Aflaster håndled, hænder og plejepersonale
Centerbygningen er et underholdningssted, hvor der er banko og forskellige arrangementer. Jørgen forklarer, at udover at komme i centerbygningen, værdsætter han også at tage på ture, fx ind til byen. Disse ture kan han ikke foretage uden plejepersonale, og også her er Twion en stor hjælp.

”Det aflaster mig og mine hjælpere rigtig meget, at jeg har en hjælpemotor til min kørestol. Jeg belaster ikke håndled og hænder så hårdt, og når jeg har hjælpere med, skal de ikke tage så hårdt fat, når jeg sætter motoren til og begynder at køre”.

”Jeg vil virkelige anbefale Twion, hvis man som kørestolsbruger kæmper med at komme rundt”, slutter Jørgen af.

Jørgen og hans kontaktperson på centerbygningen, Natascha Bøtkjær Jensen, har stor glæde af hjælpemotoren.

 

Klik her for at læse mere om hjælpemotoren Alber Twion

 

 

 

Flere artikler

 

Logo Invacare
© 2015 Invacare Corporation.
All rights reserved.

Invacare A/S, Sdr. Ringvej 37, 2605 Brøndby - Danmark - Tlf.: +45 3690 0000 Fax: +45 3690 0001