Aktuelt

INVACARE ALBER TWION ER ÅRETS NYHED

På årets Health & Rehab messe i Bella Center i København blev Alber Twion kåret til Årets Nyhed. Prisen gives til et produkt, som er nyskabende, som har nyhedsværdi og særlige egenskaber, der højner livskvaliteten for brugeren. Det er en uafhængig og tværfaglig dommerkomité, der, blandt de mange produktnyheder på rehab-messen, kårer vinderen.

Alber Twions kombination af funktionalitet, design og teknologi skaber brugervenlighed, lød det fra dommerkomitéen, og det var årsagen til, at hjælpemotoren blev Årets Nyhed.

Alber Twion er en ny, innovativ hjælpemotor til manuelle kørestole, som skal gøre det nemmere at komme rundt og at forcere bakker, kantstene og ujævnheder. Den køres ved hjælp af drivringene på samme måde, som et almindeligt drivhjul, og man kan kommunikere med den via en App på sin smartphone.

Via den nye app kan man for eksempel fjernstyre Twion, således kan man ”kalde på sin kørestol” eller rykke den, hvis man synes at stolen står i vejen, når man ikke sidder i den.

Denne unikke feature giver en øget grad selvhjulpenhed og frihed!

Twion er smartere, lettere og hurtigere end tilsvarende hjælpemotorer. Målgruppen for denne type hjælpemotor vil typisk være paraplegikere eller kørestolsbrugere med slidtage i skuldre og håndled, som har relativ god stabilitet i overkroppen, rimelig koordinering af armene og middel håndfunktion. Twion hjælper og giver kraftoverskud, så brugeren føler det lettere, mere overskueligt og mere sikkert at manøvrere sin manuelle kørestol.

Ydermere er Twion er diskret, men alligevel smart og moderne i designet. Twion er brugervenlig og let at betjene. Kan man manøvrere en traditionel manual kørestol, kan man også manøvrere Twion.

Twion kan monteres på de fleste manuelle kørestole, uden tilpasning og kun minimal dagligt vedligeholde. Det er ukompliceret at skifte til standard drivhjul eller tilbage igen. 

 Læs mere os Alber Twion årets Nyhed!!!

De øvrige nominerede til prisen ”Årets Nyhed” var Danish CARE Supply for kompressionsvesten Squease, Tunstall A/S´elektriske dørlås ID-Lock, Automax.dk´s håndbetjening til handicapbiler Click & Go og Fysiodemas løbebånd med vægtaflastning AlterG.

Dommerkomitéen bestod af Lone Storgaard, PhD, industriel designer, Design Concern A/S, Rikke Kastbjerg, Dansk Handicap Forbund, Palle Senft, fysioterapeut, Hjælpemiddelcentret, Københavns Kommune, Søren Poulsen, indkøbschef, Ikast-Brande Kommune, Kirsten Drivsholm, ergoterapeut, Center for Kommunikation & Hjælpemidler, Region Syddanmark, Birthe Frederiksen, konsulent og ergoterapeut samt Janni Liliegren Larsen, rådgivende fysioterapeut, PTU.

 

Jason Watt begejstret for Alber Twion

Racerkøreren Jason Watt elsker, som de fleste ved, fart, spænding og elektronik og har siden første gang han oplevede Alber Twion, været begejstret for det unikke produkt. Jason Watt synes, at hjælpemotoren med den tilhørende App skaber så stor værdi for kørestolsbrugere, at han har valgt at være ambassadør for produktet:

”Det her produkt er guld værd – især for de kørestolsbrugere, som af den ene eller anden grund ikke har så mange kræfter i armene. Det er så smart, at hjælpemotoren kan hjælpe een, så man kan komme på længere ture og ikke er begrænset af forcere bakker, kantstene og ujævnheder”, siger Jason Watt.

 

 

 

Flere artikler

 

Logo Invacare
© 2014 Invacare Corporation.
All rights reserved.

Invacare A/S, Sdr. Ringvej 37, 2605 Brøndby - Danmark - Tlf.: +45 3690 0000 Fax: +45 3690 0001